Infrastructura Mureș Ultimele stiri

Șanse mici ca tronsonul Iernut-Chețani să fie inaugurat în 2019, în ciuda mobilizării pe șantier

Asociația Pro Infrastructură a publicat astăzi noi imagini de pe A3, lotul Iernut-Chețani. Reprezentanții asociației susțin însă că sunt șanse minime ca sectorul de autostradă de aproape 18 km să fie dat în folosință în acest an, în ciuda bunei mobilizări pe șantier. 

 

“Rareori vedem un progres foarte bun pe șantierele de autostrăzi din România. Am ajuns atât de rău încât ne surprinde normalitatea. Este cazul lotului Iernut-Chețani executat de asocierea Astaldi-Max Boegl. Aveți filmarea completă din dronă de miercurea trecută aici:

și comparația cu vizita din 31 mai pe acest link:

.

Stadiul fizic se apropie de 70%, iar avansul din ultimele 54 de zile este semnificativ. Din păcate, în ciuda mobilizării exemplare, tronsonul de 17,9 km are șanse minime să fie deschis circulației în decembrie 2019.

Punctele critice de la Bogata (pod care traversează Mureșul de două ori) și Iernut (nod rutier ce include pasajul peste autostradă și calea ferată) sunt greu de finalizat în timp util. Realist vorbind, inaugurarea noii secțiuni din A3 va fi în primăvara anului viitor”, au scris cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Sursa foto: arhivă

Related posts

Se caută restauratori pentru casa părintească a lui Alexandru Ioan Cuza

redactia

Ocean Fish procesează 12 tone de pește pe zi cu ajutorul soluției de la Senior Software

Stefana Muresan

Satul de marmură din Hunedoara, unic în România. De aici s-a extras marmura pentru Casa Poporului din București

redactia

Leave a Comment