Opinii Real Estate Ultimele stiri

P3: Preocuparea pentru spațiile verzi, parte integrantă a dezvoltării industriale  

Parcurile industriale și logistice reprezintă mult mai mult decât depozite și drumuri de acces; astăzi o mare parte din teren este acoperită de vegetație. Zonele verzi reprezintă o proporție importantă din terenul ce aparține portofoliului P3. Fiecare proiect de construcție al P3 include plantarea de copaci, atât în ​​parcuri, cât și în vecinătatea acestora. În calitate de susținător pe termen lung al soluțiilor verzi în parcurile sale industriale, P3 știe că trebuie acordată atenție nu doar nevoilor clienților săi, ci și confortului persoanelor care locuiesc în comunitățile învecinate. Studiile au arătat că un spațiu de lucru mai prietenos cu mediul și mai plăcut stimulează productivitatea angajaților și îmbunătățește imaginea generală a parcului.

 

În conformitate cu angajamentele de conservare a naturii, dezvoltatorul industrial a plantat aproape o mie de copaci lângă artera cea mai aglomerată din Praga și parcul P3 Prague D1. În urma unei consultări cu Departamentul de Mediu din Říčany, P3 a asistat la construirea unui biotop protector. În plus față de cultivarea vegetației locale, efortul a inclus curățarea patului unui pârâu adiacent și plantarea de plante cățărătoare pe gardul parcului, contribuind și la crearea unei barieri vegetale antifonice.

 

Natură și creștere

“Noi facem întotdeauna tot posibilul pentru a ne asigura că parcurile noastre și împrejurimile acestora au un aspect natural. De exemplu, nu veți vedea sakura japoneze în parcurile P3 din Republica Cehă – sunt frumoase, dar nu ar avea sens într-o locație la periferia orașului Praga. De asemenea, nu vom planta o alee de copaci într-un parc închis, unde oamenii nu se pot bucura de ele”, a explicat Tomáš Kubín, Head of Construction al P3 pentru Europa Centrală și de Est.

Datorită atitudinii sale responsabile, P3 își depășește de multe ori cerințele legale și se consultă cu rezidenții locali și cu autoritățile locale. Un exemplu al unei astfel de soluții este parcul P3 adiacent autostrăzii D11, unde au fost făcute numeroase sugestii de către Departamentul Local al Mediului și cetățenii din localitățile din apropiere, inclusiv construirea unei stupine cu mai mulți stupi. “Ne-a plăcut foarte mult ideea de stupi, iar în viitor vom opta să oferim sprijin pe termen lung apicultorilor locali în loc să construim stupine care, să fim cinstiți, nu sunt punctul forte al P3”, a adăugat Kubín. Dimpotrivă, punctul forte al P3 constă în instalarea de noi tehnologii în depozite. “La P3 Prague D11 va fi construită așa-numita “Ecolab”, unde vom testa și demonstra diverse soluții de creștere sustenabilă care pot fi implementate în depozitele noastre”, a explicat Kubín. Odată ce parcul este finalizat, va fi plantată o cantitate abundentă de vegetație în vederea îmbunătățirii aspectului exterior al parcului. P3 testează în prezent opțiunea utilizării plantelor cățărătoare care cresc pe fațade.

 

Și să nu uitați fluturii

O altă caracteristică unică a parcului P3 Prague D11 este conceptul său neconvențional de zone verzi. După finalizarea lucrărilor de construcție, în zone deschise se va crea un câmp pentru fluturi. Un câmp pentru fluturi conține un amestec de iarbă și flori sălbatice, oferind un habitat ideal pentru fluturi, deoarece este cosit doar de două ori pe an. În plus, câmpul menține aspectul natural al peisajului înconjurător.În același sens, comunitățile locale beneficiază de proiectarea ecologică a unui număr de parcuri industriale P3. Un exemplu este terenul din jurul P3 Praga D8, în cazul în care a fost construit un polder care poate reține până la 40.000 m3 de apă în caz de inundații. Polderul protejează atât parcurile, cât și comunitățile adiacente. De asemenea, un sistem de rezervoare de retenție și absorbție va fi construit lângă parcul P3 din Lovosice pentru a permite ca toată apa de ploaie să fie absorbită în sol în locul căderii acesteia. Împreună cu depozitele, se construiește un terasament în parc, unde în viitor se va planta  vegetație pentru a permite unității să se îmbine armonios cu spațiul înconjurător.

Brendan Donnellan

Group Marketing Director
Member of Management Team

+420 702 039 937

brendan.donnellan@p3parks.com

 

Related posts

Rețeaua Deloitte Legal va fi reprezentată de un birou regional Reff la Cluj

Nora Dumitrescu

Cum va afecta OUG 114 programul CSR al ROMGAZ?

redactia

Start-Up Nation: Concurenţă de 3,3 pe un loc pentru finanţările nerambursabile de la stat

redactia

CORESI AVANTGARDEN – proiect de regenerare urbană în Brașov

Nicolae Pop

Connections intră pe piața din Asia

Ligia Voro

Strabag muncește la capacitate maximă pe Autostrada Transilvania

Nora Dumitrescu

Mai mult de o treime dintre directorii executivi în cele mai mari companii din România sunt femei

Papuc Irina

Trei noi tronsoane din Autostrada Transilvania, scoase la licitație

Stefana Muresan

ISHO Offices din Timișoara va găzdui noul centru de dezvoltare pe care compania de software automotive Visteon îl deschide în România

redactia

ATENOR announces the obtaining of the Building Permit for @EXPO project

Ionut Oprea

Brașov: 15 start-up-uri din domeniile Energie și Smart City au învățat cum să atragă investiții pentru a-și dezvolta afacerile. Primarul, în juriu

Papuc Irina

MHP – A Porsche Company își extinde prezența internațională cu ocazia inaugurării celui de-al doilea birou din România, la Timișoara

Ligia Voro

Infrastructura universității sibiene se modernizează: peste 18 milioane lei pentru Ferma didactică Rusciori

Ion Surdu

UVT a câștigat 5 milioane de lei pentru cercetare și inovare

redactia

Cluj Innovation Days 2020 – Reshaping Work, Consolidating Resilience

Nicolae Pop

Peste 25.000 de firme s-au înscris în Start-Up Nation 2018

redactia

Nouă maternitate la Timişoara din fonduri transfrontaliere, investiție de 12.5 milioane de euro

redactia

White Star: High quality buildings better withstand a crisis

Ionut Oprea

Finanțare de peste 5 milioane de lei, din fonduri europene, pentru o arie protejată din Bihor

Stefana Muresan

#IamWIZZcrew – Cea mai mare campanie de recrutări

Ionut Oprea

Cluj Symphony Experience – un weekend în care muzica este trăită altfel la Cluj

Ligia Voro

Constructorul Sebi Marc a finalizat noul bloc ANL din Sighet

Nora Dumitrescu

Conferinta Cities of Tomorrow #5 – program si speakeri

Ionut Oprea

Leave a Comment