Fonduri Europene Investitii Sanatate Sibiu Ultimele stiri

Proiecte de sănătate și educație de peste 30 milioane de lei în Sibiu

La sediul Consiliului Județean Sibiu, Simion Crețu, director general ADR Centru a semnat – alături de Daniela Cîmpean, președinte CJ Sibiu, împreună cu primarul orașului Avrig, Adrian-Dumitru David, în prezența administratorului public al orașului Cisnădie, Otilia Man și a managerului Spitalului Județean Sibiu, Cornel Benchea – trei noi contracte de finanțare nerambursabilă cu fonduri REGIO 2014-2020.

 

Este vorba despre alocarea de fonduri pentru proiectele ”Dotarea ambulatoriului Spitalului Clinic județean de Urgență Sibiu”, în valoare totală de peste 4,3 milioane lei, ”Construire creșă în orașul Avrig, împrejmuire imobil și drum de acces”, în valoare totală de aproape 8 milioane lei și ”Reabilitare și dotare cu aparatură medicală a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Orășenesc Cisnădie”, în valoare totală de peste 19,7 milioane lei. Fondurile sunt alocate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 pentru proiectele din domeniul medical și Axa prioritară 10, pentru proiectul în domeniul educațional. Dintre aceste trei inițiative, cel mai repede se va finaliza dotarea Ambulatoriului de la cel mai mare spital sibian, Consiliul județean estimând ca dată de finalizare sfârșitul lunii martie 2020.

”Proiectul pe care îl susține Consiliul Județean duce la fluidizarea actului medical în cel mai mare spital sibian, oferind posibilitatea de tratament pentru mai mult de 20 de specializări medicale. Administrația publică locală este foarte preocupată de reducerea cheltuielilor financiare, de reducerea volumului de muncă a angajaților și de reducerea stresului pe care-l au pacienții. În întregul județ se investesc fonduri europene pentru creșterea calității actului medical, o mențiune deosebită fiind pentru Cisnădie. Acest oraș a fost primul beneficiar de fonduri europene prin programul REGIO 2014-2020, deoarece în urmă cu doi ani am semnat finanțarea pentru reabilitarea Ansamblului Bisericii Evanghelice, primul proiect POR din țară. Acum investim  inclusiv în sănătate, la Cisnădie și investim și în dezvoltarea tinerei generații, prin proiectul finanțat pentru Creșa din Avrig. Toate aceste investiții vor duce la creșterea calității vieții cetățenilor”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru, în cadrul întâlnirii cu presa la sediul CJ Sibiu, în momentul semnării celor trei contracte de finanțare din acest județ.

Spitalul județean Sibiu va dispune de fondurile necesare pentru a achiziționa echipamente medicale și pentru a îmbunătăți accesul cetățenilor la servicii medicale performante în domeniul ambulator. Valoarea totală a cererii de finanțare este de 4.319.525,07 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAP, în calitate de Autoritate de Management, este de 4.219.284,21 lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului (aproximativ: 907 mii euro). Prin acest proiect, până la mijlocul primăverii anului viitor, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu vor fi dotate cu echipamente și dispozitive medicale, cu tehnică IT și mobilier, cabinetele medicale de Dermatologie, Diabetologie, Endocrinologie, Gastroenterologie, Ginecologie, Hematologie, Medicină internă, Nefrologie, Neurologie, Neurochirurgie, Fizioterapie, Medicina muncii, Cabinetul HIV, precum și Fișier-ul.

