Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Narcis Neaga, generalul CNAIR, a demisionat. 12 directori în 12 ani

După un an la conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga a anunțat aseară că demisionează, ca urmare a solicitării premierului României, Viorica Dăncilă, adresate ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, de a-l revoca pe directorul general din funcție.

 

Demisia a fost anunțată aseară de Biroul de Presă al CNAIR, într-un comunicat cu titlul: “Am decis să renunț la funcție” și care cuprinde doar declarația directorului general al CNAIR, Narcis Neaga pe care o redăm mai jos.

“Având în vedere importanța dezvoltării infrastructurii rutiere pentru bunul mers al economiei romanești și faptul că pentru a reuși să atingem cu succes acest obiectiv este nevoie de bună credință și de colaborarea necondiționată a tuturor factorilor de decizie din România precum și în urma unei discuții pe care am avut-o cu Președintele Consiliului de Administrație, Costin Mihalache, am decis să renunț la funcția de Director General al CNAIR S.A.

În opinia mea acesta este și sensul mesajului transmis de premierul Viorica Dăncilă, pe care îl respect.

Bineînțeles că am să continui să fac toate eforturile pentru a sprijini în continuare proiectele importante de infrastructură, indiferent de poziția socială sau de funcția pe care o voi ocupa în viitor.

Vă asigur că pe întreaga perioadă a mandatului meu am facut tot ce mi-a stat în putință pentru a debloca proiectele de infrastructură sau pentru a le continua pe cele aflate deja în derulare, astfel încât românii să beneficieze de o infrastructură modernă așa cum este normal să existe într-o țară europeană.

Așa am reușit să lansez împreună cu ceilalți colegi din CNAIR proiecte în valoare de aproape 4 miliarde de euro care în mod sigur vor asigura României în următorii ani dezvoltarea necesară unei economii europene.

Sper ca și cei care vor prelua mandatul de Director General al CNAIR să înțeleagă responsabilitatea pe care o presupune această funcție”, este declarația demisionarului.

Narcis Neaga a ocupat în două rânduri funcția de director general al companiei care răspunde de drumurile naționale și autostrăzi, între 2013 și 2015, ca apoi să fie, din nou, numit în funcție în 2018.

Interesant este că într-o perioadă de mai puțin de 13 ani la conducerea fostei Companii Naționale de Drumuri Naționale și Autostrăzi, respectiv CNAIR s-au perindat nu mai puțini de 12 directori generali, însemnând 10 persoane, deoarece două au deținut această funcție de două ori. Ca o remarcă, aceste dese schimbări, justitificate sau nu, obiective sau nu, pe criterii de competență sau nu, dau oarecum măsura a ceea ce se întâmplă cu infrastructura rutieră mare din România.

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Constructorul a lucrat la turla Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea

Articolul următor

Valoarea activelor totale ale sistemului de pensii private - 5,5% din PIB

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share