Transilvania Business
Energie Energy Mirror Of Romania Ultimele stiri

Prețurile la gaze naturale scad datorită E.ON și ENGIE

Comitetul de reglementare al Autorității  Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE  a aprobat, în şedinţa de luni, 24 iunie 2019, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale  la clienţii casnici,  valabile începând cu data de 1 iulie 2019, potrivit .

Astfel, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale  pentru un număr de peste 3 milioane clienţi casnici cu un consum anual mai mic de 280 MWh, calculate în conformitate cu prevederile metodologiilor în vigoare, vor înregistra o scădere de peste 5% pentru întreaga piaţă de furnizare reglementată.

Această evoluție este generată, în principal, de scăderea preţurilor celor doi mari furnizori de pe piaţa reglementată a gazelor naturale, şi anume:

  • E.ON GAZ FURNIZARE ROMÂNIA S.A.:              – 3,71%;
  • ENGIE ROMÂNIA S.A.:                                          – 7,89%.

Principalul element component al preţului final reglementat, care a determinat scăderea medie înregistrată pe piaţa reglementată a gazelor naturale, a fost preţul de vânzare a gazelor naturale de către producătorii interni de 68 lei/MWh, reglementat prin prevederile O.U.G 114/2018, cu modificările şi completările ulterioare.

Decizia a fost amintită, de asemenea, astăzi de către premierul Viorica Dăcilă, care a precizat că de această ieftinere a prețului la gaze naturale vor beneficia în jur de 3 milioane de consumatori casnici.

Comentarii

Comentarii

Related posts

Timișoara: Au fost plantați primii 350 de arbori în cel mai mare parc suspendat din ţară

Stefana Muresan

180 mil. lei pentru susținerea producției de roșii românești

Stefana Muresan

Black Sea Oil & Gas şi Transgaz, contract pe 15 ani pentru transportul gazelor naturale produse în proiectul Midia

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More