Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Excelența în învățământul profesional dual, premiată

29 iulie 2019: 13 elevi susțin examenul de certificare pentru calificarea „Electronist, aparate și echipamente” la sediul fabricii Robert Bosch din Cluj. Aici, cei 13 tineri absolvenți au făcut practică pe parcursul celor 3 ani de învățământ dual. Emoții, împlinire, siguranță și cu capul sus pentru ceea ce urmează, așa s-ar descrie atmosfera din timpul probelor de examen.

29, 30 și 31 iulie: Aceeași poveste, altă locație – la Brașov de data aceasta. 209 elevi, absolvenți ai Școlii Profesionale Germane Kronstadt reprezintă a șasea generație de copii cu un viitor sigur în față. Elevii au absolvit școala profesională la una din cele 15 companii partenere de practică, acoperind 5 calificări: operator pe maşini unelte cu comandă numerică, electromecanic – maşini unelte şi instalaţii industriale, confecţioner articole din piele şi înlocuitori, sculer matriţer și sudor.

AHK România a supravegheat aceste examene și le-a înmânat elevilor cu rezultate bune un certificat de competență. Această diplomă atestă calitatea superioara a formării elevilor și subliniază că abilitățile dobândite de elevi sunt cele solicitate de piața muncii.

„Prin faptul că au fost școlarizați în învățământul dual, prin implicarea activă a companiilor partenere, elevii sunt perfect pregătiți pentru piața muncii. O dovedește și faptul ca toți absolvenții pe care noi i-am certificat au obținut o ofertă de angajare din partea companiei unde au făcut practică. Angajabilitate 100%! Vorbim de tineri de 17-18 ani, care au un viitor bine stabilit în față și prin calificarea dobândită vor avea oricând o ușă deschisă,” a subliniat Anca Hociotă, Manager Vocational Training, AHK România.

AHK România, reprezentanța oficială a economiei germane în România, se implică activ în implementarea și dezvoltarea sistemului de învățământ profesional din România. În calitate de partener și consultant pentru companii, AHK România susține concret companiile și răspunde tuturor întrebărilor legate de formarea profesională și continuă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Trei oferte pentru proiectarea și execuția autostrăzii Brașov-Bacău

Articolul următor

Doi tineri din Sibiu vor să fie pionieri în francizarea studiourilor de fitness din România. Vând rețeta succesului celor care își doresc să facă afaceri din sălile de sport

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share