Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Excelenţa, răsplătită la Ziua Naţională a Bălţatei

Organizatorii celei de-a III-a ediţii a Zilei Naţionale a Bălţatei au acordat vineri, 21 iunie, Diplome de Excelenţă şi Diplome de Merit unor personalităţi ale zootehniei româneşti. Momentul festiv s-a desfăşurat în incinta Sălii mari a Palatului Administrativ din Târgu Mureş, cu ocazia simpozionului „Rasa Bălţată tip Simmental”.

 

Au fost răsplătiţi cu Diplome de Excelenţă prof. dr. ing. Marcel Paraschivescu – pentru cei 75 de ani de activitate în profesie, din care 50 de ani în activitatea ştiinţifică, şi prof. univ. CSI dr. h.c. Alexandru T. Bogdan – pentru omul de ştiinţă, membru corespondent al Academiei Române, membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, care însă nu a putut onora invitaţia organizatorilor.

 

„Cred că trebuie să fim mândri că azi, alături de noi este o personalitate atât de marcantă a zootehniei româneşti. Este o onoare pentru noi, o bucurie, să vă putem oferi acest simbol care reprezintă taurul”, a spus ing. Valer Sician, moderatorul evenimentului.
„Sunt profund impresionat de atenţia pe care mi-o acordaţi. Ceea ce am realizat într-o perioadă în care, practic, statul, guvernul a tăiat tot. Am lucrat prin instrucţiuni. Acum este libertate, instrucţiunile şi dispoziţiile nu se mai pot da. Din păcate, nu toţi politicienii noştri înţeleg treaba asta şi continuă să dea dispoziţii. Eu spun că viitorul României nu se realizează prin instrucţiuni. În domeniul creşterii animalelor, progresul va fi asigurat de regulamente de organizare şi de funcţionare aprobate nu de Parlament sau de Guvern, ci de crescătorii de animale”, a afirmat prof. dr. ing. Marcel Paraschivescu.

 

Diplome de Merit

 

Totodată, organizatorii Zilei Naţionale a Bălţatei au acordat şi Diplome de Merit următorilor invitaţi/entităţi: Cooperativa Someş-Arieş – pentru liderii organizaţiei şi toţi membrii activi, fermieri harnici şi buni gospodari, care au înțeles că printr-o formă de organizare creată cu scopul valorificării comune a produselor şi organizării acţiunilor de producţie, fiecare devine mai responsabil, mai important, mai puternic, dr. Petru Bordean – pentru sprijinirea fermierilor din judeţul Braşov în creşterea rasei Bălţată tip Simmental şi pentru efectivul de Bălţată propriu, de mare valoare genetică, şi Larion Podar – pentru rezultatele obţinute în calitate de prestator de însămânţări artificiale, asigurând fermierii din zona Bistriţa-Năsăud cu un serviciu în reproducţie şi însămânţări artificiale de cea mai bună calitate.

În cadrul aceluiaşi eveniment, au mai adresat mesaje de susţinere, de felicitare şi, după caz, de mulţumire: ing. Sorin Roşu Mareş – ministru secretar de stat în cadrul Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, dr. ing. Adrian Pintea – director general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Mircea Duşa – prefect al judeţului Mureş, dr. Johannes Aumann – director al companiei Besamungsverein Neustadt din Germania, ing. Dan Ţandea – preşedinte al Cooperativei Someş-Arieş, dr. Claudiu Frânc – preşedinte al Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, şi ing. Valer Sician – director al companiei Semtest BVN Mureş şi director al Organizaţiei Naţionale de Însămânţări Artificiale.

Alex TOTH

 

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Apple Pay devine disponibil clienţilor Orange Money

Articolul următor

Zi fierbinte la ROMGAZ

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share