Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cristina Ienciu-Dragoș, primul Country Coordinator INSOL Europe în România

Cristina Ienciu-Dragoș, Head of Legal CITR, a fost numită Country Coordinator INSOL Europe, principala Organizație Europeană a profesioniștilor specializați în insolvență, reorganizare și restructurare de business. Cristina este primul coordonator pe România, fiind o poziție nou creată în cadrul organizației, atât la nivelul țării noastre cât și în celelalte țări din Europa.

 

Principalele obiective ale Cristinei Ienciu-Dragoș în calitate de coordonator de țară al INSOL Europe sunt să întărească legătura între organizație și organismele naționale în domeniul insolvenței, precum UNPIR (Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență) și INPPI (Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență), să sprijine dezvoltarea profesiei, să aducă în atenție principalele probleme cu care se confruntă legislația din România în acest domeniu și să crească numărul de membri locali ai organizației cu 20% până în 2021.

Îmi propun să aduc în atenție  acele tematici care pot contribui la recunoașterea și evoluția profesiei de practician în România, dar și la dezvoltarea practicilor în domeniu. Voi pune în discuție, încă de la primele întâlniri, câteva dintre subiectele arzătoare în România, respectiv creșterea încrederii în procedurile de restructurare out of court (în afara instanței), securizarea actelor încheiate în aceste proceduri, promovarea de noi soluții de preinsolvență, precum și câteva dintre măsurile pentru implementarea Directivei Europene privind restructurarea și crearea unei culturi a prevenției la nivel european” susține Cristina Ienciu-Dragoș, Head of Legal CITR și Country Coordinator INSOL Europe.

„Practicienii CITR sunt recunoscuți în Europa pentru profesionalismul și expertiza lor într-unele dintre cele mai complexe proiecte de insolvență. În calitate de reprezentant CITR sunt mândru că una dintre colegele mele este coordonator de țară în cea mai mare și importantă organizație europeană în domeniu”, a afirmat Vasile Godîncă-Herlea, CEO CITR.

Cu o experiență de aproape 10 ani în domeniu, Cristina Ienciu-Dragoș este coordonatoarea Departamentului Juridic, Pregătire Profesională și Audit în cadrul CITR și este responsabilă de susținerea, pregătirea și evaluarea continuă a profesioniștilor din echipele companiei. Departamentul coordonat de ea asigură asistență de specialitate pentru echipele de proiect ale CITR, efectuează auditul procedurilor și elaborează lucrări de specialitate, contribuind la menținerea unor standarde ridicate atât în interiorul organizației, cât și în profesia de practician din România.

Rolul coordonatorului de țară INSOL Europe este acela de a facilita schimbul de informație între profesioniști la nivel european și internațional, de a oferi suport în cadrul procedurilor de insolvență transfrontalieră și poate avea un aport la implementarea Directivei europene privind cadrele de restructurare preventivă, restructurare și insolvență, recent adoptată de către Parlamentul și Consiliul European.

INSOL Europe este cea mai importantă organizație din domeniu, parte din INSOL International, care reunește peste 10.000 de experți de elită din întreaga lume: practicieni, avocați, contabili, judecători și academicieni preocupați de domeniul restructurării și redresării companiilor aflate în dificultate. Următorul Congres Anual INSOL Europe va avea loc pe 28 septembrie anul acesta la Copenhaga.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Alte investiţii în aparatură medicală performantă la SCJU Târgu Mureş

Articolul următor

Cum să încheiați mai multe tranzacții cu softuri de automatizare a vânzărilor

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share