Energie Ultimele stiri

Câştigurile E.ON afectate de dificultăţile din Marea Britanie

Dificultăţile de pe piaţa din Marea Britanie continuă să afecteze grupul german E.ON SE, ducând la un declin de 12% al profitului operaţional în primul semestru din 2019, transmit DPA şi Reuters.

Nou introdusa măsură de plafonare a preţurilor în Marea Britanie a provocat pierderi semnificative pentru E.ON, a anunţat miercuri compania energetică germană. Şi alte companii de utilităţi se confruntă cu dificultăţi din cauza acestei măsuri.

Comparativ cu anul precedent, vânzările în primele şase luni din acest an au crescut cu 5%, la 16,1 miliarde de euro (18 miliarde de dolari), în timp ce profitul înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) a scăzut cu 12%, la 1,7 miliarde de euro.

De asemenea, E.ON a anunţat că a făcut progrese cu preluarea rivalei Innogy, exprimându-şi încrederea că tranzacţia s-ar putea finaliza în septembrie.

Grupul a confirmat estimările pe 2019, când ar urma să înregistreze un profit operaţional ajustat de 2,9 – 3,1 miliarde de euro şi un profit net ajustat de 1,4 – 1,6 miliarde de euro.

La Bursa de la Frankfurt, acţiunile E.ON au înregistrat miercuri dimineaţă un declin de 0,35%, în timp ce indicele principal DAX a urcat cu 0,7%.

Anul trecut, E.ON a anunţat că vrea să preia Innogy, divizia de energie regenerabilă a rivalei RWE AG, într-o tranzacţie complexă, evaluată la aproximativ 20 de miliarde de euro (25 miliarde de dolari). Tranzacţia, care ar urma să se finalizeze în 2019, va avea ca rezultat concedierea a 5.000 de angajaţi, iar în viitor E.ON se aşteaptă la reduceri de costuri de 600 – 800 de milioane de euro.

Este cel mai important proces de restructurare de pe piaţa energiei din Germania, după ce cancelarul Angela Merkel a anunţat că statul german va renunţa în totalitate la energia nucleară până în 2022, în urma dezastrului atomic de la Fukushima (Japonia).

Conform unui viitor acord, cele mai mari companii de utilităţi din Germania nu vor mai concura una împotriva celeilalte. E.ON nu va mai produce electricitate şi se va concentra pe reţelele operaţionale de energie şi vânzarea electricităţii către consumatorii finali.

În principiu, acordul implică schimburi de active şi de acţiuni, ca parte a restructurării majore a pieţei energiei din Germania, într-o perioadă în care cea mai mare economie europeană renunţă la combustibilii clasici în favoarea energiei regenerabile.

În prima etapă, vânzarea Innogy va avea ca rezultat deţinerea unei participaţii minoritare de către RWE în E.ON.

Astfel, E.ON va achiziţiona întreaga participaţie de 76,8% deţinută de RWE la Innogy, iar RWE va deţine în schimb 16,7% din E.ON. De asemenea, E.ON va face o ofertă acţionarilor minoritari ai Innogy, care evaluează compania la 40 de euro per titlu, sau aproximativ 22 de miliarde de euro în total. Vineri, acţiunile Innogy au închis la 34,53 euro.

RWE va face o plată în numerar de 1,5 miliarde de euro către E.ON.

Obiectivul E.ON este să se concentreze pe retail, reţele de energie şi soluţii pentru clienţi, în timp ce RWE va prelua generarea energiei regenerabile a ambelor companii.

De asemenea, E.ON va transfera către RWE majoritatea afacerii sale de energie regenerabilă şi interesele minoritare deţinute de subsidiara sa PreussenElektra în centrale nucleare operate de RWE.

Compania E.ON Distribuţie România, primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate din România, operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de peste 20.000 de kilometri şi o reţea de distribuţie de electricitate mai mare de 80.000 de kilometri, deservind în total circa trei milioane de clienţi.

Sursa: agerpres.ro

 

Related posts

Ungaria mai are de construit 15 km de autostradă până la granița cu România

redactia

Frank Hajdinjak, directorul general E.ON România, părăsește compania

Ligia Voro

Sibiul, sub semnul Uniunii Europene și a Europei în 2019

redactia

OMV, investiție de de peste 17 milioane de euro în Arad

Stefana Muresan

Relansarea Rasei Pinzgau de Transilvania începe la Sângeorgiu de Mureș

Stefana Muresan

Credite garantate de stat, dobândă zero, plafon de un miliard de lei

redactia

„Evenimentele organizate în Sibiu sunt un brand pentru oraș”. Agenda Comunității și Agenda Sport nu vor fi anulate, ci adaptate

Ion Surdu

ENDAVA DEVINE UN JUCĂTOR IT GLOBAL PRIN FUZIUNEA CU VELOCITY PARTNERS

Stefana Muresan

Cele mai bune restaurante din București în 2018. Premiile Restocracy

redactia

Crosspoint Real Estate a asistat tranzacția celei mai mari suprafațe de teren din România din ultimii zece ani

Ionut Oprea

Companiile mari de comunicații din Cluj-Napoca și București, investiții pentru extinderea și modernizarea centrelor de date

Stefana Muresan

Olandezii de la Damen vizează dublarea angajaților pe Șantierul Naval din Mangalia. Centru de excelență pentru viitorii meseriași

redactia

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 3: DAW Bența produce cu grijă față de mediu ­și investe­ște constant în inovație ­și cercetare

redactia

Mecanicul Anului în România este din Cluj

Nora Dumitrescu

Programe Universitare aliniate cerinţelor pieţei, susţinute de NTT DATA Romania

Stefana Muresan

Maramureșul își deschide cinematografe 3D în serie

Nora Dumitrescu

Arhitecții ies în stradă la Cluj. Vor acorda consultații gratuite

Nora Dumitrescu

Centura Zalăului, aprobată de consilierii locali

Nora Dumitrescu

Unifarm: 12 avioane cargo și cel puțin 6 transporturi terestre cu PPE urmează să vină în România până la jumătatea lunii mai

Papuc Irina

Ardelenii vor circula cu mască pe Trenurile Soarelui. Sibiul va avea Trenul Tineretului

Nora Dumitrescu

Proiecții în aer liber, concerte și filme pentru toate vârstele la TIFF Oradea

Traian Dan

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European și membru al Grupului PPE: “Comisia Europeană trebuie să acționeze imediat pentru a garanta protejarea drepturilor lucrătorilor sezonieri!”

Ligia Voro

AFIR: Sesiune de finanțare de peste 35 de milioane de euro pentru investiții în procesarea produselor agricole

redactia

Peste 2.000 de firme înscrise în programul IMM Invest sunt din Construcții. Mai mult de 200 de dosare au fost transmise băncilor

Ion Surdu

Leave a Comment