Fonduri Europene Hunedoara Infrastructura Ultimele stiri

Autobuze electrice și hibrid, bike-sharing și modernizarea infrastructurii în Hunedoara

Trei noi proiecte cu finanțare europeană, în valoare totală de peste 115 milioane de lei, au fost contractate în județul Hunedoara. Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest și Primăria Municipiului Hunedoara au semnat, contractele pentru „Modernizarea transportului în municipiul Hunedoara, prin investiții în transportul ecologic – Coridorul de Vest” și pentru „Eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale din Municipiul Hunedoara – Grup 2”. Totodată, ADR Vest și Primăria Municipiului Deva au semnat contractul de finanțare pentru „Modernizarea sistemului de transport public local prin achiziționarea de vehicule ecologice”.

Astfel, în municipiul Deva și în satele aparținătoare se dorește dezvoltarea unei rețele de transport public local nepoluant, obiectiv care să conducă la reducerea emisiilor de carbon. În acest scop, vor fi achiziționate 26 de autobuze electrice și vor fi amenajate 33 de stații de încărcare a vehiculelor.

Valoarea totală a proiectului este de 44.844.638,30 lei, din care 37.389.245,28 lei finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 24 de luni.

Proiectul este complementar celui propus spre finanțare prin POR 2014-2020, în cadrul Priorității de Investiții 4.1 – „Modernizare sistem de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente”, care se află în etapa de pre-contractare la ADR Vest.

Semnatarii contractului au fost Florin Nicolae Oancea, primarul municipiului Deva, și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

În municipiul Hunedoara, proiectul privind modernizarea transportului prin investiții în transportul ecologic – Coridorul de Vest vine în completarea altor două proiecte recent contractate, pentru Coridorul Central și Coridorul de Est. Valoarea totală a celor trei investiții în transportul eco este de aproximativ 30 de milioane de euro.

Prin noul proiect vor fi achiziționate 7 autobuze hibrid tip plug-in, se vor implementa sisteme de management al traficului, de e-ticketing și de închiriere a bicicletelor (170 de biciclete utilizate în sistem de bike-sharing, cu 5 stații de închiriere).

De asemenea, vor fi construite, modernizate, reabilitate, respectiv extinse, după caz: 15 stații de transport public, 1,14 kmp de drumuri, 1,09 km piste de biciclete și 12,71 kmp zone pietonale/ semi-pietonale, se vor moderniza 4 intersecții semaforizate și se vor planta 49 de arbori pe traseul propus.

Sunt prevăzute intervenții pe traseul: str. Constatin Bursan (accesul către Curtea Husarilor), str. Castelului, str. 9 Mai, str. Maior Mircea Ioan Stanga, Piața Libertății, Bd. Libertății și Republicii, cu impact asupra străzilor adiacente proiectului investițional – Rotarilor, Cernei și Cloșca, Piața Iancu de Hunedoara și Bd. Traian.

Valoarea totală a investiției este de 45.743.840,51 lei, din care 42.083.086,66 lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Durata de implementare este de 43 de luni.

 

Zece noi blocuri de locuințe reabilitate termic în Municipiul Hunedoara

Proiectul privind eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale din Hunedoara – Grup 2 prevede reabilitarea termică a unui număr de zece blocuri de locuințe din municipiu. Sunt prevăzute intervenții complexe: izolarea termică a fațadei (partea opacă), a planșeului peste subsol și a acoperișului, închiderea balcoanelor/ logiilor și înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă, acolo unde este cazul, consolidarea elementelor structurale și reabilitarea acoperișului, repararea acoperișului tip terasă și a sistemului de colectare ape meteorice, înlocuirea corpurilor de iluminat din spațiile comune și a lifturilor, crearea de facilități pentru persoanele cu dizabilități.

La final, 864 de apartamente vor beneficia de un consum de energie redus, concomitent cu reducerea emisiilor de CO2.

Valoarea totală a proiectului este de 24.705.881,55 lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 14.510.882,99 lei.

Semnatarii contractelor au fost Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara, și Sorin Maxim.

Lucrările sunt finanțate prin Regio-POR 2014-2020, Axa Prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Related posts

Top manufacturers, logistics, related industries celebrate industry success in Warsaw

Ligia Voro

Investiţia în start-up-ul GetPony din Cluj a depăşit 1 mil. euro

Stefana Muresan

ADR Vest: Conexiuni rutiere de milioane de euro în Timiș

redactia

Informaticienii de la Fortech vin cu 50.000 de euro pentru spitale

Nora Dumitrescu

Germanii de la Mahle tind spre 1.000 de angajaţi în Timişoara

Stefana Muresan

Banca Transilvania, 75 mil. de euro de la BEI pentru finanțarea IMM-urilor

Stefana Muresan

Clubul Economic German Banat – președinte reales, vicepreședinți noi

Stefana Muresan

Sunt încă bani disponibili pentru microîntreprinderile din Regiunea Vest  

Ligia Voro

Wörwag Pharma – de 20 de ani în România

Stefana Muresan

Brandul Bun de Maramureș va fi licențiat

Nora Dumitrescu

Romgaz a afişat un profit net în creştere cu 82,4% în 2017

Stefana Muresan

Ultimele spații disponibile la Agromalim 2017

Stefana Muresan

Afacere din pielărie. Un antreprenor din Brașov confecționează accesorii din piei exotice și are clienți din India și America

Ion Surdu

Raport SVN: Piața rezidențială din Transilvania doboră noi recorduri

Traian Dan

Promovarea procesului de modernizare a Organizației Mondiale a Comerțului, o prioritate pentru activitatea MMACA la Geneva

redactia

KeysFin și Starbyte digitalizează procesul de creditare și înrolarea clienților

Ligia Voro

PIN MAP IAȘI  – Lansarea ediției 2020 a hărții de birouri a IAȘULUI

Ionut Oprea

Gheorghe Chindris – director general interimar al Cupru Min Abrud, una dintre cele mai profitabile societăți de stat

Stefana Muresan

Trafic în creștere pe Aeroportul Internaţional Timişoara

Stefana Muresan

Integrarea psihiatriei în Legea Sănătății, propusă în cadrul Conferinţei Naţionale de Psihiatrie

Stefana Muresan

Zborurile Wizz de Londra, suspendate pe două aeroporturi din Ardeal

Nora Dumitrescu

Lucian Anghel (BVB): "Dacă bursa ar fi un barometru, putem spune că economia românească a duduit în 2017"

Stefana Muresan

Cluj: Piste de biciclete pe teritoriul a trei localități, printr-un proiect european de 200.000 de euro

Stefana Muresan

Speakerii L.I.F.T. 2019: Paula Rusu, expert în comunicare și relații publice

Ligia Voro

Leave a Comment