Energie Ultimele stiri

Câştigurile E.ON afectate de dificultăţile din Marea Britanie

Dificultăţile de pe piaţa din Marea Britanie continuă să afecteze grupul german E.ON SE, ducând la un declin de 12% al profitului operaţional în primul semestru din 2019, transmit DPA şi Reuters.

Nou introdusa măsură de plafonare a preţurilor în Marea Britanie a provocat pierderi semnificative pentru E.ON, a anunţat miercuri compania energetică germană. Şi alte companii de utilităţi se confruntă cu dificultăţi din cauza acestei măsuri.

Comparativ cu anul precedent, vânzările în primele şase luni din acest an au crescut cu 5%, la 16,1 miliarde de euro (18 miliarde de dolari), în timp ce profitul înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) a scăzut cu 12%, la 1,7 miliarde de euro.

De asemenea, E.ON a anunţat că a făcut progrese cu preluarea rivalei Innogy, exprimându-şi încrederea că tranzacţia s-ar putea finaliza în septembrie.

Grupul a confirmat estimările pe 2019, când ar urma să înregistreze un profit operaţional ajustat de 2,9 – 3,1 miliarde de euro şi un profit net ajustat de 1,4 – 1,6 miliarde de euro.

La Bursa de la Frankfurt, acţiunile E.ON au înregistrat miercuri dimineaţă un declin de 0,35%, în timp ce indicele principal DAX a urcat cu 0,7%.

Anul trecut, E.ON a anunţat că vrea să preia Innogy, divizia de energie regenerabilă a rivalei RWE AG, într-o tranzacţie complexă, evaluată la aproximativ 20 de miliarde de euro (25 miliarde de dolari). Tranzacţia, care ar urma să se finalizeze în 2019, va avea ca rezultat concedierea a 5.000 de angajaţi, iar în viitor E.ON se aşteaptă la reduceri de costuri de 600 – 800 de milioane de euro.

Este cel mai important proces de restructurare de pe piaţa energiei din Germania, după ce cancelarul Angela Merkel a anunţat că statul german va renunţa în totalitate la energia nucleară până în 2022, în urma dezastrului atomic de la Fukushima (Japonia).

Conform unui viitor acord, cele mai mari companii de utilităţi din Germania nu vor mai concura una împotriva celeilalte. E.ON nu va mai produce electricitate şi se va concentra pe reţelele operaţionale de energie şi vânzarea electricităţii către consumatorii finali.

În principiu, acordul implică schimburi de active şi de acţiuni, ca parte a restructurării majore a pieţei energiei din Germania, într-o perioadă în care cea mai mare economie europeană renunţă la combustibilii clasici în favoarea energiei regenerabile.

În prima etapă, vânzarea Innogy va avea ca rezultat deţinerea unei participaţii minoritare de către RWE în E.ON.

Astfel, E.ON va achiziţiona întreaga participaţie de 76,8% deţinută de RWE la Innogy, iar RWE va deţine în schimb 16,7% din E.ON. De asemenea, E.ON va face o ofertă acţionarilor minoritari ai Innogy, care evaluează compania la 40 de euro per titlu, sau aproximativ 22 de miliarde de euro în total. Vineri, acţiunile Innogy au închis la 34,53 euro.

RWE va face o plată în numerar de 1,5 miliarde de euro către E.ON.

Obiectivul E.ON este să se concentreze pe retail, reţele de energie şi soluţii pentru clienţi, în timp ce RWE va prelua generarea energiei regenerabile a ambelor companii.

De asemenea, E.ON va transfera către RWE majoritatea afacerii sale de energie regenerabilă şi interesele minoritare deţinute de subsidiara sa PreussenElektra în centrale nucleare operate de RWE.

Compania E.ON Distribuţie România, primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate din România, operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de peste 20.000 de kilometri şi o reţea de distribuţie de electricitate mai mare de 80.000 de kilometri, deservind în total circa trei milioane de clienţi.

Sursa: agerpres.ro

 

Related posts

Bell Helicopter vrea să producă la Ghimbav elicoptere pentru Ministerul de Interne

Stefana Muresan

26 de treceri de pietoni din municipiul Oradea vor fi iluminate cu LED-uri

Traian Dan

Chirurgul Victor Costache, deținătorul unui record mondial, repornește inimi la Sibiul. „Am fost foarte motivat să revin după mai bine de zece ani în propria țară”

redactia

Economiștii de la Babeș-Bolyai au luat două premii AFER

Nora Dumitrescu

Acționarii Compa Sibiu au aprobat intrarea în sectorul hotelier: va fi creată societatea Compa Hospitality

Papuc Irina

Reabilitare importantă cu fonduri europene la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu din Brașov

Papuc Irina

CITR: OG 6 – colacul de salvare pentru companiile cu datorii la bugetul de stat

Ligia Voro

Lanțul de supermarketuri Supeco se extinde la Cluj

Nora Dumitrescu

Schaeffler România reacționează la scăderea activității din sectorul automotive

Ligia Voro

Farmec: “Ministerul Sănătății să ne dea aviz să producem cinci dezinfectanți”

Nora Dumitrescu

Cum arată noul sediu al Groupe Renault Romania

Ligia Voro

Bolt lansează serviciul de plată în numerar!

Ligia Voro

Autostrada Comarnic – Braşov: Alpenside a emis o factură de 2,89 milioane de lei

redactia

Căutăm investitor de 300 milioane de euro în centrul Clujului!

Nora Dumitrescu

Enel Asistență, mai multe servicii

COVID-19 mărește viteza de reacție pe piața imobiliară. Cum va arăta noua normalitate?

Papuc Irina

Crestere record a traficului pe Aeroportul Cluj in primul semestru

Stefana Muresan

ROVENSA extinde afacerile de biocontrol, prin achiziția Grupului Agrotecnología

Ioan Sandor

Terenurile agricole lucrate ar putea fi scutite de la plata impozitului local

Stefana Muresan

Ion Sterian, director general interimar al Transgaz

Stefana Muresan

Peste 2 milioane de euro pentru modernizarea Ambulatoriului spitalului din Cugir

Papuc Irina

Fibră optică pe tronsonul CFR Deda – Reghin – Târgu-Mureş

Stefana Muresan

Ford a deschis primul centru CRAF din Europa, la Craiova

redactia

Transgaz a semnat toate contractele pentru gazoductul Ungheni-Chişinău

Stefana Muresan

Leave a Comment