Antreprenori Ultimele stiri

Cristina Ienciu-Dragoș, primul Country Coordinator INSOL Europe în România

Cristina Ienciu-Dragoș, Head of Legal CITR, a fost numită Country Coordinator INSOL Europe, principala Organizație Europeană a profesioniștilor specializați în insolvență, reorganizare și restructurare de business. Cristina este primul coordonator pe România, fiind o poziție nou creată în cadrul organizației, atât la nivelul țării noastre cât și în celelalte țări din Europa.

 

Principalele obiective ale Cristinei Ienciu-Dragoș în calitate de coordonator de țară al INSOL Europe sunt să întărească legătura între organizație și organismele naționale în domeniul insolvenței, precum UNPIR (Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență) și INPPI (Institutul Național de Pregătire a Practicienilor în Insolvență), să sprijine dezvoltarea profesiei, să aducă în atenție principalele probleme cu care se confruntă legislația din România în acest domeniu și să crească numărul de membri locali ai organizației cu 20% până în 2021.

Îmi propun să aduc în atenție  acele tematici care pot contribui la recunoașterea și evoluția profesiei de practician în România, dar și la dezvoltarea practicilor în domeniu. Voi pune în discuție, încă de la primele întâlniri, câteva dintre subiectele arzătoare în România, respectiv creșterea încrederii în procedurile de restructurare out of court (în afara instanței), securizarea actelor încheiate în aceste proceduri, promovarea de noi soluții de preinsolvență, precum și câteva dintre măsurile pentru implementarea Directivei Europene privind restructurarea și crearea unei culturi a prevenției la nivel european” susține Cristina Ienciu-Dragoș, Head of Legal CITR și Country Coordinator INSOL Europe.

„Practicienii CITR sunt recunoscuți în Europa pentru profesionalismul și expertiza lor într-unele dintre cele mai complexe proiecte de insolvență. În calitate de reprezentant CITR sunt mândru că una dintre colegele mele este coordonator de țară în cea mai mare și importantă organizație europeană în domeniu”, a afirmat Vasile Godîncă-Herlea, CEO CITR.

Cu o experiență de aproape 10 ani în domeniu, Cristina Ienciu-Dragoș este coordonatoarea Departamentului Juridic, Pregătire Profesională și Audit în cadrul CITR și este responsabilă de susținerea, pregătirea și evaluarea continuă a profesioniștilor din echipele companiei. Departamentul coordonat de ea asigură asistență de specialitate pentru echipele de proiect ale CITR, efectuează auditul procedurilor și elaborează lucrări de specialitate, contribuind la menținerea unor standarde ridicate atât în interiorul organizației, cât și în profesia de practician din România.

Rolul coordonatorului de țară INSOL Europe este acela de a facilita schimbul de informație între profesioniști la nivel european și internațional, de a oferi suport în cadrul procedurilor de insolvență transfrontalieră și poate avea un aport la implementarea Directivei europene privind cadrele de restructurare preventivă, restructurare și insolvență, recent adoptată de către Parlamentul și Consiliul European.

INSOL Europe este cea mai importantă organizație din domeniu, parte din INSOL International, care reunește peste 10.000 de experți de elită din întreaga lume: practicieni, avocați, contabili, judecători și academicieni preocupați de domeniul restructurării și redresării companiilor aflate în dificultate. Următorul Congres Anual INSOL Europe va avea loc pe 28 septembrie anul acesta la Copenhaga.

Related posts

GIC extinde platforma logistică P3 prin achiziționarea portofoliului Maximus pentru suma de aproximativ 950 milioane euro

Papuc Irina

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj inaugurarează o nouă zonă de îmbarcare

redactia

Conferințele Transilvania Open 4 Business debutează astăzi

Ligia Voro

Transelectrica, investiţii de 4,1 miliarde de lei în următorii 10 ani

Stefana Muresan

Mureș: Unirii Park Residence II ”crește” conform graficului. Prima etapă, sold out!

redactia

Expediție științifică în Caucaz sub egida Centenarului UBB și a Facultății de Geografie

Ligia Voro

Firmele de mobilier din Ardeal vor să deschidă un centru expozițional

Nora Dumitrescu

„Asociația Italiani in Bihor”, sare în ajutorul Spitalului Județean din Oradea

Traian Dan

Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea va fi reabilitat

Stefana Muresan

Un start-up fondat de o echipă de români dezvoltă o platformă bazată pe inteligența artificială care să ajute companiile să-și modernizeze operațiunile IT

Papuc Irina

Antreprenorul Mihai Miron vrea să repatrieze 65 de medici români din Franţa și Germania

Stefana Muresan

"Castelul lui Dracula", din Pasul Tihuţa, scos la vânzare cu aproape 7 mil. de euro

Stefana Muresan

Două dintre cele patru grupuri ale centralei de la Iernut se opresc definitiv

redactia

[Enjoy Transylvania!] The Future is Bright in Oradea

Traian Dan

Piața de spații industriale din România ar putea simți efecte semnificative în urma unui Brexit dur

Papuc Irina

[Enjoy Transylvania!] De la El Camino, trecând prin Via Maria Theresia, spre Via Transilvanica

Transilvania Business

Mureșeanul Mircea Solovăstru va reprezenta Districtul 2241 România și Republica Moldova la Rotary International

redactia

Cluj-Napoca este considerat de Comitetul European al Regiunilor ca fiind un oraș cu un impact climatic pozitiv

Ion Surdu

Pe Feleac va apărea un ansamblu de case înșiruite

Nora Dumitrescu

Grupul italian Marcegaglia a vândut o fabrică din Timiș concurenților polonezi de la Impro, cu peste 5 milioane euro

Stefana Muresan

La Operational HR am dezbătut provocările și tendințele departamentelor de resurse umane actuale!

redactia

Interacțiune directă dintre client și micul producător român: Aprozarul virtual lansat de Primăria Ciugud devine național

Ion Surdu

Deputatul Dinu Socotar explică legea offshore și introducerea unei taxe progresive

redactia

Iulius Cluj și-a restrâns programul. Restaurantele vor livra acasă

Nora Dumitrescu

Leave a Comment