Cluj Cultural Ultimele stiri

ECO & SAFE: cuvintele cheie pentru orice participant la Electric Castle 2019

Dreptul la distracție aparține tuturor în mod egal, atât timp cât sănătatea și siguranța oamenilor dar și a mediului nu este pusă în pericol, este mesajul pe care organizatorii celei de-a 7-a ediții Electric Castle vor să-l transmită zecilor de mii de participanți ce sunt așteptați, între 17 și 21 iulie, la Castelul Banffy din Bonțida.

 

Politica de Zero Toleranță în fața oricărui tip de agresiune (verbală, fizică, psihică) rămâne o constantă și pentru noua ediție a festivalului. Grija fața de propria persoană trebuie dublată de grija față de oricare dintre participanți, cunoscuți sau nu. Organizatorii încurajează ca orice semnal despre un anumit comportament care poate afecta siguranța celor din jur să fie anunțat imediat, celui mai apropiat membru din echipa de securitate sau la numărul telefonic special pus la dispoziție de organizatori. Safety Line va fi disponibilă 24/24 pe toată durata festivalului, în același regim fiind active și echipele ce pot interveni. Nu există cazuri prea banale pentru a fi raportate; este mai bine ca decizia finală de intervenție să aparțină consilierilor speciali ce pot anticipa corect o eventuală degenerare a unei situații. Respectul față de genul, spațiul, bunurile și buna dispoziție a tuturor e cel mai bun accesoriu de festival.

Respectarea regulilor impuse de organizatori este un prim pas pentru a preveni situații nedorite. Un control riguros al bagajelor e garanția că nimic periculos nu va intra în perimetrul festivalului, așa că e mai bine ca obiectele declarate interzise să rămână acasă, chiar dacă nu există intenția de a le folosi într-un scop negativ. Drogurile sau orice substanță interzisă de lege nu trebuie să treacă de poarta festivalului, Electric Castle fiind un eveniment care nu are nevoie de ajutor pentru a crea euforie. Consecințele nerespectării regulilor încep cu excluderea din perimetrul festivalului, până la sesizarea autorităților, așa că cele 5 minute necesare studierii regulamentului disponibil aici https://electriccastle.ro/rules-and-regulations sunt foarte importante.

Chiar avem nevoie de plastic? O întrebare la care participanții vor găsi ușor răspunsul cu ajutorul inițiativelor implementate de organizatori. Băuturile vor fi servite doar în doze de aluminiu sau în pahare din plastic reciclat, iar mâncarea în ambalaje biodegradabile. Iar pentru că schimbările majore nu se întâmplă peste noapte, workshopurile organizate în zona eco își propun să transforme orice persoană într-un „erou verde”, învățând cum să refolosească în mod creativ ambalajele de plastic cu care, inevitabil, rămânem în urma consumului.

Deșeurile vor fi colectate, pentru al 5-lea an, în mod selectiv, de data asta cu un dublu beneficiu: se reușește atât protejarea mediului și se asigură o donație directă pentru lucrările de restaurare ale castelului. Lidl Romania va dona 1 LEU fundației care administrează domeniul Banffy, pentru fiecare PET reciclat direct în cele două stații de colectare selectivă instalate în festival, lângă Royal Market și Eco Stage. Alte 60 de puncte de selectare colectivă sunt distribuite pe întreaga suprafață a festivalului.

Tot cu sprijinul Lidl România, partenerul Electric Castle în programul Environment First – o premieră ce poate stabili o nouă direcție pentru toate evenimentele din România: în fiecare zi, cantitățile de mâncare neconsumate vor fi reciclate, fie prin redistribuirea lor către mai multe ONG-uri ce ajută persoanele defavorizate, fie prin transformarea lor în compost. Banca de Alimente Cluj va coordona această acțiune alături de echipele Electric Castle.

Related posts

Trei destinații speciale din Franța în oferta Wizz Tours România: Paris, Lyon și Nisa

Stefana Muresan

Start în Sălaj la megaproiectul european de apă și canalizare

Nora Dumitrescu

30 de taxe și contribuții la Fisc pot fi plătite cu cardul prin ghiseul.ro

Traian Dan

Consiliul Județean Sibiu va numi un administrator neexecutiv provizoriu la Aeroport

Papuc Irina

UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș, într-un top al celor mai sustenabile universități din lume

Ligia Voro

Compania BND Cons a donat cinci nebulizatoare pentru spitalele din Bihor

Traian Dan

O nouă parcare în centrul Oradiei în valoare de peste 13,5 milioane de lei

Traian Dan

TeraPlast primeşte 6,8 milioane euro ajutor de stat

redactia

Dr. Florin Ludușan, fondatorul Casei de avocatură Ludușan: „Avocatul nu doar rezolvă problemele, ci te ajută să le și eviți”

Ligia Voro

Fostul hotel al lui Paszkany va fi demolat

Nora Dumitrescu

Apulum Alba Iulia, producție la turație maximă

Stefana Muresan

Realizarea Hidrocentralei de la Tarniţa, obiectiv prioritar în noul Program de guvernare

Stefana Muresan

Mobilitatea viitorului – o abordare integrată cu soluţii durabile la Timişoara

Stefana Muresan

Spectacole și evenimente gastronomice, în centrul Sibiului, în ziua Summitului UE

Stefana Muresan

Cadrele didactice din Bihor, cele mai active la cursul „Profesor în Online”

Traian Dan

Zboruri suplimentare pe ruta Timişoara – Bucureşti introduse de două companii aeriene

redactia

Taxa auto 2019 va fi plătită de toţi proprietarii de maşini

redactia

Adrian Vascu, senior partner Veridio, despre măsurile Guvernului: „Nu e suficient să ne oprim aici”

Ion Surdu

Proiectarea şi execuţia căii ferate de mare viteză Oradea-Episcopia Bihor-Cluj, lansate în acest an

Stefana Muresan

Lideri pentru excelență în sănătate by FIC & Ministerul Sănătății

Ligia Voro

Topul angajatorilor privaţi din Mureş

Ligia Voro

Patru oferte pentru drumul care leagă Oradea de Autostrada Transilvania

Traian Dan

Electrogrup se împarte cu șantierele între București și Ardeal

Nora Dumitrescu

Schemă de ajutor guvernamental de aproape 40 mil. euro pentru Universal Alloy Corporation în Maramureș. Investiție totală – 130 mil. euro

redactia

Leave a Comment