Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sibiul – capitala mondială a modei, Feeric Fashion Week revine

Cea de-a 11-a ediție a Feeric Fashion Week transformă, din nou, Sibiul în capitala mondială a modei. Între 17 și 21 iulie, la Sibiu sunt așteptați designeri din toate colțurile lumii ce vor prezenta noile lor colecții în spații neconvenționale din oraș și din județul Sibiu. 

Pentru că moda este în topul industriilor poluatoare, anul acesta Feeric Fashion Week mai face un pas important spre recunoașterea internațională, aliniindu-se trendului global de reducere a nivelului de poluare.

„Unele voci poziționează moda pe locul doi între cele mai poluatoare industrii. Organizații non profit, dar și corporații, investesc major în campanii de conștientizare și chiar în cercetare, pentru a reduce nivelul de poluare. Tot mai mulți designeri independenți își gândesc noile colecții în acord cu mesajele de conștientizare pe care le transmit atât piața cât și marii jucători”, spune Mitichi, președintele Feeric Fashion Week.

Ocantos, brandul argentinian care vine pentru al 4-lea an consecutiv la Feeric Fashion Week folosește în noua sa colecție materiale organice pictate manual de către artistul plastic Eduardo Perez Gonzalez Ocantos. În plus, în această ediție, lâna de lamă este unul dintre materialele noi utilizare în crearea colecției, fiind procesată integral prin metode tradiționale specifice Americii de Sud. Institutul Europeo de Design aduce în premieră în România o colecție în întregime sustenabilă, prezentată la Pitti Uomo.

„Încă din luna mai am declanșat alături de IED si V fair, o competiție de design sustenabil dedicată exclusiv designerilor români. 10 finaliști vor fi aleși pentru a-și prezenta creațiile în cadrul Feeric Fashion Week. Câștigătorul acestei competiții primește o bursă de școlarizare gratuită în Barcelona”, mai spune Mitichi, președintele FFW.

Munca pentru promovarea sustenabilității în modă nu se leagă doar de festivalul ce va avea loc la Sibiu, echipa Feeric Fashion Week promovând deja la toate marile săptămâni ale modei sustenabilitatea în acest domeniu. Rezultatele eforturilor depuse vor fi sumarizate într-o expoziție de fotografie intitulată „Consume less, polute less” ce o are ca piesă centrală pe Landiana, vicepreședintele săptămânii modei de la Sibiu. Landiana a reușit să capteze atenția fotografilor și a celor mai importanți editori de modă de la reviste precum Vogue, Elle, Marie Claire, Harper’s Bazaar și multe altele, folosind aceleași articole în sezoane diferite ale marilor fashion week-uri, fiind doar stilizate diferit. Ca urmare, prin creativitate, Landiana arată că poți reduce consumul de haine, și, dacă fiecare dintre noi își folosește resursa creativă, consecințele la nivel global vor fi însemnate. Fotografiile vor fi prezentate în evenimentul de deschidere al celei de-a 11-a ediții a Feeric Fashion Week, ce va avea loc la Versailles Events, în data de 17 iulie.

Feeric Fashion Week are loc între 17 și 21 iulie, la Sibiu. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Sursa foto: Sebastian Marcovici

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Plata cu carduri contactless în transportul public din Cluj

Articolul următor

Alfa Software anunță afaceri de 8,5 milioane lei, în creștere cu 50%

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share