București Eveniment Sanatate

Noile construcții din sănătate prezentate la Building Health 2019, ediția a 5-a

Cea de-a 5 – a ediție a forumului internațional Building Health, eveniment dedicat construcțiilor din sănătate și arhitecturii medicale, face parte în acest an din cadrul ROHO 2019 – Convenția Română a Spitalelor, care va avea loc pe 26 și 27 septembrie, la Pullman Hotel – World Trade Center din București, reunind constructori și arhitecți cu proiecte medicale, investitori publici și privați din sănătate, manageri de spitale, manageri de proiecte și companii cu soluții pentru spațiile medicale.

La primele 4 ediții Building Health Bucharest International Forum au participat peste 1000 de invitați din peste 30 de țări, reuniți la București de tema calității spațiului medical.

Forumul Building Health este organizat de BORO PR & COMMUNICATION, în parteneriat cu ORDINUL ARHITECȚILOR DIN ROMÂNIA și COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMÂNIA.

 

Din programul ediției 2019:

Ahmet Azakli, Project Manager, Synergy Construct

Având 15 ani de experiență în Managementul Internațional al Proiectelor de Construcții, a preluat anumite roluri-cheie în cadrul parteneriatului public-privat bazat pe dezvoltarea spitalelor orășenești din Turcia. Primul proiect deschis, Yozgat City Hospital, a avut un buget de 140 de milioane de euro, iar cel de-al doilea – Istanbul-Ikitelli Hospital a reprezentat o investiție de un miliard de euro. În prezent, Synergy Construct construiește Enayati Medical City, prima instituție medicală integrată pentru îngrijirea vârstnicilor din România.

Dan Doroftei, Director de Dezvoltare al Enayati Medical City

Are peste 10 ani de experiență în dezvoltarea proiectelor de sănătate și îngrijire pentru bătrâni, în România și în Statele Unite. Enayati Medical City este prima instituție medicală integrată și primul centru integrat pentru îngrijirea vârstnicilor din România, prima instituție pentru educare asistente medicale în mediu spitalicesc. Cu o investiție de 60 de milioane de euro, va crea 400 de locuri de muncă, Enayati Medical City reprezintă cea mai mare investiție medicală privată greenfield din România. Construcția se va finaliza la sfârșitul anului 2020, Constructor – Synergy Construct, Project Management – CBRE România.

Andreea Strugaru, Managing Partner, KADRA

Produsele destinate sectorului medical dezvoltate de KADRA se bazează pe tehnologii moderne și se pliază pe cele mai înalte standarde. KADRA este cel mai mare și cel mai vechi furnizor de soluții în sectorul medical din România.

Johannes Bertleff, Fondator al biroului JB Arhitectura

Împreună cu echipa sa, Johannes Bertleff a proiectat Clinica de Radioterapie MedEuropa din Constanța, proiect finalizat anul trecut. Din punct de vedere arhitectural, clinica este un soft transformer.

Dr. Bogdan Angheloiu este directorul general al MedEuropa, fiind implicat în mod direct în proiectul Clinicii de Radioterapie MedEuropa din Constanța, finalizat în anul 2018.

Raluca Șoaita, Arhitect și fondator, Tesseract

Arh. Raluca Șoaita a proiectat primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, care va fi construit de Asociația „Dăruiește Viață”, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București. Are o experienţă de peste zece ani în arhitectura medicală.

Erik Schotte, Arhitect și Partener, LIAG Architecten

Centrul Princess Máxima de Oncologie Pediatrică, proiectat în Olanda de către LIAG Architecten reunește experiența la cel mai înalt nivel în domeniul îngrijirii și cercetării. Proiectul finalizat în anul 2018, are o suprafață de 45.000 mp și este cel mai mare centru de oncologie pentru copii din Europa.

Iustin Cionca, Președinte al Consiliului Județean Arad

Echipa administrativă condusă de Iustin Cionca gestionează astăzi proiecte în valoare de aprox. 90 de milioane de euro pentru extinderea secțiilor de spital, corpuri noi și moderne de clădire. Astfel, a fost deschis noul Spital TBC al Aradului, unul dintre cele mai moderne din țară și singurul construit exclusiv din contribuția Consiliului Județean. Pe finanțări europene sau naționale, CJ Arad construiește un complex Matern-Pediatrie, un spital de Oncologie, un spital de Boli Infecțioase Adulți, un nou Spital de Psihiatrie și modernizează secțiile de Cardiologie, Pediatrie, Medicină Legală și Anatomo-Patologice.

