București Sanatate Ultimele stiri

Secția de Neonatologie a Spitalului Universitar București, dotată de Salvați Copiii

Salvați Copiii donează Secției de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență București un ventilator neonatal de ultimă generație, în valoare de 35.000 de euro, din fonduri colectate la Semimaratonul București.

 

Este cea de-a doua dotare pe care organizația o face Secției de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență București, unde anul trecut au ajuns două incubatoare în valoare de 33.200 de euro.

Doctorul Adriana Dan, șeful Secției de Neonatologie, explică importanța responsabilității sociale și a implicării în programul de dotare a maternităților:Îngrijirea prematurilor foarte mici necesită multe resurse, utilizând tehnologie medicală avansată și medicamente costisitoare, dar viața micilor pacienți este neprețuită. De aceea, suplimentarea bugetului alocat sănătății prin activitățile civice și caritabile desfășurate de organizațiile neguvernamentale sunt de mare folos și trebuie apreciată și încurajată. Datorită colaborării cu Salvați Copiii, maternitatea SUUB deține acum cel mai nou și mai performant tip de ventilator neonatal, care va face diferența în îngrijirea nou-născuților.”

La Spitalul Universitar de Urgență București s-au născut, în 2018, 2.782 de copii, dintre care 436 au fost nașteri premature. În primele luni din 2019, aici au venit pe lume 1.140 de copii, 168 fiind nașteri înainte de termen.

Pentru că intervenția în cazuri severe presupune aparatură medicală adecvată, Secția de Neonatologie a spitalului a primit, prin transfer de la alte spitale, alți 22 de nou-născuți în 2018.

Pentru modernizarea Secției de Neonatologie și oferirea de îngrijire de calitate pentru un număr mai mare de prematuri, medicii de la Spitalul Universitar de Urgență București ar mai avea nevoie de 3 ventilatoare, 4 incubatoare, 5 monitoare de funcții vitale, 20 de infuzomate, un aparat EKG, un dispozitiv de răcire corporală și un aparat EEG, în valoare totală de 238.000 de Euro – echipamente indispensabile pentru o maternitate de grad III.

În anul 2019, Salvați Copiii România donează maternităților din Regiunea București – Ilfov aparatură medicală în valoare totală de 236.443 de euro.

În ultimii opt ani, Salvați Copiii România a investit aproximativ cinci milioane de euro în dotarea a 96 de maternități și secții de nou-născuți din toate județele țării, cu peste 630 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 72.000 de copii.

Ultimul proiect național de dotare a maternităților și secțiilor de terapie intensivă neonatală datează de mai bine de zece ani, din 2007, vreme în care unele aparate sunt deja defecte și nu mai pot fi folosite.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a explicat: „Dotarea maternităților din România reprezintă o prioritate națională și ar trebui definită ca atare în orice program de guvernare. De aparatura medicală depind atât supraviețuirea copiilor născuți prematur, cât și calitatea unui act medical pentru care medicii au nevoie de sprijinul nostru. O viață nu se poate salva cu mâinile goale, atunci când e vorba despre un prematur de nici 1.000 de grame, care trebuie ajutat să respire, să își dezvolte organele, înainte de a putea rezista în mediul extern. Sunt maternități de care Salvați Copiii se ocupă constant. Acest lucru nu ar fi posibil fără implicarea susținătorilor și a medicilor dedicați.

Le mulțumim tuturor celor care ne-au susținut în cadrul Semimaratonului București, dotarea Secției de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență București este posibilă datorită lor, a celor care au ales să se implice în cauza copiilor născuți prematur.”

Până la 31 iulie, fiecare dintre noi poate contribui la salvarea copiilor prematuri, redirecționând 3,5% din impozitul pe venit către programul de dotare a maternităților.

 

 

 

 

Related posts

Clujenii de la Electrogrup finalizează o parcare inteligentă în Oradea

Nora Dumitrescu

Six concepts of Solidarity Transport Hub Poland

Ligia Voro

Antreprenoriat fără birocrație: noul ministru al Economiei spune că va folosi tehnologia blockchain pentru securizarea informațiilor

Ion Surdu

A fost semnat acordul de asistență cu BERD pentru construirea Spitalului Regional Braşov

redactia

VILLA VINEA, crama anului 2017 în Transilvania

Stefana Muresan

Mureș: Unirii Park Residence II ”crește” conform graficului. Prima etapă, sold out!

redactia

Muzeul ASTRA, trei stele în Ghidul Michelin

Stefana Muresan

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA finalizează primul spital privat cu servicii integrate din Cluj

redactia

P3 are 1,8 mil. mp pregătiți pentru expansiune în Europa

Ionut Oprea

Auchan și-a deschis primul său supermarket din Transilvania

Nora Dumitrescu

ROVENSA extinde afacerile de biocontrol, prin achiziția Grupului Agrotecnología

Ioan Sandor

La Șura Mică, acasă pentru seniori – Seniorenresidenz Maria Theresia

Ligia Voro

Brantner și Rosal, dotate cu module de colectare selectivă

Nora Dumitrescu

Interes ridicat față de Axa prioritară 1 a Regio-POR 2014-2020 pentru finanțarea unor activități de cercetare-dezvoltare-inovare

Stefana Muresan

OTP Bank va deschide un centru regional în cartierul ISHO din Timișoara

Papuc Irina

Werner-Wilhelm Wolff, timișoreanul care conduce Tarom, primii pași pentru a aduce compania pe profit

Stefana Muresan

RAAL Bistrița prognozează un plus record de 18 mil. euro, mizând și pe industria autovehiculelor electrice

Stefana Muresan

O vacă bio din Sălaj dă 54 de litri de lapte pe zi

Nora Dumitrescu

Ce trebuie să știți despre obținerea Certificatului de Situație de Urgență

Ligia Voro

BCR a lansat plățile cu dispozitivele Garmin și Fitbit: cardul bancar, în portofelul virtual al utilizatorilor de ceasuri smart

Papuc Irina

Împăduriri pe aproape 125 de ha în Bihor

Traian Dan

Sectorul energetic și cel bancar, cele mai atractive pe bursă anul viitor

Stefana Muresan

ICCO aniverseaza 30 de ani

Ionut Oprea

Firma Techtex din județul Bihor, produce 150.000 de măști acreditate pe zi

Traian Dan

Leave a Comment