Antreprenori IT&C Mureș Ultimele stiri

Burse Accenture pentru studenții din Târgu Mureș

Accenture, lider mondial în strategie, consultanță, tehnologie, digital și operațiuni, oferă burse studenților din Târgu Mureș pentru a sprijini cercetarea, cultivarea abilităților de inovație, și, totodată, pentru a susține mediul universitar mureșean. Bursele sunt oferite către 10 studenți ai Universității Sapientia și 11 studenți ai Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din partea diviziei Accenture Industry X.0. Proiectele câștigătoare au fost selectate în urma unui concurs pe teme stabilite de reprezentanți ai fiecărei universități împreună cu Accenture, teme aliniate la domeniul de activitate al diviziei Industry X.0.

 

Pornită din convingerea că investiția este imperios necesară pentru dezvoltarea și aplicarea noțiunilor teoretice asimilate în timpul facultății, colaborarea cu mediul academic din Târgu Mureș s-a dezvoltat rapid o dată cu extinderea companiei în plan local.

O parte dintre proiectele realizate în urma burselor oferite cu un an în urmă au vizat dezvoltarea de soluții informatice pentru domenii precum medicina și securitatea. Studenții au oferit soluții aplicabile unor probleme de actualitate, demonstrând astfel că moștenirea științifică și academică a României merită susținută.

Bálint B., student al Universității Sapientia, a obținut rezultate privind algoritmii de diagnosticare și clasificare a retinopatiei diabetice, o afecțiune a vaselor de sânge, ce hrănesc retina și care, în lipsa unui tratament adecvat, duce inevitabil la orbire. Astfel, prin cercetarea făcută, Bálint a dezvoltat un mod neexplorat până acum de a detecta diabetul după analiza retinei.

Zsófia S. a ales ca proiectul abordat să trateze o problemă majoră a sănătății publice, cancerul. Depistarea timpurie în cazul cancerului cervical este absolut esențială, de aceea, studenta Universității Sapientia a analizat problema detectării și segmentării tumorii cervicale aflate în stadiu preliminar pe baza imagisticii de rezonanță magnetică multispectrală.

Astăzi, folosim device-uri pentru a stoca și procesa tot ceea ce ține de viața noastră personală, transformând securitatea acestora, atât online, cât și offline, într-o chestiune vitală pentru fiecare individ. Astfel că echipa formată din Timea F., János M. și Krisztián N. a proiectat și implementat o aplicație care poate recunoaște proprietarul device-ului în funcție de mersul acestuia, utilizând accelerometrul dispozitivului.

”Parteneriatul pe care l-am construit cu Accenture în ultimii ani este foarte important pentru Universitatea noastră deoarece ne ajută să îi pregătim pe studenți cât mai bine pentru piața muncii. Este necesară o legătură continuă între sfera academică și mediul IT industrial, astfel încât studenții să se confrunte cu teme reale, de interes pentru industrie, și să rezolve probleme reale în domeniu”, a declarat Dr. Margit Antal, Conferențiar Universitar, Universitatea Sapientia Târgu Mureș.

Bineînțeles că proiectele menite să eficientizeze procese și să ușureze considerabil eforturile de personal nu au lipsit din portofoliul de înscrieri.

Roland B., Szilard N. și Paul D. sunt trei studenți autodidacți ai Universității de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie, care au realizat un proiect intitulat “Sistem autonom pentru sere inteligente”. Proiectul presupune design-ul și construcția unei sere autonome scalabile și complet funcționale care ajută la automatizarea proceselor de irigare și colectare a plantelor. Cei 3 studenți au creat atât un braț robotic autonom a cărui principală responsabilitate este plantarea și colectarea plantelor, cât și un sistem automat de irigare, plus un sistem de monitorizare a mediului bazat pe inteligență artificială.

Știind că oprirea unui motor sau a altui echipament esențial poate duce la întreruperea producției și, implicit, generează un cost ridicat al reparației și întreținere, Kinga-Emese F. și Alin Marian P. de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie au propus proiectul “Platformă de întreținere inteligentă pentru industrii care utilizează sisteme IoT”.

Platforma, destinată echipei de întreținere, agregă date privind echipamentele importante din fabrică și monitorizează parametrii de funcționare ai acestora, anticipând astfel eventualele defecțiuni ale generatoarelor, turbinelor, motoarelor de tracțiune și ale altor echipamente de putere mare.

“Considerăm că este o colaborare benefică pentru ambele părți. Ideile dezvoltate de studenți cu ajutorul acestor burse de cercetare sunt inovatoare și aduc un suflu nou în abordarea temelor tehnice. Bursele reprezintă un factor motivant continuu pentru studenți ca să ducă la bun sfârșit dezvoltarea temelor pe care le-au ales”, a declarat Genge Béla, Conferențiar Universitar Doctor Inginer Habilitat, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie, Târgu Mureș.

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Noul ambasador al Israelului la București, despre relația cu România : Un prieten adevărat, pe care putem să ne bazăm în cadrul UE

redactia

Sopor, cartierul de 250 ha al Clujului, în dezbatere publică

redactia

Sergiu Paşca, tânărul din Aiud plecat în SUA unde descifrează misterele creierului uman, premiat pentru Excelență în Cercetare

redactia

Rețeaua Besser Home a ieșit din “pandemie”

Nora Dumitrescu

Contribuabilii la Fondul pentru Mediu, nemulțumiți de cadrul legislativ

Ligia Voro

Mulberry Development a dat în folosință ISHO Parking

Ligia Voro

Iulian Rusu, românul care a creat pâinea viitorului. Alimentul creat de el a luat aurul la un salon de inventică din Italia

redactia

Un nou aquapark în Oradea cu finanțare europeană – Grădina termală Ioșia

Traian Dan

Wetterbest a lansat noul mat în piața de învelitori metalice: NEOMAT 30

Ligia Voro

Supercom, două supercontracte la Cluj: 56 milioane de euro pentru deșeuri

Nora Dumitrescu

Americanii de la Cognizant instruiesc în IT tinerii din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Tenaris va produce oțel cu ajutorul hidrogenului verde

Nora Dumitrescu

Învățământul dual din Sibiu, susținut de firme străine

redactia

Peste 78 de milioane de lei pentru „Campusul pentru învățământul special din Oradea”

Traian Dan

E publică lista celor 10.000 de beneficiari finanțați prin Start-up Nation  

Ligia Voro

Premiera europeana la Timisoara în 2021 – noul concept ibis Square al Accor

Ionut Oprea

Regiunea Centru în vizită în Landul Brandenburg din Germania

Stefana Muresan

România, a şaptea piaţă de bere din Europa. Volumul pieţei berii a crescut uşor în 2019 în volum

Ion Surdu

Antreprenorii din Maramureș reiau proiectele locate de pandemie

Nora Dumitrescu

Nouă destinații de ecoturism din România, promovate la Londra. Peste 80.000 de britanici vor vedea, discuta și citi despre România

redactia

Patru oferte pentru sala polivalentă din Turda, investiție de 55 milioane lei

Stefana Muresan

600 milioane de lei, prima emisiune de obligațiuni nepreferențiale a BCR

Ligia Voro

Schimbare istorică în clasament: Banca Transilvania a devenit cea mai mare bancă din România

Stefana Muresan

The Woman 2020. Panel mamă-fiică: Moștenirea constă în felul în care educăm generațiile viitoare de lideri

Nicolae Pop

Leave a Comment