” În cadrul Ambulatoriului Spitalului județean este asigurată asistența medicală pentru un număr de 26 de specialități. Acest proiect are la baza necesitatea dotării adecvate pentru acoperirea adresabilității actuale și viitoare, precum și pentru a crea condiții optime preluării fluxului crescut de pacienți, reducerea poverii prin spitalizarea continuă și creșterea performanțelor spitalicești, prin furnizarea unor noi tipuri de servicii. Vorbim de asistență ambulatorie integrată, spitalizări de zi și proceduri efectuate în acest tip de spitalizare, pentru circa 400.000 de potențiali pacienți. Dotările moderne vor asigura atât creșterea încrederii publicului larg în serviciile medicale publice, dar vor duce și la creșterea performanței profesionale a cadrelor medicale ce beneficiază de noile echipamente, dar și la îmbunătățirea condițiilor în care vor putea studia tinerii de la Facultatea de Medicină “Victor Papilian” din Sibiu”, a declarat Daniela Cîmpean, președinte CJ Sibiu.

Investiția din cadrul cererii de finanțare ”Construire creșă în orașul Avrig, împrejmuire imobil și drum de acces” constă în construirea și dotarea unei creșe cu cinci grupe, care va asigura toate funcțiunile impuse de normele actuale în domeniu, realizarea de alei și amenajări exterioare, împrejmuire și construirea unui drum de acces în incinta proprietății de pe strada Gheorghe Lazăr, nr. 37, în imediata vecinătate a Ansamblului castelului Brukenthal, monument de interes național datat în a doua jumătate a sec. XVIII, până în sec. XIX. Primăria orașului Avrig, în calitate de solicitant și de beneficiar al asistenței financiare nerambursabile va implementa acest proiect, pentru a realiza unul dintre obiectivele Strategiei de dezvoltare a orașului Avrig, pentru cel puțin 70 de copii care vor beneficia de serviciile de educație timpurie. Noua creșă va avea un regim înălțime D+P, cu o suprafață construită de 695 mp, din care suprafața desfășurată a clădirii este de 1625 mp, pe o suprafață de teren de peste 2,7 hectare. Valoarea totală a proiectului este de 7.954.712,50 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAP, în calitate de Autoritate de Management, este de 2.456.909,68 lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului (aproximativ: 528 mii euro), ținând cont de valoarea neeligibilă din cererea de finanțare, în sumă de 5.447.661,80 lei, inclusiv TVA. Investițiile se vor finaliza până în 31 iulie 2022.

”În urma unei atente analize a cererilor existente și a lipsei unei infrastructuri de educație antepreșcolară la nivelul întregii Unități Administrativ-Teritoriale Avrig, Primăria a decis construirea unei creșe cu funcțiuni bine definite ca amplasament, cu relații de circulație modern pentru a sprijini astfel desfășurarea procesului instructiv-educativ de implementare a metodelor pedagogice actuale. Se va echipa și dota noua creșă cu echipamente și mobilier nou, de calitate și adaptat utilizatorilor. Astfel, părinții care doresc să-și știe copiii încadrați într-un sistem de învățământ performant, chiar înainte ca micuțul să împlinească 2 ani, vor avea posibilitatea să le ofere copiilor servicii complexe de îngrijire, supraveghere și educație timpurie”, a declarat Adrian-Dumitru David primarul orașului Avrig.

Prin proiectul ”Reabilitare și dotare cu aparatură medicală a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Orășenesc Cisnădie” este propusă modernizarea construcției din anul 1940, unde funcționează ambulatoriul actual și care este realizată mixt, din zidărie portantă și beton, cu șarpantă dulgherească. Asta deoarece clădirea a fost realizată inițial pentru a avea funcțiunea de locuință și, ca atare, nici nu există o legătura directă cu clădirea spitalului. În prezent, clădirea veche nu este utilizată, deoarece nu asigură funcționalitatea necesară serviciilor medicale. Proiectul propune reabilitarea acestei construcții, extinderea cu un edificiu nou, similar ca volum și modern ca estetică, aducerea secțiilor de ambulatoriu din spital în corpul nou modernizat și dotarea ambelor corpuri de clădire cu aparatura medicala necesara în vederea refuncționalizării spațiilor existente, pentru a asigura funcțiunile specifice de bază ale programului de ambulatoriu. În final, până în data de 30 iunie 2021, se vor crea spații moderne pentru ambulatoriul de specialitate și laboratoarele care îl deservesc, pe o suprafață de 1.912 mp, iar clădirea în ansamblu va asigura fluxurile medicale necesare, concomitent cu conectarea tuturor utilităților și instalațiilor necesare în noua construcție, ce va beneficia și de un sistem de management energetic. Valoarea totală a proiectului este de 19.700.660,07 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAP, în calitate de Autoritate de Management, este de 10.486.735,00 lei, respectiv 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului (peste 2,25 milioane euro), ținând cont și de valoarea neeligibilă din cererea de finanțare, în sumă de 8.999.910,07 lei, inclusiv TVA.

