Antreprenori Mureș Slider Ultimele stiri

Alianța SUA – România prinde rădăcini la Târgu Mureș. Jim Rosapepe alături de antreprenori și personalități

În urma distincției acordate de Doctor Honoris Causa Excelenței Sale James Rosapepe, fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România s-a întâlnit la Centrul de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureș cu câțiva antreprenori și personalități mureșene care susțin colaborarea dintre Statele Unite și România, în special cu Târgu Mureș.

 

James Rosapepe a făcut eforturi pentru a face mai puternică legătura dintre România și Statele Unite ale Americii, de la reforme economice-cheie, publicarea unei cărți despre experiența sa în Statele Unite, până la dublarea investițiilor americane în România cât timp a fost ambasador.

În urmă cu 7 ani a contribuit la formarea ALIANȚEI, o alianță non-guvernamentală a organizațiilor și oamenilor din Statele Unite și România care se implică în întărirea legăturilor culturale, economice și de securitate între cele două țări.

„Practic este o alianță a americanilor interesați de România. Pot fi persoane care au strămoși români, companii care doresc să investească în România sau să facă import/export în România, care au adoptat copii români, care au făcut voluntariat în România sau ca mine care au muncit aici și se află acum în Statele Unite. Este în așa fel făcută pentru a ne aduce pe toți împreună în Statele Unite, să construim relații nu doar între noi, ci și cu România și pentru a permite accesul persoanelor care nu se află în Guvern să aibă un cuvânt de spus în această relație”, a spus senatorul James Rosapepe.

ALIANȚA promovează limba română în SUA, filmele românești cu ajutorul festivalurilor de film românesc desfășurate pe teritoriul mai multor state, dorește să organizeze tabere în România pentru copiii românilor din SUA, dar și să încurajeze americanii de origine română să-și noteze originea la următorul recensământ din 2020 pentru a arăta guvernului american numărul în creștere al românilor stabiliți în SUA.

 

Târgu Mureș, colaborare cu ALIANȚA

Anual, membrii ALIANȚA desfășoară o Gală la Washington DC în cadrul căreia sunt sărbătoriți oameni care au avut un impact profund asupra relației dintre România-SUA. În cadrul acestei gale de anul trecut s-a născut dorința de a plasa Târgu Mureșul pe harta colaborării cu ALIANȚA.

Un alt punct important pe agenda ALIANȚEI îl reprezintă oportunitatea românilor de a vizita Statele Unite fără viză, fapt care ar îmbunătăți vizibil relația dintre cele două țări. Însă din cauza climatului politic actual din SUA, acest lucru este puțin posibil până la viitoarele alegeri, orice discuție privind drepturile imigranților fiind eliminată din start. Cu toate acestea, James Rosapepe promite să insiste împreună cu membrii ALIANȚEI asupra acestui subiect pentru a permite celor două economii să crească împreună, ceea ce cu siguranță se va răsfrânge și asupra economiei locale.

Toate aceste subiecte și multele altele pentru interesele economiei locale au fost discutate de James Rosapepe împreună cu antreprenorii și personalitățile mureșene, iar în încheierea întâlnirii Remus Aurel Bența a reiterat invitația de a reveni la Târgu Mureș și de a organiza un eveniment ALIANȚA cu reprezentanți ai mediului de afaceri mureșean, personalități din domeniul cultural, universitar,  interesate să susțină dezvoltarea proiectelor româno-americane, senatorul declarându-se interesat de această propunere.

„Mă bucur că Excelența Sa, domnul James Rosapepe, a acceptat invitația de a ne întâlni la Târgu Mureș, invitație pe care i-am adresat-o anul trecut în Washington DC cu ocazia participării la Gala anuală ALIANȚA. În calitate de prieten al ALIANȚEI sunt încântat că am reușit alături de alți antreprenori și personalități din Târgu Mureș să avem o întâlnire pentru a consolida și dezvolta relațiile româno-americane”, a declarat Remus Aurel Bența.

Elena POLEARUŞ, redactor Zi de Zi

 

 

Related posts

Awe Infra va moderniza centrul Turzii

Nora Dumitrescu

RADET este oficial în faliment. Ce urmează

Papuc Irina

Oradea Festifall 2019, de azi în Piața Unirii și pe Pietonala Vasile Alecsandri.

Ligia Voro

Tradiție și performanță la Facultatea de Farmacie

Stefana Muresan

Traderul de cereale Transylvania Invest din Arad, investiţie de 600.000 de euro într-un siloz

Stefana Muresan

10 paturi de terapie intensivă avansată date în folosință la Clinica de Cardiologie, din cadrul SCJU Târgu Mureș

Ligia Voro

Sorin Lazăr, președintele Comisiei de Buget din Camera Deputaților: „Antreprenorii au nevoie să nu fie încurcați de statul român”

Papuc Irina

Floreștiul a dat undă verde spitalului de 500 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Borsec, Aqua Carpatica și Izvorul Minunilor, în topul celor mai vândute ape

Stefana Muresan

Shared experience for better business  @ HR Uncovered, București

Ligia Voro

O fabrică a grupului TeraPlast, inaugurată în spațiul virtual

Nora Dumitrescu

Magazinul București din centrul Capitalei va fi livrat integral la finalul lui 2019

Ligia Voro

Plățile cu cardurile emise de băncile românești și valoarea tranzacțiilor s-au dublat în ultimii 4 ani

Papuc Irina

Activitatea Consiliului Județean Brașov va fi digitalizată de o firmă din Pitești cu 1,8 milioane lei

Ion Surdu

Liderii PNL Cluj: “Proiectele majore ale județului nu le putem duce la bun sfârșit singuri. Avem nevoie de sprijin din partea viitorilor deputați și senatori”

Nicolae Pop

[Enjoy Transylvania!] UMCH: University Targu Mures Medical Campus Hamburg

Transilvania Business

Subvenție de 5.000 euro/ha pentru fermierii care cultivă legume în sere sau solarii – dublu față de plafonul aprobat anterior

Ion Surdu

Banca Transilvania, UiPath și Druid – parteneriat pentru inovație

redactia

Eurocerad International din Bucureşti, singurul ofertant la licitaţia de completare a proiectului tehnic pentru nouă kilometri din Autostrada Lugoj – Deva

redactia

E.ON a iluminat cu leduri o școală din Cluj

Nora Dumitrescu

Secția de Cardiologie a Spitalului Județean Arad, dotată cu un aparat ultraperformant

redactia

Inginer în industria automotive, dar pasionat de lut și lemn. Cum un tânăr din Sibiu și-a finanțat atelierul cu fonduri europene

Papuc Irina

Omul de afaceri Ovidiu Buluc a vândut Farmexim și HelpNet către gigantul german Phoenix

Stefana Muresan

Cesiro, peste 100 de angajări în fabrica din Sighișoara

Stefana Muresan

Leave a Comment