Industrie Ultimele stiri

Liberty a finalizat achiziția activelor europene de la ArcelorMittal  

Liberty Steel, parte a GFG Alliance, companie deținută la nivel global de Sanjeev Gupta, a încheiat astăzi achiziția de la ArcelorMittal a șapte fabrici de oțel și a cinci centre de servicii în șapte țări din Europa.

Tranzacția de 740 de milioane de euro poziționează Liberty în top 10 producători de oțel la nivel global, cu excepția Chinei, cu o capacitate de laminare de peste 18 milioane de tone și acoperă o gamă largă de produse din oțel.

Aceasta este cea mai mare tranzacție într-o singură tranșă realizată de GFG, în urma căreia Alianța ajunge la un număr de aproximativ 30.000 de angajați în 30 de țări.

Cele șapte unități, care au devenit astăzi parte din Liberty, dețin în total un număr de 14.000 de angajați și includ cele mai importante fabrici de oțel din Ostrava în Republica Cehă și Galați în România, precum și laminoarele de la Skopje (Macedonia de Nord), Piombino (Italia), Dudelange (Luxemburg) și două fabrici în apropiere de Liège în Belgia. Centrele de servicii se află în Franța și Italia.

Aceste unități, cu o capacitate totală de laminare de peste zece milioane de tone pe an, furnizează oțel pentru mai multe industrii cheie din Europa, printre care: sectorul de construcții și al produselor de infrastructură, industria automobilelor, industria aerospațială, de energie, de echipamente industriale, de produse de consum și de materiale de construcții. Liberty Steel își propune ca în următorii trei ani să crească cu aproximativ 50% vânzările cu ajutorul acestor unități de producție.

După anunțul făcut astăzi, urmează o evaluare 100 de zile, timp în care Liberty Steel, în colaborare cu managementul local, sindicatele, clienții și furnizorii, va finaliza o analiză cuprinzătoare a fabricilor, pentru a explora oportunitățile de investiții și a dezvolta planuri detaliate ca să stimuleze competitivitatea, să extindă gama de produse și să susțină creșterea vânzărilor. Pe termen mediu, Liberty va lua în calcul oportunitatea de a produce oțeluri de o calitate superioară cu un profil de producție mai flexibil.

Ca parte a unei coaliții globale de companii industriale, aceste unități de producție se alătură strategiei GREENSTEEL implementată de Liberty Steel și GFG, pentru a crea o afacere sustenabilă din punct de vedere economic și de mediu, bazată pe metode de producție cu emisii scăzute de carbon.

 

Sanjeev Gupta, președintele executiv al GFG, a declarat: „Acesta este un pas foarte important pentru noi și un reper în evoluția GFG. Suntem extrem de mândri să primim în familia GFG o echipă solidă, înalt calificată și dedicată. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a crea un viitor promițător și sustenabil pentru industria noastră. Aceste fabrici vor juca un rol cheie în strategia noastră globală de a crea un business sustenabil în industria oțelului, cu un lanț valoric integrat, de la materie brută la produse finite de înaltă calitate, distribuite în piețe competitive”.

Jon Bolton, directorul departamentului de dezvoltare globală al Liberty Steel a adăugat: „Aceste fabrici au o poziționare strategică, operațiuni eficiente cu structuri de costuri competitive și intenționăm să capitalizăm pe aceste baze prin investiții strategice, schimbări în profilul de producție și colaborări cu grupul nostru global”.

Grupul Liberty a fost consiliat cu privire la tranzacție de Wyelands Capital, divizia de servicii financiare a GFG Alliance, iar consultanța financiară a fost asigurată de Jefferies International Ltd.

Related posts

Prof. dr. Ioan Bolovan, ales membru corespondent al Academiei Române

redactia

Fan Courier a cumpărat 6 ha de teren la Cluj pentru un centru regional de 5 milioane de euro

redactia

Biofarm a realizat un profit cu până la 15% mai mare în primul trimestru

Ion Surdu

Piața de capital din România, creștere de 4,63% în aprilie

Ligia Voro

CTP a achiziționat A1 Bucharest Park pentru circa 40 milioane de euro

Ligia Voro

4,5 milioane de euro pentru modernizarea a șase străzi din municipiul Oradea

Traian Dan

Premiul de Excelenta in Digitalizare, castigat de Primaria Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Cluj-Napoca, buget de 257 milioane de euro. Care sunt prioritățile municipalității în 2018

Stefana Muresan

Primăria Brașov lansează procesul de bugetare participativă. Valoarea maximă a unui proiect – 100.000 de euro

Papuc Irina

Schimbări importante în E.ON la nivel european

Ligia Voro

Două noi piețe pietonale și parcări subterane în Arad, investiție de peste 50 mil. euro

redactia

Clujul domină piața regională a birourilor

Nora Dumitrescu

Cultura cartofului extratimpuriu – plus de tehnologie, producție, profit cu Zorvec® Enicade™ NZeb

Ligia Voro

Filmele de la TIFF, încărcate pe o platformă de streaming

Nora Dumitrescu

Târgul de Paști din Oradea va fi organizat în Piața Unirii între 10 și 20 aprilie

Traian Dan

Pfeiffer Vacuum își mută activitatea în Parc industrial Nervia, după o investiție de 13 mil. euro

redactia

Grupul MedLife își consolidează poziția în Moldova și anunță o nouă achiziție: Centrul Medical Micromedica

Papuc Irina

Județele care susțin agricultura Ardealului

Nora Dumitrescu

Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Arad, dotată cu un aparat ultraperformant

redactia

APIA, subvenții pentru cicoare, ulei de măsline, trestie de zahăr și fructe cu coaja lemnoasă

Stefana Muresan

Oamenii de afaceri chinezi vor să aducă investitori în Arad și să distribuie produsele arădene în China

Stefana Muresan

CHEP anunţă schimbări în conducerea subsidiarei din România şi la nivel european

Ligia Voro

Sonimpex Topoloveni a lansat un nou produs

Ligia Voro

Producătorul lactatelor Olympus vizează o creştere a cifrei de afaceri cu 10%, până la 100 mil. euro, cu fabrica din Braşov

redactia

Leave a Comment