Analize Ultimele stiri

TOP companii din Regiunea Centru după cifra de afaceri

În Regiunea de dezvoltare Centru, una dintre zonele economice cele mai importante din România,  s-au dezvoltat unele dintre cele a de succes afaceri din ţara noastră. Deşi topul regional este dominat de companii cu acţionariat străin, există multe companii cu capital românesc care au avut rezultate excepţionale în 2019.

Topul este dominat de  cei de la Star Assembly SRL din Sebes care au avut în 2018 o cifră de afaceri de 7.328 mld. lei cu un profit de 246 mil. lei. La o distanţă consistentă se află cei de la E.ON Energie România din Târgu Mureş care au avut anul trecut 4.735 mld. lei cifră de afaceri cu un profit de 72 mil. lei. Pe poziţia trei la cifra de afaceri, se află SNGN Romgaz SA Mediaş, care a obţinut un profit consistent de 1.854 mld. lei, cel mai mare din regiune.

În primele 10 poziţii se mai află cei de la Autoliv România (3.9 mld. lei, , Continental Automotive Systems (3.769 mld. lei), Selgros Cash &Carry (3.645 mld. lei) , Schaefller Romania (1.981 mld. lei), Transgaz SA (1.8 mld. lei), Bosh Automotive (1.772 mld. lei), Marquardt Schaltsysteme SCS (1.520 mld. lei).

Dacă judeţele Braşov, Sibiu sau Alba ocupă locuri fruntaşe la nivel naţional din perspectiva creşterii economice, media Regiunii este diminuată de celelalte judeţe Mureş, Harghita, Covasna. În topul celor mai puternice companii din regiune, doar 25% sunt companii româneşti, restul fiind controlate de către acţionari străini sau de stat.

Related posts

Banca Transilvania a ajuns cel mai mare grup bancar din România, depăşind BCR!

Stefana Muresan

ADR Vest organizează evenimentul “Dezvoltarea de afaceri și gestionarea proprietății intelectuale în China”

Ligia Voro

Președintele CJ Maramureș și CEO ATP Exodus, la Forumul Mondial al Capacității de Producție și Cooperare de Afaceri din China

redactia

Leave a Comment