Eveniment Industrie Sibiu Ultimele stiri

Sibiul – capitala mondială a modei, Feeric Fashion Week revine

Cea de-a 11-a ediție a Feeric Fashion Week transformă, din nou, Sibiul în capitala mondială a modei. Între 17 și 21 iulie, la Sibiu sunt așteptați designeri din toate colțurile lumii ce vor prezenta noile lor colecții în spații neconvenționale din oraș și din județul Sibiu. 

Pentru că moda este în topul industriilor poluatoare, anul acesta Feeric Fashion Week mai face un pas important spre recunoașterea internațională, aliniindu-se trendului global de reducere a nivelului de poluare.

„Unele voci poziționează moda pe locul doi între cele mai poluatoare industrii. Organizații non profit, dar și corporații, investesc major în campanii de conștientizare și chiar în cercetare, pentru a reduce nivelul de poluare. Tot mai mulți designeri independenți își gândesc noile colecții în acord cu mesajele de conștientizare pe care le transmit atât piața cât și marii jucători”, spune Mitichi, președintele Feeric Fashion Week.

Ocantos, brandul argentinian care vine pentru al 4-lea an consecutiv la Feeric Fashion Week folosește în noua sa colecție materiale organice pictate manual de către artistul plastic Eduardo Perez Gonzalez Ocantos. În plus, în această ediție, lâna de lamă este unul dintre materialele noi utilizare în crearea colecției, fiind procesată integral prin metode tradiționale specifice Americii de Sud. Institutul Europeo de Design aduce în premieră în România o colecție în întregime sustenabilă, prezentată la Pitti Uomo.

„Încă din luna mai am declanșat alături de IED si V fair, o competiție de design sustenabil dedicată exclusiv designerilor români. 10 finaliști vor fi aleși pentru a-și prezenta creațiile în cadrul Feeric Fashion Week. Câștigătorul acestei competiții primește o bursă de școlarizare gratuită în Barcelona”, mai spune Mitichi, președintele FFW.

Munca pentru promovarea sustenabilității în modă nu se leagă doar de festivalul ce va avea loc la Sibiu, echipa Feeric Fashion Week promovând deja la toate marile săptămâni ale modei sustenabilitatea în acest domeniu. Rezultatele eforturilor depuse vor fi sumarizate într-o expoziție de fotografie intitulată „Consume less, polute less” ce o are ca piesă centrală pe Landiana, vicepreședintele săptămânii modei de la Sibiu. Landiana a reușit să capteze atenția fotografilor și a celor mai importanți editori de modă de la reviste precum Vogue, Elle, Marie Claire, Harper’s Bazaar și multe altele, folosind aceleași articole în sezoane diferite ale marilor fashion week-uri, fiind doar stilizate diferit. Ca urmare, prin creativitate, Landiana arată că poți reduce consumul de haine, și, dacă fiecare dintre noi își folosește resursa creativă, consecințele la nivel global vor fi însemnate. Fotografiile vor fi prezentate în evenimentul de deschidere al celei de-a 11-a ediții a Feeric Fashion Week, ce va avea loc la Versailles Events, în data de 17 iulie.

Feeric Fashion Week are loc între 17 și 21 iulie, la Sibiu. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Sursa foto: Sebastian Marcovici

Related posts

PRIA Piete de Capital – Atragerea de finantare prin IPO

“Lipsa forței de muncă va obliga companiile la automatizare și robotizare”

Stefana Muresan

Firmele maramureșene, instruite de finanțe la impozitare și TVA

Nora Dumitrescu

Romgaz a prelungit mandatul directorului general cu încă două luni

Stefana Muresan

Kaufland România decide majorarea venitului minim în companie

Stefana Muresan

Analiză: Relansarea economică depinde de stimularea investițiilor străine directe și a exporturilor

Ion Surdu

Va pierde Timişoara titlul de Capitală Europeană 2021?

Ligia Voro

KARPATIA HORSE SHOW 2017: PASIUNEA PENTRU ECHITAŢIE, REGĂSIREA ELEGANŢEI EVENIMENTUL IDEAL PENTRU A PETRECE UN WEEKEND MEMORABIL

Raluca Ursu

Camelia Șucu, antreprenor de carieră: Eșecul – o lecție care îți deschide noi căi

Stefana Muresan

KASTAMONU ROMANIA, modelul de succes al unei investiții impresionante în industria lemnului

Ligia Voro

Mihai Daraban (CCIR): Creștere economică cu efecte imediate

redactia

[Enjoy Transylvania!] Visit Cluj – an imaginary trail of landmarks

Transilvania Business

People, Performance, Professionalism – Conferința Internațională de Workplace, Property și Facility Management

Nicolae Pop

Firmele de mobilier din Ardeal vor să deschidă un centru expozițional

Nora Dumitrescu

AEW a finalizat vânzarea Promenada Mall Târgu Mureș către Indotek

Ligia Voro

tIMOn Târgul Imobiliar Național – ediția de primăvară se mută în Piața George Enescu și depășește 200.000 euro la bugetul de promovare

Stefana Muresan

Romgaz analizează posibilitatea de a săpa noi sonde în Marea Neagră

Stefana Muresan

Timișoara: 2.000 de angajaţi vor lucra sub sigla Ericsson

Stefana Muresan

Hattrick Office Building in Sibiu

Ionut Oprea

Plimbare virtuală printre monumentele Art Nouveau ale Oradiei

Traian Dan

Incepe Transylvania Horse Show, a sasea editie

Hunedoara: Moment bun pentru Complexul Energetic

Stefana Muresan

Primăria Deva a lansat un portal dedicat potențialilor investitori

Stefana Muresan

Solaris livrează Clujului troleibuze de 30 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Leave a Comment