Brașov Industrie Real Estate Sibiu Timiș Ultimele stiri

Trei fabrici de peste 100 mil. euro cu același manager de proiect: CBRE

Compania CBRE, lider global și național al pieței de consultanță imobiliară, a gestionat în ultimii cinci ani, prin divizia de Building Consultancy, proiectele de construire a trei unități de producție din România, cu o suprafață de aproximativ 50.000 mp, care totalizează investiții ale clienților de peste 100 de milioane de euro.

 

Divizia de Building Consultancy din cadrul CBRE România a fost înființată în anul 2012 prin cooptarea lui Gabriel Balaban, consultant tehnic în construcții, a cărui experiență în piața imobiliară totalizează în prezent 23 de ani. Divizia s-a extins în mod organic, diversificându-și serviciile, astfel încât în ultimii cinci ani a fost responsabilă cu gestionarea proiectelor de construire pentru trei fabrici majore din diferite zone ale României: fabrica de elicoptere Airbus Helicopters de la Brașov, fabrica de sisteme electronice Kimball Electronics de la Timișoara și, recent, fabrica pentru producția de componente auto ThyssenKrupp Bilstein de la Sibiu.

Extinderea diviziei de Building Consultancy ne-a permis să acoperim o arie largă de proiecte, atât din punct de vedere geografic, prin echipe dedicate local, cât și din punct de vedere specializare multidisciplinară, mergând mai departe de sectorul spațiilor de birouri și fiind implicați în gestionarea proiectelor de construire de centre medicale sau unități de producție industriala. În ultimii cinci ani, CBRE a oferit servicii de management de proiect și control al costurilor pentru fabrici care totalizează investiții ale clienților de peste 100 de milioane de euro, cu o suprafață cumulată de aproximativ 50.000 mp”, a declarat Gabriel Balaban, Head of Building Consultancy.

Noua fabrică ThyssenKrupp Bilstein a fost inaugurată la finalul lunii iunie și reprezintă o extindere a unității existente, având ca scop producerea de amortizoare pentru clienți precum Daimler, Jaguar Land Rover sau Porsche. Investiția Thyssenkrupp a creat peste 350 de noi locuri de muncă la fabrica din Sibiu, care are acum în jur de 1.000 de angajați.

Companiile de producţie au generat 5% din cererea pentru spaţii logistice şi industriale înregistrată la nivelul primelor șase luni ale anului 2019, când a fost tranzacţionată o suprafață totală de 112.500 mp. Stocul modern de spaţii logistice şi industriale din România a atins, în primul semestru al anului 2019, pragul de 4,04 milioane mp, dintre care o suprafață de 55% se găseşte în proprietăţi din apropierea oraşelor regionale.

România are nevoie în continuare de investiții în producție și estimăm că în următorii trei – cinci ani vom asista la investiții de sute de milioane de euro pentru dezvoltarea de noi fabrici sau extinderea celor existente. Nevoia de infrastructură rămâne vitală, mai ales în regiunile care nu se află în zona de vest a țării”, a adăugat Gabriel Balaban.

Departamentul de Building Consultancy al CBRE furnizează servicii de management de proiect și control al costurilor pentru spații de birouri, retail, industrial și rezidențial, precum și servicii de due-diligence tehnic, workplace consultancy, change management și alte servicii de consultanță tehnică în domeniul imobiliar.

Sursa foto deschidere: oradesibiu.ro

Related posts

Un arhitect mureşean, curatorul proiectului „Mnemonics” la Bienala de Arhitectură de la Veneția

Stefana Muresan

Date BNR: cum a evoluat indicele ROBOR la trei luni

Papuc Irina

Acord de colaborare semnat de CCIAT și Hong Kong Trade Development Council

redactia

Dunwell: Cluj-Napoca, orașul cu cele mai scumpe terenuri din România. Topul orașelor cu cele mai ridicate prețuri pentru dezvoltări industriale

Stefana Muresan

O agenție de comunicare din Iași, în programul oficial “România la Centenar”

Stefana Muresan

Kathrein, o nouă facilitate de producție de 5.000 mp în Timișoara

Ligia Voro

Apele Române vor face inventarul zonelor expuse la inundații din Ardeal

Nora Dumitrescu

Spitalul Polaris, închiriat pe șase luni de Consiliul Județean

Nora Dumitrescu

Politehniștii băimăreni au învățat cum să își facă un plan de afaceri

Nora Dumitrescu

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA finalizează primul spital privat cu servicii integrate din Cluj

redactia

Timișoara: Clădirea Athena, cel mai mare spital privat din vestul țării, cumpărată cu 4 milioane euro

Stefana Muresan

Un grup indian cu o cifră de afaceri de cinci miliarde de dolari a deschis la Timişoara un centru de dezvoltare în domeniul IT

Robert Bloancă

Comerțul electronic este principalul motor al creșterii și schimbării pentru piața depozitelor

Stefana Muresan

Suedezii de la Autoliv transferă în România 6 milioane de euro pentru divizia sa de Electronics

Stefana Muresan

Unveiling of Chapman Taylor’s masterplan for 80-hectare World Horticultural EXPO in Łódź, Poland

Ionut Oprea

Primăria Cluj Napoca începe construcția la patru parkinguri, în același timp

redactia

Targul Imobiliarium revine in toamna cu un numar record de oferte

Stefana Muresan

Nou parking în Cluj Napoca, cu trei nivele și teren de sport

redactia

Luna Solai a dat drumul la producția de făinuri de șrot

Nora Dumitrescu

Emil Boc vrea 30 autobuze electrice, 50 troleibuze și 24 tramvaie din fonduri europene, investiții de 100 de mil. de euro

Stefana Muresan

25 de ani de cooperare cu Ille et Villane din Franța și un nou acord

Ligia Voro

PropertyEU Outlook 2018 Investment Briefing: Europe & SEE

Ionut Oprea

VIVO! în România

Transilvania Business

CEE Property Forum – 5th time in Vienna & a panel dedicated to Romania

Ionut Oprea

Leave a Comment