Agricultura Mureș Slider Ultimele stiri

Excelenţa, răsplătită la Ziua Naţională a Bălţatei

Organizatorii celei de-a III-a ediţii a Zilei Naţionale a Bălţatei au acordat vineri, 21 iunie, Diplome de Excelenţă şi Diplome de Merit unor personalităţi ale zootehniei româneşti. Momentul festiv s-a desfăşurat în incinta Sălii mari a Palatului Administrativ din Târgu Mureş, cu ocazia simpozionului „Rasa Bălţată tip Simmental”.

 

Au fost răsplătiţi cu Diplome de Excelenţă prof. dr. ing. Marcel Paraschivescu – pentru cei 75 de ani de activitate în profesie, din care 50 de ani în activitatea ştiinţifică, şi prof. univ. CSI dr. h.c. Alexandru T. Bogdan – pentru omul de ştiinţă, membru corespondent al Academiei Române, membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, care însă nu a putut onora invitaţia organizatorilor.

 

„Cred că trebuie să fim mândri că azi, alături de noi este o personalitate atât de marcantă a zootehniei româneşti. Este o onoare pentru noi, o bucurie, să vă putem oferi acest simbol care reprezintă taurul”, a spus ing. Valer Sician, moderatorul evenimentului.
„Sunt profund impresionat de atenţia pe care mi-o acordaţi. Ceea ce am realizat într-o perioadă în care, practic, statul, guvernul a tăiat tot. Am lucrat prin instrucţiuni. Acum este libertate, instrucţiunile şi dispoziţiile nu se mai pot da. Din păcate, nu toţi politicienii noştri înţeleg treaba asta şi continuă să dea dispoziţii. Eu spun că viitorul României nu se realizează prin instrucţiuni. În domeniul creşterii animalelor, progresul va fi asigurat de regulamente de organizare şi de funcţionare aprobate nu de Parlament sau de Guvern, ci de crescătorii de animale”, a afirmat prof. dr. ing. Marcel Paraschivescu.

 

Diplome de Merit

 

Totodată, organizatorii Zilei Naţionale a Bălţatei au acordat şi Diplome de Merit următorilor invitaţi/entităţi: Cooperativa Someş-Arieş – pentru liderii organizaţiei şi toţi membrii activi, fermieri harnici şi buni gospodari, care au înțeles că printr-o formă de organizare creată cu scopul valorificării comune a produselor şi organizării acţiunilor de producţie, fiecare devine mai responsabil, mai important, mai puternic, dr. Petru Bordean – pentru sprijinirea fermierilor din judeţul Braşov în creşterea rasei Bălţată tip Simmental şi pentru efectivul de Bălţată propriu, de mare valoare genetică, şi Larion Podar – pentru rezultatele obţinute în calitate de prestator de însămânţări artificiale, asigurând fermierii din zona Bistriţa-Năsăud cu un serviciu în reproducţie şi însămânţări artificiale de cea mai bună calitate.

În cadrul aceluiaşi eveniment, au mai adresat mesaje de susţinere, de felicitare şi, după caz, de mulţumire: ing. Sorin Roşu Mareş – ministru secretar de stat în cadrul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, dr. ing. Adrian Pintea – director general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Mircea Duşa – prefect al judeţului Mureş, dr. Johannes Aumann – director al companiei Besamungsverein Neustadt din Germania, ing. Dan Ţandea – preşedinte al Cooperativei Someş-Arieş, dr. Claudiu Frânc – preşedinte al Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, şi ing. Valer Sician – director al companiei Semtest BVN Mureş şi director al Organizaţiei Naţionale de Însămânţări Artificiale.

Alex TOTH

 

 

 

 

Related posts

Sennheiser: inovații în industria audio, produse la Brașov

Papuc Irina

92 de milioane de componente electronice au fost livrate de Continental Timișoara în ultimii 11 ani

Stefana Muresan

Zalăul somează guvernul să îi redeschidă piețele

Nora Dumitrescu

Înmatriculările și producția de autoturisme în România a scăzut cu peste 50% în aprilie față de anul trecut

Papuc Irina

Tenaris își racolează viitorii profesioniști în industrie

Nora Dumitrescu

Omul de afaceri austriac Michael Tojner, marele câştigător al ajutoarelor de stat. Investiții de sute de milioane de euro în Maramureș și Satu Mare

redactia

Ştefan-Radu Oprea: Ținta schimburilor comerciale dintre România şi Republica Moldova, la valoarea de două miliarde de dolari, în acest an

redactia

Clujul va aloca 3,5 milioane de euro pentru bursele elevilor

Nora Dumitrescu

Piaţa serviciilor medicale private a crescut anul trecut cu 12%, până la 1,7 miliarde euro

Stefana Muresan

Fortech caută 50 de oameni pentru birourile din Cluj-Napoca, Oradea şi Iaşi

Stefana Muresan

Scintigrafie de ultimă generație, decontată prin CASMB, la Centrul Oncologic Sanador

redactia

Infrastructura care va conecta Clujul se face în pași de melc

Nora Dumitrescu

Primăria Timișoara oferă peste 25 de milioane de euro pe 4 ani pentru servicii de salubrizare stradală

Stefana Muresan

Vodafone, Top Employer 2020

Ligia Voro

24REAL: masini gratis pentru birou inchiriat

Papuc Irina

ASA Cons, axată pe proiecte logistice și comerciale în pandemie

Nora Dumitrescu

Aplicația pentru înscrierea în Start-Up Nation 2018 se poate testa de vineri până duminică

redactia

Încep forajele pentru metroul de Cluj

Nora Dumitrescu

Eximtur se indreapta spre afaceri de 54 mil. euro

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Brașovul, atractiv pentru investiții naționale și internaționale

Transilvania Business

Luni, 18 mai, se redeschid bazarurile din piețele municipiului Oradea

Traian Dan

Imaginarul turistic al Balcicului (post)regal

Ligia Voro

Zone cu potențial de dezvoltare imobiliară la Brașov. O contribuție importantă o va avea infrastructura rutieră

Papuc Irina

Ioan Iacob Floria, fostul CFO al Aramis Invest, ridică o fabrică cu investiţii de 19 milioane lei în Baia Mare

redactia

Leave a Comment