Antreprenori Mureș Slider Ultimele stiri

Alianța SUA – România prinde rădăcini la Târgu Mureș. Jim Rosapepe alături de antreprenori și personalități

În urma distincției acordate de Doctor Honoris Causa Excelenței Sale James Rosapepe, fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România s-a întâlnit la Centrul de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureș cu câțiva antreprenori și personalități mureșene care susțin colaborarea dintre Statele Unite și România, în special cu Târgu Mureș.

 

James Rosapepe a făcut eforturi pentru a face mai puternică legătura dintre România și Statele Unite ale Americii, de la reforme economice-cheie, publicarea unei cărți despre experiența sa în Statele Unite, până la dublarea investițiilor americane în România cât timp a fost ambasador.

În urmă cu 7 ani a contribuit la formarea ALIANȚEI, o alianță non-guvernamentală a organizațiilor și oamenilor din Statele Unite și România care se implică în întărirea legăturilor culturale, economice și de securitate între cele două țări.

„Practic este o alianță a americanilor interesați de România. Pot fi persoane care au strămoși români, companii care doresc să investească în România sau să facă import/export în România, care au adoptat copii români, care au făcut voluntariat în România sau ca mine care au muncit aici și se află acum în Statele Unite. Este în așa fel făcută pentru a ne aduce pe toți împreună în Statele Unite, să construim relații nu doar între noi, ci și cu România și pentru a permite accesul persoanelor care nu se află în Guvern să aibă un cuvânt de spus în această relație”, a spus senatorul James Rosapepe.

ALIANȚA promovează limba română în SUA, filmele românești cu ajutorul festivalurilor de film românesc desfășurate pe teritoriul mai multor state, dorește să organizeze tabere în România pentru copiii românilor din SUA, dar și să încurajeze americanii de origine română să-și noteze originea la următorul recensământ din 2020 pentru a arăta guvernului american numărul în creștere al românilor stabiliți în SUA.

 

Târgu Mureș, colaborare cu ALIANȚA

Anual, membrii ALIANȚA desfășoară o Gală la Washington DC în cadrul căreia sunt sărbătoriți oameni care au avut un impact profund asupra relației dintre România-SUA. În cadrul acestei gale de anul trecut s-a născut dorința de a plasa Târgu Mureșul pe harta colaborării cu ALIANȚA.

Un alt punct important pe agenda ALIANȚEI îl reprezintă oportunitatea românilor de a vizita Statele Unite fără viză, fapt care ar îmbunătăți vizibil relația dintre cele două țări. Însă din cauza climatului politic actual din SUA, acest lucru este puțin posibil până la viitoarele alegeri, orice discuție privind drepturile imigranților fiind eliminată din start. Cu toate acestea, James Rosapepe promite să insiste împreună cu membrii ALIANȚEI asupra acestui subiect pentru a permite celor două economii să crească împreună, ceea ce cu siguranță se va răsfrânge și asupra economiei locale.

Toate aceste subiecte și multele altele pentru interesele economiei locale au fost discutate de James Rosapepe împreună cu antreprenorii și personalitățile mureșene, iar în încheierea întâlnirii Remus Aurel Bența a reiterat invitația de a reveni la Târgu Mureș și de a organiza un eveniment ALIANȚA cu reprezentanți ai mediului de afaceri mureșean, personalități din domeniul cultural, universitar,  interesate să susțină dezvoltarea proiectelor româno-americane, senatorul declarându-se interesat de această propunere.

„Mă bucur că Excelența Sa, domnul James Rosapepe, a acceptat invitația de a ne întâlni la Târgu Mureș, invitație pe care i-am adresat-o anul trecut în Washington DC cu ocazia participării la Gala anuală ALIANȚA. În calitate de prieten al ALIANȚEI sunt încântat că am reușit alături de alți antreprenori și personalități din Târgu Mureș să avem o întâlnire pentru a consolida și dezvolta relațiile româno-americane”, a declarat Remus Aurel Bența.

Elena POLEARUŞ, redactor Zi de Zi

 

 

Related posts

A fost semnat cel mai important contract de finanțare din istoria municipiului Turda, în valoare de peste 31 mil. euro

Stefana Muresan

FOTO SIBIU: Unitatea, leitmotivul liderilor europeni într-o Europă lovită de valul eurosceptic

Ligia Voro

CJ Cluj: A fost semnat contractul pentru lucrarile de stabilizare a Dealului Hoia

Stefana Muresan

Cea mai mare plantație de goji din Europa se află în Satu Mare

Stefana Muresan

Viaductul de la Gilău din Autostrada Transilvania, finalizat de Tirrena Scavi

Stefana Muresan

Forumul Marilor Dezvoltatori DEVO

Ionut Oprea

Bihor: Primul centru de colectare și procesare legume-fructe preluate direct de la țărani

Stefana Muresan

Reabilitarea reței de apă-canal din Gherla costă 9 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Companie din zona bricolajului vrea să se extindă la Brașov: își listează 25% din acțiuni la bursă

Papuc Irina

Zălăuanii de la Alien Surface vor aloca 400.000 de euro pentru retehnologizare

Nora Dumitrescu

Editorii de presă digitală, membri ai BRAT – apel către clienți și industria media

Ligia Voro

Electric Castle a început în forță și îi așteaptă astăzi pe Limp Bizkit

Ligia Voro

Apartamentele vechi din Cluj-Napoca, mai scumpe decât cele noi

Nora Dumitrescu

Top 10 cele mai scumpe terenuri de vânzare din Cluj. 7 milioane de euro pentru 2 hectare de pământ în Mărăşti

redactia

Peste 3.000 de pachete cu alimente pentru masa de Paște, donate de Băncile Pentru Alimente

Traian Dan

Salvator de vieți, de meserie

Stefana Muresan

WDP – three new distribution centers

Transilvania Business

Continental răstoarnă topul exportatorilor! Timișul, în fața Argeșului

Stefana Muresan

Adunarea generală a municipiilor din România: ce au discutat primarii cu premierul și președintele țării

Papuc Irina

Optim PM aniverseaza 10 ani cu noi premii

Ionut Oprea

CEE Business Services Awards

Ionut Oprea

Legea Uber a fost transmisă pentru promulgare, cu amendamentele deputaților

Papuc Irina

Bănățenii vor putea merge la Belgrad pe autostradă. Studiu de fezabilitate pentru autostrada Timişoara – Moraviţa

redactia

Oradea pregătește un proiect pentru 25 de autobuze electrice

redactia

Leave a Comment