Eveniment Ultimele stiri

Mobilitatea urbană sustenabilă, dezbătută la Iași în cadrul PRIA Urban Mobility Conference 

PRIAevents, în parteneriat cu APIA, organizează conferința PRIA Urban Mobility Innovation, 17 Iulie 2019, la Iași, în sala ”Vasile Pogor” din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi.

 

Conferința reprezintă o platformă unică pentru discuții aprofundate între oficiali guvernamentali, actori locali, reprezentanți ai mediului de afaceri și lideri ai comunității. Acestia vor evidenția cercetarea și proiectele care contribuie la construirea unor comunități urbane mai rezistente, durabile și sănătoase, și vor acorda o atenție deosebită  temelor despre combustibilii alternativi si automobilele verzi.

Partenerul principal al evenimentului este Silk District dezvoltat de Prime Kapital.

De asemenea, accentul se va pune și pe discuțiile despre dezvoltarea mobilității urbane cu ajutorul soluțiilor de gestionare sustenabilă a infrastructurii de management al traficului si despre infrastructura pentru mașini electrice.

La eveniment vor participa primari și city manageri, autorități publice, importatori și producători de    automobile, furnizori de componente pentru mașini electrice și de smart technology pentru acestea, precum și companii private care frurnizează soluții și tehnologii inteligente dedicate îmbunătățirii condițiilor de mobilitate urbană.

Evenimentul va beneficia și de spațiu pentru mini-expozitie de autoturisme electrice și sisteme de  încărcare, iar la final vom avea un tur în centrul orașului cu mașini electrice, cu participarea presei, dar și a reprezentanților mediului de afaceri, universităților și studenților, lideri ai comunității și  reprezentanți ai primăriei.

Toate acestea vor adăuga valoare și vor oferi mult mai mult decât o platformă de rețea la nivel înalt. Se va concentra pe punctele de top ale inovării noastre urbane – mobilitate, energie, tehnologie și infrastructură.

Zonele urbane cresc și se schimbă în fiecare an, astfel încât trebuie să fim pregătiți să îmbrățișăm viitorul pe măsură ce creștem și ne schimbăm.

Prin urmare, dezbaterile se vor concentra pe ceea ce este nevoie pentru a dezvolta orașe puternice pentru viitor. De asemenea, vom evidenția teme care pot conduce la solutii pentru activități urbane de succes și vom oferi oportunități de a construi parteneriate de colaborare, de a explora problemele urbane emergente, de a descoperi tehnologii inovatoare pentru dezvoltarea urbană.

Un spațiu deosebit de important în cadrul  evenimentului îl vor avea dezbaterile despre planul de mobilitate urbană a Municipiului Iași, programul de combatere a poluării cauzate de traficul rutier în Iași, dar și despre proiectele de mobilitate urbană ce vor fi lansate în curând de către Municipalitate.

Toate acestea vor conduce la o viață mai sănătoasă și vor economisi timp și bani pentru întreprinderi.

În acest fel, sperăm că vă veți bucura de această conferință și veți aduna informațiile necesare pentru a continua dezvoltarea comunităților noastre urbane durabile.

Veți avea ocazia să întâlniți cei mai importanți lectori din domeniu dar și să faceți schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleași subiecte ca și voi, de a afla cum pot vă ajuta informațiile de la lectori și de a vedea care sunt opiniile asociațiilor și ale companiilor din industria dvs. Exemplele, studiile de caz și noutățile vor fi adevărate surse de învățare și dezvoltare pentru activitatea pe care o desfăsurați.

Tehnologiile inovatoare oferă oportunități enorme de creștere economică și de imbunătățire a  vieții sociale a unui oraș, prin urmare există o mare importanță a trend-ului de Smart City.

Cum vom remodela orașele noastre și cum vom crea oportunități economice pentru următoarele decenii?

Tehnologiile inovatoare, energia verde și infrastructura pentru mașini electrice sunt cu siguranță răspunsurile.

