Cluj Cultural Ultimele stiri

ECO & SAFE: cuvintele cheie pentru orice participant la Electric Castle 2019

Dreptul la distracție aparține tuturor în mod egal, atât timp cât sănătatea și siguranța oamenilor dar și a mediului nu este pusă în pericol, este mesajul pe care organizatorii celei de-a 7-a ediții Electric Castle vor să-l transmită zecilor de mii de participanți ce sunt așteptați, între 17 și 21 iulie, la Castelul Banffy din Bonțida.

 

Politica de Zero Toleranță în fața oricărui tip de agresiune (verbală, fizică, psihică) rămâne o constantă și pentru noua ediție a festivalului. Grija fața de propria persoană trebuie dublată de grija față de oricare dintre participanți, cunoscuți sau nu. Organizatorii încurajează ca orice semnal despre un anumit comportament care poate afecta siguranța celor din jur să fie anunțat imediat, celui mai apropiat membru din echipa de securitate sau la numărul telefonic special pus la dispoziție de organizatori. Safety Line va fi disponibilă 24/24 pe toată durata festivalului, în același regim fiind active și echipele ce pot interveni. Nu există cazuri prea banale pentru a fi raportate; este mai bine ca decizia finală de intervenție să aparțină consilierilor speciali ce pot anticipa corect o eventuală degenerare a unei situații. Respectul față de genul, spațiul, bunurile și buna dispoziție a tuturor e cel mai bun accesoriu de festival.

Respectarea regulilor impuse de organizatori este un prim pas pentru a preveni situații nedorite. Un control riguros al bagajelor e garanția că nimic periculos nu va intra în perimetrul festivalului, așa că e mai bine ca obiectele declarate interzise să rămână acasă, chiar dacă nu există intenția de a le folosi într-un scop negativ. Drogurile sau orice substanță interzisă de lege nu trebuie să treacă de poarta festivalului, Electric Castle fiind un eveniment care nu are nevoie de ajutor pentru a crea euforie. Consecințele nerespectării regulilor încep cu excluderea din perimetrul festivalului, până la sesizarea autorităților, așa că cele 5 minute necesare studierii regulamentului disponibil aici https://electriccastle.ro/rules-and-regulations sunt foarte importante.

Chiar avem nevoie de plastic? O întrebare la care participanții vor găsi ușor răspunsul cu ajutorul inițiativelor implementate de organizatori. Băuturile vor fi servite doar în doze de aluminiu sau în pahare din plastic reciclat, iar mâncarea în ambalaje biodegradabile. Iar pentru că schimbările majore nu se întâmplă peste noapte, workshopurile organizate în zona eco își propun să transforme orice persoană într-un „erou verde”, învățând cum să refolosească în mod creativ ambalajele de plastic cu care, inevitabil, rămânem în urma consumului.

Deșeurile vor fi colectate, pentru al 5-lea an, în mod selectiv, de data asta cu un dublu beneficiu: se reușește atât protejarea mediului și se asigură o donație directă pentru lucrările de restaurare ale castelului. Lidl Romania va dona 1 LEU fundației care administrează domeniul Banffy, pentru fiecare PET reciclat direct în cele două stații de colectare selectivă instalate în festival, lângă Royal Market și Eco Stage. Alte 60 de puncte de selectare colectivă sunt distribuite pe întreaga suprafață a festivalului.

Tot cu sprijinul Lidl România, partenerul Electric Castle în programul Environment First – o premieră ce poate stabili o nouă direcție pentru toate evenimentele din România: în fiecare zi, cantitățile de mâncare neconsumate vor fi reciclate, fie prin redistribuirea lor către mai multe ONG-uri ce ajută persoanele defavorizate, fie prin transformarea lor în compost. Banca de Alimente Cluj va coordona această acțiune alături de echipele Electric Castle.

Related posts

Proiectarea și execuția secțiunii 4 a autostrăzii Sibiu – Pitești, în linie dreaptă

redactia

Aradul vrea să acceseze fonduri europene de 48 mil. euro pentru dezvoltarea transportului public

redactia

Tratamentul inventat de bănățeanul Adrian Bot, doctor în biotehnologie, rezultate uluitoare în leucemie

redactia

CJ | Hygia Consult aplică cu succes conceptul “patru ochi” în accesarea fondurilor europene

UVT și Bayer România, colaborare pentru promovarea științei în rândul copiilor

Stefana Muresan

Rețeaua de decorațiuni Jysk se va extinde la Zalău

Nora Dumitrescu

Brisk Group – the new strong player in the project and cost management services arena

redactia

Autonet Import, cel mai mare furnizor de piese auto din România, cifră de afaceri de peste 277 mil. euro

Stefana Muresan

Yonder a dotat cu echipament IT o școală din Cluj

Nora Dumitrescu

Prezent la Oradea, Yves Caracatzanis (Renault România): 500 de locuri de muncă disponibile în Grup

Stefana Muresan

Profesori și elevi bihoreni instruiți după sistem nemțesc

Traian Dan

Firmele germane cer investiții în educație, infrastructură, sănătate

redactia

Bosch duce utilajele 5G în fruntea clasamentului: compania prezintă inovația ctrlX AUTOMATION, indispensabilă pentru fabrica viitorului

Papuc Irina

Primăria Oradea are noi proiecte, de 300 milioane euro, pentru fonduri europene

redactia

Black Sea Oil & Gas şi Transgaz, contract pe 15 ani pentru transportul gazelor naturale produse în proiectul Midia

redactia

Ryanair vrea să opereze curse low cost de pe aeroportul din Sibiu

Stefana Muresan

Lidl va avea patru bănci de alimente în zona Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Zeci de firme portugheze sunt interesate de colaborari economice cu Timisoara

Stefana Muresan

Continental Sibiu se extinde: un spațiu de producție și un centru de cercetare vor fi inaugurate până la final de an

Papuc Irina

Reabilitarea reței de apă-canal din Gherla costă 9 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Iniţiativele de dezvoltare ale NTT Group

Stefana Muresan

Dunwell și VGP au finalizat una dintre cele mai mari tranzactii de terenuri din România

Stefana Muresan

Bani europeni pentru înnoirea flotei de tramvaie a Timișoarei 

Ligia Voro

Care sunt furnizorii Casei Regale a României. Statutul, o recunoaștere a calității

redactia

Leave a Comment