Antreprenori IT&C Mureș Ultimele stiri

Burse Accenture pentru studenții din Târgu Mureș

Accenture, lider mondial în strategie, consultanță, tehnologie, digital și operațiuni, oferă burse studenților din Târgu Mureș pentru a sprijini cercetarea, cultivarea abilităților de inovație, și, totodată, pentru a susține mediul universitar mureșean. Bursele sunt oferite către 10 studenți ai Universității Sapientia și 11 studenți ai Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din partea diviziei Accenture Industry X.0. Proiectele câștigătoare au fost selectate în urma unui concurs pe teme stabilite de reprezentanți ai fiecărei universități împreună cu Accenture, teme aliniate la domeniul de activitate al diviziei Industry X.0.

 

Pornită din convingerea că investiția este imperios necesară pentru dezvoltarea și aplicarea noțiunilor teoretice asimilate în timpul facultății, colaborarea cu mediul academic din Târgu Mureș s-a dezvoltat rapid o dată cu extinderea companiei în plan local.

O parte dintre proiectele realizate în urma burselor oferite cu un an în urmă au vizat dezvoltarea de soluții informatice pentru domenii precum medicina și securitatea. Studenții au oferit soluții aplicabile unor probleme de actualitate, demonstrând astfel că moștenirea științifică și academică a României merită susținută.

Bálint B., student al Universității Sapientia, a obținut rezultate privind algoritmii de diagnosticare și clasificare a retinopatiei diabetice, o afecțiune a vaselor de sânge, ce hrănesc retina și care, în lipsa unui tratament adecvat, duce inevitabil la orbire. Astfel, prin cercetarea făcută, Bálint a dezvoltat un mod neexplorat până acum de a detecta diabetul după analiza retinei.

Zsófia S. a ales ca proiectul abordat să trateze o problemă majoră a sănătății publice, cancerul. Depistarea timpurie în cazul cancerului cervical este absolut esențială, de aceea, studenta Universității Sapientia a analizat problema detectării și segmentării tumorii cervicale aflate în stadiu preliminar pe baza imagisticii de rezonanță magnetică multispectrală.

Astăzi, folosim device-uri pentru a stoca și procesa tot ceea ce ține de viața noastră personală, transformând securitatea acestora, atât online, cât și offline, într-o chestiune vitală pentru fiecare individ. Astfel că echipa formată din Timea F., János M. și Krisztián N. a proiectat și implementat o aplicație care poate recunoaște proprietarul device-ului în funcție de mersul acestuia, utilizând accelerometrul dispozitivului.

”Parteneriatul pe care l-am construit cu Accenture în ultimii ani este foarte important pentru Universitatea noastră deoarece ne ajută să îi pregătim pe studenți cât mai bine pentru piața muncii. Este necesară o legătură continuă între sfera academică și mediul IT industrial, astfel încât studenții să se confrunte cu teme reale, de interes pentru industrie, și să rezolve probleme reale în domeniu”, a declarat Dr. Margit Antal, Conferențiar Universitar, Universitatea Sapientia Târgu Mureș.

Bineînțeles că proiectele menite să eficientizeze procese și să ușureze considerabil eforturile de personal nu au lipsit din portofoliul de înscrieri.

Roland B., Szilard N. și Paul D. sunt trei studenți autodidacți ai Universității de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie, care au realizat un proiect intitulat “Sistem autonom pentru sere inteligente”. Proiectul presupune design-ul și construcția unei sere autonome scalabile și complet funcționale care ajută la automatizarea proceselor de irigare și colectare a plantelor. Cei 3 studenți au creat atât un braț robotic autonom a cărui principală responsabilitate este plantarea și colectarea plantelor, cât și un sistem automat de irigare, plus un sistem de monitorizare a mediului bazat pe inteligență artificială.

Știind că oprirea unui motor sau a altui echipament esențial poate duce la întreruperea producției și, implicit, generează un cost ridicat al reparației și întreținere, Kinga-Emese F. și Alin Marian P. de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie au propus proiectul “Platformă de întreținere inteligentă pentru industrii care utilizează sisteme IoT”.

Platforma, destinată echipei de întreținere, agregă date privind echipamentele importante din fabrică și monitorizează parametrii de funcționare ai acestora, anticipând astfel eventualele defecțiuni ale generatoarelor, turbinelor, motoarelor de tracțiune și ale altor echipamente de putere mare.

“Considerăm că este o colaborare benefică pentru ambele părți. Ideile dezvoltate de studenți cu ajutorul acestor burse de cercetare sunt inovatoare și aduc un suflu nou în abordarea temelor tehnice. Bursele reprezintă un factor motivant continuu pentru studenți ca să ducă la bun sfârșit dezvoltarea temelor pe care le-au ales”, a declarat Genge Béla, Conferențiar Universitar Doctor Inginer Habilitat, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie, Târgu Mureș.

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Comisia Europeană: se așteaptă o încetinire a economiei românești pentru anii 2020 și 2021

Papuc Irina

Topul laboratoarelor medicale din România după cifra de afaceri

Papuc Irina

EnergoBit, cifră de afaceri bugetată pentru acest an de aproximativ 70 mil. euro, în creştere cu 27%

Stefana Muresan

Biofarm a realizat un profit cu până la 15% mai mare în primul trimestru

Ion Surdu

Patricia Maria Ştirbu, președinte Summit Agro Romania: Puterea Pamântului (RO&ENG)

redactia

New images of how Bucharest’s J8 Office Park will look when completed

Papuc Irina

Continental: Conectivitatea, standard în vehicule ca urmare a implementării la nivel european a sistemului eCall

Stefana Muresan

Parteneriat între Agenția Nord-Vest și Maramureș pentru proiectul Mara-Nord

Nora Dumitrescu

Dezbatere europeana la Sibiu

redactia

Cora, proiect mixt la Cluj: hotel, office & mall? Proiect in dezbatere.

Nora Dumitrescu

Industria de fashion în România: provocări și perspective

Ligia Voro

Care sunt firmele ofertante pentru tronsoanele 3 şi 4 ale Drumului Expres Craiova – Pitești

Ligia Voro

40 de noi statii de reincarcare pentru masini electrice, prin implicarea BMW, Nissan, MOL si E.ON

Stefana Muresan

IMWorld se extinde: ediția a 7-a se va desfășura pe o suprafață de peste 7000 mp

Stefana Muresan

JTI’s Global Business Service center moves into Norblin Factory

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] Emil Radu Moldovan, Bistrița-Năsăud County Council President: „There is no secret, only will, involvement, work, concrete actions”

Transilvania Business

Singurul oraş cu tren de mare viteză de 160 km/h vrea să mai cumpere 28 de tramvaie

Stefana Muresan

Sume ”fără precedent” pentru bugetul Aeroportului Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş

Stefana Muresan

CFR deschide 14 şantiere pentru lucrări de modernizare a podurilor şi podeţelor, inclusiv în Sibiu. Executant – Arcada Company

Stefana Muresan

Patronatele din turism cer Guvernului să înființeze Autoritatea Națională pentru Turism, care să fie condusă de un președinte cu rang de secretar de stat

Papuc Irina

Complexul Hotelier Univers T*** va fi modernizat. Vezi cum și cât costă!

Ligia Voro

Finanţare europeană pentru 8 tramvaie noi şi modernizarea altor 20 în municipiul Arad

Ligia Voro

CBRE: Piața de investiții imobiliare din România a depășit 585 mil. euro în primele 9 luni în 2019

Ionut Oprea

Villa Vinea, premiată cu aur pentru explozia aromată din vinurile sale speciale

A. I.

Leave a Comment