În anul 2017 au fost efectuate în cadrul cabinetelor de specialitate din Ambulatoriul integrat din Cisnădie un număr de 9.277 consultații și un număr de 5.763 tratamente. În laboratoare s-au efectuat 11.252 investigații și 78.926 analize medicale. Ca urmare a implementării actualului proiect, va scădea numărul internărilor și rata generală de spitalizare, iar Ambulatoriul integrat de specialitate va dotat cu echipamente medicale și mobilier specific activităților medicale din Spital. Acesta este un câștig imens pentru cadrele medicale și pentru cei aproximativ 50.000 de potențiali pacienți care se vor putea adresa acestei unități medicale modernizate.

Related posts

Constructorii clujeni de la ACI, investiție de 12 mil. euro într-un ansamblu rezidenţial cu 170 de apartamente

Stefana Muresan

Trei județe din Ardeal fac legea în producția de mobilier

Nora Dumitrescu

Cinci localități din Transilvania devin stațiuni turistice

Nora Dumitrescu

Gigantul american Visteon deschide un centru de inginerie la Timișoara

redactia

Clujul a cumpărat 24 de tramvaie Siemens de la Astra Arad

Nora Dumitrescu

Adrian Volintiru: Romgaz vrea să devină producător de energie verde

redactia

Investiție de 1,1 mil. euro într-un club de fitness pe 2.100 metri pătrați în Vox Technology Park

Ligia Voro

Conductă de gaze între România şi Serbia, pe relaţia Arad – Mokrin, investiţie de 43 milioane euro

Stefana Muresan

Cum a afectat Covid-19 comerțul internațional de mărfuri: lovituri pentru industria Automotive și energie, dar surpriza vine din altă parte

Papuc Irina

Câmpia Turzii și-a activat supraveghere video de ultimă generație

Nora Dumitrescu

CLINI-LAB. 25 de ani în spiritul laboratoarelor

Stefana Muresan

Județele cu cele mai multe startup-uri pornite pe bani europeni

Papuc Irina

Vertiv anunţă inaugurarea noilor birouri din Cluj-Napoca 

Ligia Voro

Companiile de tehnologie și-au majorat de patru ori afacerile și echipele din România între 2009-2019

Papuc Irina

Premieră națională: ”Gloria” – berea cu miere, produsă de Apidava Blaj

Stefana Muresan

Wine of Moldova. Vinurile din Republica Moldova au crescut valoarea comerțului pe piața din România

Ion Surdu

Noul guvern vorbește despre o autostradă Timișoara-București

Stefana Muresan

Aeroportul din Cluj a pierdut 70% din vânzări în pandemie

Nora Dumitrescu

Extremele imobiliare ale Transilvaniei: Sălaj și Cluj

Nora Dumitrescu

Emil Hurezeanu: Cel mai bogat și generos german, Hasso Platner, creatorul grupului informatic SAP, interesat de Sibiu

Stefana Muresan

Avansează şantierul pe 16 km din Autostrada Transilvania

redactia

Bucătarul șef de la Ramada Sibiu va participa la o competiție internațională. Meniul gândit este o invitație la descoperirea spațiului cultural sibian

Papuc Irina

OMV Petrom își extinde prezența Upstream în regiunea Mării Negre

Papuc Irina

TeraPlast a încheiat un contract de market maker cu BRK Financial Group 

Ligia Voro

Leave a Comment