București Sanatate Ultimele stiri

Secția de Neonatologie a Spitalului Universitar București, dotată de Salvați Copiii

Salvați Copiii donează Secției de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență București un ventilator neonatal de ultimă generație, în valoare de 35.000 de euro, din fonduri colectate la Semimaratonul București.

 

Este cea de-a doua dotare pe care organizația o face Secției de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență București, unde anul trecut au ajuns două incubatoare în valoare de 33.200 de euro.

Doctorul Adriana Dan, șeful Secției de Neonatologie, explică importanța responsabilității sociale și a implicării în programul de dotare a maternităților:Îngrijirea prematurilor foarte mici necesită multe resurse, utilizând tehnologie medicală avansată și medicamente costisitoare, dar viața micilor pacienți este neprețuită. De aceea, suplimentarea bugetului alocat sănătății prin activitățile civice și caritabile desfășurate de organizațiile neguvernamentale sunt de mare folos și trebuie apreciată și încurajată. Datorită colaborării cu Salvați Copiii, maternitatea SUUB deține acum cel mai nou și mai performant tip de ventilator neonatal, care va face diferența în îngrijirea nou-născuților.”

La Spitalul Universitar de Urgență București s-au născut, în 2018, 2.782 de copii, dintre care 436 au fost nașteri premature. În primele luni din 2019, aici au venit pe lume 1.140 de copii, 168 fiind nașteri înainte de termen.

Pentru că intervenția în cazuri severe presupune aparatură medicală adecvată, Secția de Neonatologie a spitalului a primit, prin transfer de la alte spitale, alți 22 de nou-născuți în 2018.

Pentru modernizarea Secției de Neonatologie și oferirea de îngrijire de calitate pentru un număr mai mare de prematuri, medicii de la Spitalul Universitar de Urgență București ar mai avea nevoie de 3 ventilatoare, 4 incubatoare, 5 monitoare de funcții vitale, 20 de infuzomate, un aparat EKG, un dispozitiv de răcire corporală și un aparat EEG, în valoare totală de 238.000 de Euro – echipamente indispensabile pentru o maternitate de grad III.

În anul 2019, Salvați Copiii România donează maternităților din Regiunea București – Ilfov aparatură medicală în valoare totală de 236.443 de euro.

În ultimii opt ani, Salvați Copiii România a investit aproximativ cinci milioane de euro în dotarea a 96 de maternități și secții de nou-născuți din toate județele țării, cu peste 630 de echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 72.000 de copii.

Ultimul proiect național de dotare a maternităților și secțiilor de terapie intensivă neonatală datează de mai bine de zece ani, din 2007, vreme în care unele aparate sunt deja defecte și nu mai pot fi folosite.

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România, a explicat: „Dotarea maternităților din România reprezintă o prioritate națională și ar trebui definită ca atare în orice program de guvernare. De aparatura medicală depind atât supraviețuirea copiilor născuți prematur, cât și calitatea unui act medical pentru care medicii au nevoie de sprijinul nostru. O viață nu se poate salva cu mâinile goale, atunci când e vorba despre un prematur de nici 1.000 de grame, care trebuie ajutat să respire, să își dezvolte organele, înainte de a putea rezista în mediul extern. Sunt maternități de care Salvați Copiii se ocupă constant. Acest lucru nu ar fi posibil fără implicarea susținătorilor și a medicilor dedicați.

Le mulțumim tuturor celor care ne-au susținut în cadrul Semimaratonului București, dotarea Secției de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență București este posibilă datorită lor, a celor care au ales să se implice în cauza copiilor născuți prematur.”

Până la 31 iulie, fiecare dintre noi poate contribui la salvarea copiilor prematuri, redirecționând 3,5% din impozitul pe venit către programul de dotare a maternităților.

 

 

 

 

Related posts

Building Permit obtained for the UP-SITE BUCHAREST project

Papuc Irina

Cercetarea în Banat. Patru universități vor transforma Timișoara într-un pol de referință pentru Europa centrală și de Est

Ion Surdu

Sibiu: Strada care leagă trei cartiere de Zona Industrială Est intră în reparații

Papuc Irina

Primul eveniment online dedicat comerțului electronic în Republica Moldova – Pria E-Commerce Online Conference 10 iunie 2020 de la 11,30

Papuc Irina

Mihai Daraban: Ar trebui să stopăm orice ieșire de buștean sau cherestea din România

redactia

Ministerul Transporturilor vrea să aloce 35,32 milioane lei pentru amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată

Stefana Muresan

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 32: Nakita. Reper în piața echipamentelor de protecția muncii

Florin Marcel

CBRE este consultantul London Stock Exchange Group în România

Stefana Muresan

Standard8: 10 ani de PR și marketing la Sibiu

Papuc Irina

Sistemul ideal: tehnologie adaptată, hibrizi adaptați

redactia

Attractiveness of Global Business Districts Beyond Covid-19

Ionut Oprea

Reţeaua Panemar a ajuns la 40 de magazine cu produse de panificaţie în Cluj şi se extinde la Oradea

redactia

Companie din zona bricolajului vrea să se extindă la Brașov: își listează 25% din acțiuni la bursă

Papuc Irina

AROBS Transilvania Software achiziționează două firme din Vestul Europei, evaluate la 1,3 milioane Euro

Stefana Muresan

MIPIM 2017: challenging trends. Romania's progress: "secret"

Ionut Oprea

2,67 mil. EUR din negocierile consumatorilor cu băncile. De acum și persoanele juridice se pot adresa CSALB

Ligia Voro

Afacere sătească în Sălaj: 14 milioane de euro din vopsele

Nora Dumitrescu

Petroliștii de la MOL au finanțat 2.000 de proiecte cultural-sportive

Nora Dumitrescu

PAID România își mută operațiunile în America House din Piața Victoriei

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] Cluj County – The heart of Transylvania

Transilvania Business

CBRE este consultantul de închiriere pentru proiectul Bucur Retail Park din București

redactia

MIRA Rehab, aplicația ce transformă exercițiile de kinetoterapie într-o joacă

Stefana Muresan

7 zile până la Energy Strategy Summit 2018, organizat de energynomics.ro

Ligia Voro

Infrastructura Aeroportului Internaţional Cluj, apreciată drept foarte bună de Agenția Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei

Stefana Muresan

Leave a Comment