Antreprenori Cluj Ultimele stiri

Conferința Internațională de Service-Learning, la Cluj-Napoca

Conferința Internațională de Service-Learning dedicată profesorilor și actorilor din educație are loc anul acesta în România, la Cluj-Napoca, cu profesioniști recunoscuți la nivel internațional din Argentina, Spania, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru sau Slovacia.

 

În perioada 2-6 iulie 2019, în România se întâlnesc reprezentanți ai școlilor, universităților, organizațiilor non-guvernamentale și ai instituțiilor publice din Europa de Est pentru a întări nevoia de a implementa metoda Service Learning (proiecte de serviciu în folosul comunității) în sistemul educational. Conferința face parte dintr-o serie de programe desfășurate în Săptămâna Service-Learning, organizată de CLAYSS Argentina, în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi, Transylvania College și Universitatea Babeş-Bolyai.

Service Learning în România

Fundația Noi Orizonturi implementează de 18 ani în școlile din România programe de serviciu în folosul comunității prin intermediul programului umbrelă IMPACT. Clubul IMPACT este o clasă „simulată”, în care elevii nu primesc note, se înscriu și participă voluntar. Singurele unelte motivaționale la îndemână sunt gradul de atractivitate a procesului de învățare și relația cu elevii.

Global, IMPACT are peste 1000 lideri și 17.000 de elevi implicați pe 5 continente, Fundația Noi Orizonturi fiind singura organizație din România care „exportă” programul educational.  Programul IMPACT este preluat și recomandat de către World Vision International ca program cheie pentru dezvoltarea competențelor de viață în rândul adolescenților și este preluat în 26 de țări din lume.

 

Profesorii și actorii în educație se pot înscrie acum în Academia IMPACT

Profesorii din România și actorii în educație au șansa de a aplica în cadrul programului complex de transFORMARE numit Academia IMPACT, care se desfășoară la nivel național.

Scopul Academiei IMPACT este să ofere oportunitatea actorilor din educație de a participa în cadrul unui program de formare ce îi ajută să dezvolte la nivel național cluburi IMPACT.  Academia este „un câmp de antrenament” pentru profesorii care vor să avanseze cu precizie și curaj în aplicarea metodelor de învățare experiențială, – și în special a celei de service learning – în școala românească.

 

Academia IMPACT – 18 luni de formare pentru profesori și actori în educație

Prin ACADEMIA IMPACT, organizatorii sprijină constant liderii profesori timp de 18 luni, pentru a putea deschide, iniția și dezvolta un club IMPACT. Academia IMPACT este un program de (trans)formare înalt experiențial care conferă participanților abilități și capacități de acțiune imediată. Centrele rezidențiale de formare vor avea loc la Cluj-Napoca, Suceava, Lupeni și București.

Programul, susținut oficial de Romanian American Foundation (RAF), este deschis oricărui cadru didactic care lucrează cu elevi de gimnaziu sau liceu, și sunt încurajați să aplice, în special în mediul rural și alte personae: educatori, învățători, profesori, bibliotecari, meșteșugari, preoți, preotese, asistenți sociali, asistenți medicali, antreprenori, ong-iști și nu numai.

 

Înscrierile în Academia IMPACT

Profesorii și actori din educație care doresc să facă parte din cadrul Academiei IMPACT se pot înscrie până în 15 iulie pe site-ul oficial al programului: https://www.noi-orizonturi.ro/academia-impact/

Participanții își pot acoperi singuri costurile pentru cele 18 luni de formare, sau pot aplica pentru una dintre bursele oferite de partenerii Academiei: Romanian American Foundation, LIDL România, Primăria Râșnov și Centrul Schubz /Asociația Mioritics și Asociația Kogayon. Bursele includ toate costurile necesare deschiderii unui club IMPACT, precum și programul de formare de 18 luni.

 

Despre Fundația Noi Orizonturi

Fundația Noi Orizonturi are un istoric de peste 18 ani în educația pentru transformare. 18 ani în care s-a sprijinit înființarea a peste 300 de Cluburi de Inițiativă Comunitară IMPACT în România și a altor 500 de cluburi IMPACT la nivel internațional. 18 ani în care sunt peste 1.000 de lideri de cluburi IMPACT și peste 17.000 de tineri pe care, cu ajutorul unor oameni dedicați, Fundația Noi Orizonturi i-a format ca cetățeni, lideri, antreprenori.

Related posts

Expertiza agro-alimentară din Transilvania, solicitată la București

Nora Dumitrescu

Romaqua Group Borsec donează 500.000 de lei spitalelor Matei Balș și Victor Babeș

Nicolae Pop

„Creșterea afacerilor prin internaționalizare și inovare” – eveniment pentru companiile din Hunedoara

Papuc Irina

Proiectul Regional „Apaserv” aferent județului Satu Mare debutează cu semnarea contractelor pentru comunele Bătarci, Târșolț și Orașu Nou

Gruita Ienasoiu

TAROM lansează ruta Sibiu – Stuttgart

Stefana Muresan

Producătorul de electro­casni­ce De’Longhi, afaceri de peste 200 mil. euro cu fabrica din Jucu

Stefana Muresan

Bistrița: Sanovil a început construcția celei mai mari investiții private din regiune în domeniul sănătății

Stefana Muresan

Stadionul Arcul de Triumf, monitorizat printr-o soluție tehnologică digitală marca SIXENSE România

Papuc Irina

Join the largest Event Dedicated to the Romanian Business Services Sector

Ligia Voro

Încă un credit record, de 43.000 de CHF, șters cu ajutorul negocierii CSALB

Traian Dan

Maramureșul pregătește un festival internațional de gastronomie

Nora Dumitrescu

Turneu de promovare a programului şi platformei Smart Start USA

redactia

Cinci localități din Transilvania în top 10 cele mai îmbătrânite orașe

Ligia Voro

CNAIR, licitaţie de 9,6 milioane de euro pentru achiziţia de panouri fonoabsorbante

redactia

Grupul italian Marcegaglia a vândut o fabrică din Timiș concurenților polonezi de la Impro, cu peste 5 milioane euro

Stefana Muresan

Clujul va putea accesa direct fonduri europene

Stefana Muresan

BearingPoint își extinde Centrul de Excelență pentru Consultanță în Securitate Cibernetică din România

Stefana Muresan

POZITIV TB: Sorin Rotariu, Managing Director, Visma România Holding – „Industria IT este motorul economiei românești și vreau să ducem această parte a economiei la 15% din PIB”

Papuc Irina

Antreprenori IT din vestul ţării și UVT, soluţii comune pentru problema resursei umane

Stefana Muresan

Ministerul Apărării va construi la Făgăraş o fabrică de nitroceluloză

Stefana Muresan

Județele care susțin agricultura Ardealului

Nora Dumitrescu

Adaptarea strategiilor la industrii diferite: super puteri în HR

Nicolae Pop

Interviu cu ing. Vasile Maier, director general Apă Canal Sibiu: „Am adus infrastructura de apă-canal din Sibiu în secolul XXI”

Ion Surdu

Planurile Wizz Air pentru Cluj în 2017

Stefana Muresan

Leave a Comment