Mobilitatea urbană durabilă înseamnă proiectarea și planificarea infrastructurii urbane, concentrându-ne asupra protecției mediului, reducerii consumului de energie si mai ales de combustibili convenționali, reducerii poluării și promovării energiei regenerabile , reducând astfel costurile municipalitatilor și companiilor.

În acest context, proiectele trebuie să cuprindă atât promovarea autovehiculelor electrice si a celor care utilizeaza combustibili alternativi, cât și a celor cu două roți, fiind necesar ca transportul alternativ să fie corelat cu planificarea urbană, educația, sănătatea publică și politicile de mediu.

PRIA Urban Mobility Conference IASI este parte a conferințelor PRIAevents care evidențiază cele mai importante și actuale probleme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezența a sute de participanți și a presei. Cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor, echipa PRIAevents este recunoscută pentru organizarea de evenimente de afaceri premium.

PRIAevents este recunoscută de multă vreme ca o platformă independentă și echidistantă de discuții despre cele mai importante teme, despre schimbări legislative, politici în toate sectoarele de business, trend-uri și s-a transformat într-o comunitate apreciată a top managerilor care doresc să  se întâlnească, să schimbe idei și să afle cele mai importante detalii pentru afaceri.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului PRIA URBAN MOBILITY IAȘI şi modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe www.priaevents.ro şi pe https://priaevents.ro/pria-urban-mobility-conference-iasi/.

Related posts

The Winter Tour deschide oficial sezonul distracției pe pârtiile de schi din România

Transilvania Business

Primul incubator digital din România, lansat la Cluj

Stefana Muresan

CNN face reclamă Bihorului: Munţii Apuseni şi satul Vadu Crişului, pe lista scurtă a celor mai frumoase locuri din Europa

redactia

Lotul 2 din tronsonul feroviar Brașov-Sighișoara se deblochează. Contestație respinsă

Ion Surdu

Un medic timişorean a inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume

redactia

Producatorul brânzeturilor Torockoi din Alba a obținut rezultate mai bune cu ajutorul unui pachet de softuri pentru managementul integrat al afacerii

Papuc Irina

Transferuri de bani de pe mobil, la CEC Bank: a fost lansat serviciul Card2Card

Papuc Irina

Campionii în Business din Transilvania au fost premiați pe scena Operei Naționale Cluj-Napoca

redactia

Acţionarul majoritar al Retrasib Sibiu a lansat o ofertă de preluare integrală a producătorului român pentru 9,6 mil.lei

Stefana Muresan

Dați 1 ban pentru pian!

O asociere din cinci firme va reabilita Baza La Terenuri din Cluj

Nora Dumitrescu

Sibiu: Nicolae Burprich-Damian, cel mai mare dezvoltator din Cartierul Arhitecților (Cisnădie), nou proiect imobiliar

redactia

Octavian Fodor, vicepreședinte al Asociației Parcurilor Industriale

Nora Dumitrescu

Clujul va avea un centru naţional de excelenţă în neurochirurgie, investiţie de 45 de milioane de euro

Stefana Muresan

8 din 10 parcări de clădiri private stau goale peste noapte

Nora Dumitrescu

Un tablou de Adrian Ghenie a fost vândut cu aproape 3 milioane de euro

Stefana Muresan

Oxygen – prima agenție națională de comunicare ce își deschide birou la Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Președintele Consiliului Concurenței la PRIA Competition Conference

Papuc Irina

Investiție de peste 1 milion de euro pentru modernizarea pieței centrale din Câmpeni

Papuc Irina

Tresor Le Palais, primul hotel de cinci stele din Timișoara. Investiție de 6 milioane de euro

Stefana Muresan

Ministerul Muncii: peste 1 milion de contracte au fost suspendate și peste 200.000 – încetate, de la începutul crizei Covid-19. Distribuția pe domenii

Papuc Irina

600 de joburi pentru Juniori la nivel national

HIpark – 39 mil. euro, proiect mixt de birouri & rezidențial în Iași

Ionut Oprea

Revista Vinul.Ro apare lunar în română și engleză, cu recomandări de locuri, oameni și gusturi bune

Stefana Muresan

Leave a Comment