Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ES James Rosapepe va primi titlul de Doctor Honoris Causa

03.03.09 ANNAPOLIS, MD. Sen. E. J. Pipkin, left and Sen. James Rosapepe, right. Photo by Rich Dennison/The Daily Record

Fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, Excelența Sa James C. Rosapepe, va fi distins luni, 1 iulie, începând cu ora 12.00, în Aula Centrului Integrat de Medicină Dentară, cu prilejul unei ședințe festive a Senatului UMFST Târgu Mureș cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș.

Conform informațiilor furnizate de blogul UMFST, Excelența Sa James C. Rosapepe a îndeplinit funcția de ambasador al SUA în România între anii 1998-2001. Dipomatul american a avut o legătură foarte strânsă cu România, contribuind la întărirea legăturilor politice, economice, culturale și istorice între cele două țări. Pe linie academică a inițiat și gestionat parteneriatul între Universitatea din Maryland și Colegiul Profesorilor Români de IT. Proiectul a pus accent pe învățarea la distanță și a conectat profesori români de informatică de la universități de prestigiu și studenți din toate zonele lumii.

Fostul ambasador a scris și o carte despre România intitulată „Dracula is dead”, în care a descris experiența sa ca diplomat în România, promovând astfel țara noastră în Statele Unite ale Americii. (E. P.)

Total
16
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Un sector al Variantei de Ocolire a Municipiului Iași, scos la licitație

Articolul următor

Aproape 1,9 miliarde euro pentru CDR Centru în 2014-2020

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
16
Share