Alba Antreprenori Fonduri Europene Ultimele stiri

ADR Centru anunță relansarea competiției de proiecte pentru microîntreprinderi

Începand cu 8 iulie 2019, ora 12.00, firmele cu maxim 9 angajati din Regiunea Centru, cu peste un an de activitate si cu profit din exploatare inregistrat in anul 2018, pot depune cereri de finantare pentru dezvoltare si modernizare. Apelul de proiecte pe aceasta prioritate este de tip competitiv si va fi deschis depunerii timp de 4 luni, respectiv pana in 8.11.2019, ora 12.00. Aceasta perioada de depunere a proiectelor poate fi redusa in cazul in care bugetul apelului este consumat mai devreme. Bugetul disponibil la nivelul Regiunii Centru pentru finantare este de 14,47 milioane euro.

 

ADR Centru anunta ca pot depune cereri de finantare microintreprinderile din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita Mures si Sibiu, ce desfasoara activitati conform Listei codurilor CAEN eligibile din Anexa 2 a Ghidului specific 2.1 A din cadrul Programului Operational Regional 2014-2020 (mai jos – vezi anexa). In cadrul acestui apel, un solicitant poate depune o singura cerere de finantare, iar un proiect trebuie sa aiba valoarea minima eligibila de 25.000 euro si nu poate solicita mai mult de 200.000 de euro finantare nerambursabila (conform Schemei de ajutor de minimis aprobata prin Ordinul ministrului dezvoltarii regionale si administratiei publice nr. 760/25.05.2016 si prevederilor capitolului 2.7 – Ajutorul de minimis din cadrul Ghidului solicitantului). Conform Ghidului specific, finantarea solicitata trebuie sa reprezinte maximum 90% din valoarea eligibila a proiectului, iar cel ce solicita fonduri trebuie sa asigure o cofinantare de minim 10% din valoarea eligibila a proiectului. Prin valoarea eligibila a investitiei se intelege suma cheltuielilor eligibile incluse in proiect. Aceasta nu coincide cu valoarea totala a proiectului, care poate contine si cheltuieli neeligibile, adica nedecontate prin acest program. Proiectele ce se depun pentru solicitare de fonduri nerambursabile pot sa solicite finantare pentru investitii in lucrari, echipamente, brevete, instrumente de comercializare on-line, dar si altele.

Este unul dintre domeniile de finantare nerambursabila care are cea mai buna dinamica. Relansarea acestui domeniu a fost de mult asteptata de catre mediul de afaceri, respectiv de catre firmele cu maxim 9 angajati din Regiunea Centru. La prima lansare a acestui apel pe domeniul de finantare 2.1 al Regio 2014-2020, derulat in 2016, din cele aproape 500 de proiecte depuse, au fost aprobate la finantare 249 de cereri. In aceasta perioada, 8- 30 iulie 2019, s-au depus deja un numar de 30 de cereri de finantare si nu au mai ramas decat 3 luni. Pentru o mai buna informare si intelegere a conditiilor prevazute in ghidul acestei prioritati, dar si a sistemului on-line de depunere MySMIS, am realizat deja intalniri cu mediul privat si consultantii, dar celor care mai au intrebari, le stam la dispozitie daca au nelamuriri, pe e-mail programe@adrcentru.ro, la tel 0358/401.276 sau la sediul ADR Centru”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Cererile de finantare de pe aceasta prioritate de investitii se vor depune exclusiv prin aplicatia electronica MySMIS, http://www.fonduri-ue.ro/mysmis. Dupa depunerea cererilor, acestea vor parcurge etapele procesului de evaluare si selectie, respectiv conformitatea administrativa si eligibilitatea, evaluarea tehnica si financiara, inclusiv vizita la fata locului si etapa precontractuala. Cererile de finantare depuse in primele doua luni ale apelului vor parcurge etapele procesului de evaluare, urmand a fi direct contractate cele care au obtinut cel putin 85 de puncte (pragul de calitate) si care se incadreaza in alocarea financiara disponibila pentru acest apel. Procesul se repeta in lunile urmatoare, scazandu-se pragul de calitate cu cate 5 puncte lunar, pana la finalizarea celor 4 luni sau epuizarea sumei alocate la nivel regional. Proiectele care obtin mai putin de 50 puncte sunt respinse automat.

Puteti consulta prezentarile sustinute in cadrul seminarelor de informare organizate pe parcursul lunii mai 2019, link:http://regio-adrcentru.ro/microintreprindeeri-mai-prospere/. Mai multe informatii, anexele si modelul cererii de finantare se gasesc pe pagina aferenta programului la nivelul Regiunii Centru, Prioritatea de Investitii  2.1 sau pe www.inforegio.ro.

Related posts

Fabricile AdePlast funcționează în condiții normale

Ligia Voro

Norvegienii oferă până la 2 milioane de euro pentru firmele românești inovatoare

Ion Surdu

Monument istoric din Arad cu 30 de apartamente, scos la vânzare de Episcopia Romano-Catolică Oradea

Stefana Muresan

Banca Transilvania și-a modernizat 27 de sedii în pandemie

Nora Dumitrescu

13 milioane de lei pentru închiderea unui depozit de deşeuri la Oradea

Traian Dan

Studii masterale pentru specialiștii viitorului

Ionut Oprea

Femeile care gestionează miliarde pe piața românească – povești din real estate

Ionut Oprea

Contracte semnate pentru extinderea rețelei de canalizare și modernizarea celei de alimentare cu apă, în Blaj

redactia

Cinematograful-dom revine în inima Sibiului, la Astra Film Festival 2019

Ligia Voro

Management nou la Global Business Services și resurse umane la Groupe Renault România

Nicolae Pop

Bătălie aeriană pentru cerul Clujului

Nora Dumitrescu

Compania Votrom, al doilea cel mai mare business antreprenorial din Bihor

Stefana Muresan

Pallas™ și Floramix™ – cele mai performante și utilizate erbicide pentru controlul buruienilor graminee problemă din cultura de grâu  

Ligia Voro

Cele mai bune cărți de business care i-au inspirat pe români în 2018

redactia

Lotul 3 al Autostrăzii Sebeș – Turda, finalizat 100% de asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte D’Acqua SpA

Stefana Muresan

Made in România. Ce materiale promoționale și cadouri vor primi oficialii europeni care vor participa la reuniunile prezidate de România

redactia

Municipiul Turda, cel mai bun plan de mobilitate urbană durabilă, la nivel european

Stefana Muresan

Programul de migrație a șomerilor: Nord-Vestul se dezvoltă cu forță de muncă din Nord-Est

redactia

Două noi programe destinate firmelor: Comerț (grant maxim de 250.000 de lei) și Microindustrializare (grant maxim de 450.000 de lei)

Stefana Muresan

DEBT IN EUROPEAN EMERGING MARKETS FORUM 2018

Ionut Oprea

TOP ANGAJATORI 2019: Ce companii românești au apreciat angajații și care sunt surprizele clasamentului

Ligia Voro

Fabrica Terapia va angaja elevii direct de pe băncile școlii

Nora Dumitrescu

TAROM suplimentează cursele spre Oradea

Traian Dan

Transgaz vrea să cumpere operatorul de transport gaze din Grecia

Stefana Muresan

Leave a Comment