Jérôme Brunet este co-fondator al biroului de arhitectură Brunet-Saunier Architecture, fondat în anul 1981, în Paris. În ultimii 10 ani, biroul a proiectat spitale ce însumează o suprafață de peste 50.000 mp, printre care: Spitalul Nord Franche-Comté din Trevenans (care a primit premiul „Equerre d’Argent” – Franța), HUG în Geneva (Elveția), Spitalul Limmattal din Zurich, Institutul Bordet din Bruxelles (Belgia, 2020), Centrul pentru Trauma și Cancer din Helsinki (Finlanda, 2023) și noul Spital Lariboisière din Paris (Franța, 2023).

Camelia Sisak, Partener în cadrul biroului de arhitectură Atelier Mass

Paleta diversă de proiecte, de la arhitectură și restaurare, la design de interior și arhitectură temporară a fost recompensată atât cu premii naționale și regionale, precum și cu participări internaționale la Bienala de Arhitectură de la Veneţia. Arh. Camelia Sisak a realizat proiectul de amenajare a Spitalului Polaris din Cluj, proiect ce caută modalitatea contemporană de a crea spații în care utilizatorul să se simtă într-un spațiu familiar, opus celui auster de spital, în care culoarea și lumina sunt elementele principale ale designului.

Prof. Dr. Vesa V. Kataja va prezenta noul Hospital Nova care se va deschide în 2020, ca urmare a unei investiții de peste 400 de milioane de euro. Este Directorul Medical al celui mai mare spital din Finlanda neafiliat unei universități, Central Finland Health Care District, și profesor de Oncologie la Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Kuopio.

Building Health este un concept creat de BORO PR & COMMUNICATION – Romanian PR Award 2018, Events Category. Mai multe despre forum pe www.building-health.ro și pe www.facebook.com/spatiulmedical.

Informații despre condițiile de participare și înscrieri participanți, expozanți, speakeri și parteneri la adresa de email health@borocommunication.ro

Related posts

Radu- Ştefan Oprea: Consilierii comerciali sunt la post pentru a răspunde solicitărilor antreprenorilor români

Stefana Muresan

Orange anunță o nouă versiune a Business Internet Security Threatmap

Ligia Voro

Electrica aniversează cinci ani de la listarea pe Bursa de Valori București

Ligia Voro

Recuperare cu ajutorul roboților la Spitalul Clinic Băile Felix

Stefana Muresan

Conferinta ”Orase durabile – expertiza franceza”, pentru o dezvoltare durabila a oraselor

Stefana Muresan

UE semnează două acorduri cu Vietnam

Ligia Voro

Arhitecti premiati la Cluj-Napoca in aceasta toamna

Dotări de 2,5 milioane de euro pentru Spitalul Municipal Dr. Gavril Curteanu

Traian Dan

Modernizarea Gării de Nord București – o singură ofertă primită de CFR

Nicolae Pop

Business rEvolution: Cum contribuie digitalizarea la dezvoltarea afacerilor.

Ionut Oprea

Conferința ”Orașul durabil – catalizator economic” a ajuns în 2019 la cea de-a III-a ediție

Stefana Muresan

Cluj Business Days 2017

Ionut Oprea

Life Solutions, soluții pentru medicina personalizată, de la diagnostic la tratament

Stefana Muresan

Onco Card şi Onco Card Invest au ieşit din insolvenţă

Ligia Voro

Blue Air, curse charter pe ruta Oradea – Constanţa

Stefana Muresan

Baby Boom Show ajunge la Brasov, 3 – 5 noiembrie 2017, Brasov Business Park

Stefana Muresan

Rezultatele Antibiotice SA în 2019: venituri mai mari cu 7% și creștere cu peste 65% a vânzărilor de produse finite

Papuc Irina

6 startup-uri românești creative, selectate pentru un marketing bootcamp internațional la Madrid

Stefana Muresan

De 13 ani Vinvest in Timisoara – Capitala Vinului

Transilvania Business

The Mark, noua investiție S IMMO

Stefana Muresan

Cei mai importanti artisti line-up la Sibiu Jazz Festival

Spitalul Polaris, închiriat pe șase luni de Consiliul Județean

Nora Dumitrescu

Achizițiile de echipamente la Spitalul Clujana, recuperate din fonduri UE

Nora Dumitrescu

Spitalul de Psihiatrie “Gheorghe Preda” din Sibiu va fi modernizat și extins

Ligia Voro

Leave a Comment