Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei fabrici de peste 100 mil. euro cu același manager de proiect: CBRE

Compania CBRE, lider global și național al pieței de consultanță imobiliară, a gestionat în ultimii cinci ani, prin divizia de Building Consultancy, proiectele de construire a trei unități de producție din România, cu o suprafață de aproximativ 50.000 mp, care totalizează investiții ale clienților de peste 100 de milioane de euro.

 

Divizia de Building Consultancy din cadrul CBRE România a fost înființată în anul 2012 prin cooptarea lui Gabriel Balaban, consultant tehnic în construcții, a cărui experiență în piața imobiliară totalizează în prezent 23 de ani. Divizia s-a extins în mod organic, diversificându-și serviciile, astfel încât în ultimii cinci ani a fost responsabilă cu gestionarea proiectelor de construire pentru trei fabrici majore din diferite zone ale României: fabrica de elicoptere Airbus Helicopters de la Brașov, fabrica de sisteme electronice Kimball Electronics de la Timișoara și, recent, fabrica pentru producția de componente auto ThyssenKrupp Bilstein de la Sibiu.

Extinderea diviziei de Building Consultancy ne-a permis să acoperim o arie largă de proiecte, atât din punct de vedere geografic, prin echipe dedicate local, cât și din punct de vedere specializare multidisciplinară, mergând mai departe de sectorul spațiilor de birouri și fiind implicați în gestionarea proiectelor de construire de centre medicale sau unități de producție industriala. În ultimii cinci ani, CBRE a oferit servicii de management de proiect și control al costurilor pentru fabrici care totalizează investiții ale clienților de peste 100 de milioane de euro, cu o suprafață cumulată de aproximativ 50.000 mp”, a declarat Gabriel Balaban, Head of Building Consultancy.

Noua fabrică ThyssenKrupp Bilstein a fost inaugurată la finalul lunii iunie și reprezintă o extindere a unității existente, având ca scop producerea de amortizoare pentru clienți precum Daimler, Jaguar Land Rover sau Porsche. Investiția Thyssenkrupp a creat peste 350 de noi locuri de muncă la fabrica din Sibiu, care are acum în jur de 1.000 de angajați.

Companiile de producţie au generat 5% din cererea pentru spaţii logistice şi industriale înregistrată la nivelul primelor șase luni ale anului 2019, când a fost tranzacţionată o suprafață totală de 112.500 mp. Stocul modern de spaţii logistice şi industriale din România a atins, în primul semestru al anului 2019, pragul de 4,04 milioane mp, dintre care o suprafață de 55% se găseşte în proprietăţi din apropierea oraşelor regionale.

România are nevoie în continuare de investiții în producție și estimăm că în următorii trei – cinci ani vom asista la investiții de sute de milioane de euro pentru dezvoltarea de noi fabrici sau extinderea celor existente. Nevoia de infrastructură rămâne vitală, mai ales în regiunile care nu se află în zona de vest a țării”, a adăugat Gabriel Balaban.

Departamentul de Building Consultancy al CBRE furnizează servicii de management de proiect și control al costurilor pentru spații de birouri, retail, industrial și rezidențial, precum și servicii de due-diligence tehnic, workplace consultancy, change management și alte servicii de consultanță tehnică în domeniul imobiliar.

Sursa foto deschidere: oradesibiu.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sistemele BMS: sistemul nervos și creierul clădirilor inteligente

Articolul următor

Timbru poștal dedicat campioanei de la Wimbledon, Simona Halep

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share