Antreprenori IT&C Mureș Ultimele stiri

Burse Accenture pentru studenții din Târgu Mureș

Accenture, lider mondial în strategie, consultanță, tehnologie, digital și operațiuni, oferă burse studenților din Târgu Mureș pentru a sprijini cercetarea, cultivarea abilităților de inovație, și, totodată, pentru a susține mediul universitar mureșean. Bursele sunt oferite către 10 studenți ai Universității Sapientia și 11 studenți ai Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din partea diviziei Accenture Industry X.0. Proiectele câștigătoare au fost selectate în urma unui concurs pe teme stabilite de reprezentanți ai fiecărei universități împreună cu Accenture, teme aliniate la domeniul de activitate al diviziei Industry X.0.

 

Pornită din convingerea că investiția este imperios necesară pentru dezvoltarea și aplicarea noțiunilor teoretice asimilate în timpul facultății, colaborarea cu mediul academic din Târgu Mureș s-a dezvoltat rapid o dată cu extinderea companiei în plan local.

O parte dintre proiectele realizate în urma burselor oferite cu un an în urmă au vizat dezvoltarea de soluții informatice pentru domenii precum medicina și securitatea. Studenții au oferit soluții aplicabile unor probleme de actualitate, demonstrând astfel că moștenirea științifică și academică a României merită susținută.

Bálint B., student al Universității Sapientia, a obținut rezultate privind algoritmii de diagnosticare și clasificare a retinopatiei diabetice, o afecțiune a vaselor de sânge, ce hrănesc retina și care, în lipsa unui tratament adecvat, duce inevitabil la orbire. Astfel, prin cercetarea făcută, Bálint a dezvoltat un mod neexplorat până acum de a detecta diabetul după analiza retinei.

Zsófia S. a ales ca proiectul abordat să trateze o problemă majoră a sănătății publice, cancerul. Depistarea timpurie în cazul cancerului cervical este absolut esențială, de aceea, studenta Universității Sapientia a analizat problema detectării și segmentării tumorii cervicale aflate în stadiu preliminar pe baza imagisticii de rezonanță magnetică multispectrală.

Astăzi, folosim device-uri pentru a stoca și procesa tot ceea ce ține de viața noastră personală, transformând securitatea acestora, atât online, cât și offline, într-o chestiune vitală pentru fiecare individ. Astfel că echipa formată din Timea F., János M. și Krisztián N. a proiectat și implementat o aplicație care poate recunoaște proprietarul device-ului în funcție de mersul acestuia, utilizând accelerometrul dispozitivului.

”Parteneriatul pe care l-am construit cu Accenture în ultimii ani este foarte important pentru Universitatea noastră deoarece ne ajută să îi pregătim pe studenți cât mai bine pentru piața muncii. Este necesară o legătură continuă între sfera academică și mediul IT industrial, astfel încât studenții să se confrunte cu teme reale, de interes pentru industrie, și să rezolve probleme reale în domeniu”, a declarat Dr. Margit Antal, Conferențiar Universitar, Universitatea Sapientia Târgu Mureș.

Bineînțeles că proiectele menite să eficientizeze procese și să ușureze considerabil eforturile de personal nu au lipsit din portofoliul de înscrieri.

Roland B., Szilard N. și Paul D. sunt trei studenți autodidacți ai Universității de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie, care au realizat un proiect intitulat “Sistem autonom pentru sere inteligente”. Proiectul presupune design-ul și construcția unei sere autonome scalabile și complet funcționale care ajută la automatizarea proceselor de irigare și colectare a plantelor. Cei 3 studenți au creat atât un braț robotic autonom a cărui principală responsabilitate este plantarea și colectarea plantelor, cât și un sistem automat de irigare, plus un sistem de monitorizare a mediului bazat pe inteligență artificială.

Știind că oprirea unui motor sau a altui echipament esențial poate duce la întreruperea producției și, implicit, generează un cost ridicat al reparației și întreținere, Kinga-Emese F. și Alin Marian P. de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie au propus proiectul “Platformă de întreținere inteligentă pentru industrii care utilizează sisteme IoT”.

Platforma, destinată echipei de întreținere, agregă date privind echipamentele importante din fabrică și monitorizează parametrii de funcționare ai acestora, anticipând astfel eventualele defecțiuni ale generatoarelor, turbinelor, motoarelor de tracțiune și ale altor echipamente de putere mare.

“Considerăm că este o colaborare benefică pentru ambele părți. Ideile dezvoltate de studenți cu ajutorul acestor burse de cercetare sunt inovatoare și aduc un suflu nou în abordarea temelor tehnice. Bursele reprezintă un factor motivant continuu pentru studenți ca să ducă la bun sfârșit dezvoltarea temelor pe care le-au ales”, a declarat Genge Béla, Conferențiar Universitar Doctor Inginer Habilitat, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie, Târgu Mureș.

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

În laboratoarele Regina Maria se procesează 20% din totalul testelor PCR, efectuate zilnic în România: „Am depășit 10.000 de teste efectuate”

Papuc Irina

Orădenilor li se va lua temperatura la intrarea în piețe și la sosirea la muncă

Traian Dan

Crosspoint: The first 15 years. Our lessons & expertise, dedicated to you.

Ionut Oprea

WDP eyes the next level opportunities

Ionut Oprea

Transalpina se închide sâmbătă și duminică, între Novaci și Rânca!

Ligia Voro

500 de firme din Sălaj au cerut ajutor de la stat

Nora Dumitrescu

BCR a lansat plățile cu dispozitivele Garmin și Fitbit: cardul bancar, în portofelul virtual al utilizatorilor de ceasuri smart

Papuc Irina

Cea mai veche fabrică din Cluj, Remarul 16 Februarie, cifră de afaceri de 73,5 mil. lei, în creştere cu 112%

Stefana Muresan

Cluj, Timișoara, Brașov, orașe ale clădirilor eco

Nora Dumitrescu

Producătorul de mobilă Simex din Sălaj, afaceri de aproximativ 7 mil. euro

Stefana Muresan

Power Net Consulting va sprijini românii din Diaspora să dezvolte afaceri în România

Stefana Muresan

Consiliul Județean Timiș înfiinţează un centru-pilot de colectare a fructelor și legumelor

redactia

Universitatea de Vest din Timișoara: Au început înscrierile în grupul țintă al proiectului „Atelierul de antreprenori ”

Stefana Muresan

Grupul TeraPlast vrea să demareze trei investiţii în valoare de 15 milioane euro

redactia

Administrator desemnat pentru Eminescu Office

Ligia Voro

Antreprenorii din Maramureș, incluși în negocierile cu Comisia Europeană

Nora Dumitrescu

Transilvania are cele mai multe proiecte de Smart City în România

Nora Dumitrescu

Lucrări intense pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş – Turda

Stefana Muresan

Seniorii digitali ai Clujului, la final de program

Nora Dumitrescu

Alpin57Lux din Sebeş produce zilnic 100 de tone de îngheţată

Stefana Muresan

Se deschide sesiunea de proiecte pentru construirea de grădinițe cu profil sportiv

Stefana Muresan

Castrul roman de la Turda, reabilitat cu fonduri europene

Stefana Muresan

Zalăul vrea să îi scutească pe contribuabili de impozitul pe clădiri

Nora Dumitrescu

BVB, profit net în creștere cu 180%, la 5,15 milioane lei, în primul semestru

Stefana Muresan

Leave a Comment