Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dunwell: raport sectorul industrial – perspective 2020

Până la jumătatea acestui an s-au tranzacționat aproximativ 280.000 mp, peste jumătate din această suprafață fiind închiriată prin intermediul agențiilor imobiliare. Dunwell a contribuit cu peste o treime (35%) din aceste tranzacții. Volumul total al tranzacțiilor va fi cel puțin similar cu cel din 2018, depășind 500.000 mp, conform unei analize Dunwell.

“Ne așteptăm ca piața industrială să păstreze un ritm constant de creștere în acest an, după un start promițător în prima jumătate a anului, cu evoluții atât în rândul cererii, cât și al volumelor de spații logistice livrate sau aflate în diverse stadii de dezvoltare. Am putea asista la un an record, stocul de spații industriale fiind așteptat să depășească 4 milioane mp, în condițiile în care potențialul de dezvoltare pentru acest an este de aproximativ 750.000 mp, conform estimărilor noastre în baza informațiilor primite de la dezvoltatori. Atingerea acestei valori depinde în totalitate de volumul de cereri ce vor fi solutionate până la finalul anului. Majoritatea proiectelor demarate în cursul anului trecut se vor finaliza în acest an, iar dezvoltatorii deja vizează achiziții de terenuri oportune pentru noi dezvoltări în orașe regionale precum Craiova, Constanța sau Iași, din dorința de a-și crește acoperirea la nivelul intregii țări”, a explicat Corina Săndulescu, industrial broker Dunwell.

Interesul rămâne la un nivel ridicat pentru parcurile și terenurile disponibile din vecinătatea autostrăzii A1 (București – Pitești), dar și al celor din zonele Chitila și Mogoșoaia, din apropierea DNCB. O creștere semnificativă a cererii se observă si pentru zona de Nord-Est a Bucureștiului, din vecinătatea autostrăzii A3 București – Ploiești, cu locații vizate de tot mai mulți dezvoltatori imobiliari de profil pentru viitoare investiții în noi parcuri industriale.

“Privind către 2020, ne așteptăm la o maturizare a pieței, marcată de o concurență în plină creștere, prin proiecte noi, construite la standarde tot mai ridicate și cu facilități din ce în ce mai variate. Această competiție se va reflecta atât în prețurile chiriilor oferite de proprietari, cât și în alegerea de noi locații pentru dezvoltări viitoare, mai ales pentru zone în care resursa umană este mai accesibilă. Observăm deasemenea chiriași tot mai bine informați și pregătiți, care doresc să își desfășoare activitatea în spații care corespund tuturor exigențelor legale în vigoare, cât și din punct de vedere al calității. România se află pe un trend crescător, iar interesul pentru noi investiții se menține la un nivel ridicat, concluzie la care am ajuns prin discuțiile purtate direct, atât cu investitorii din regiune, cât și cu cei din Europa de Vest sau Asia, interesați de proiecte ce vor oferi noi orizonturi pentru dezvoltarea economică a României”, mai spune Corina Săndulescu, industrial broker Dunwell.

Dunwell este prima și singura agenție de brokeraj din România specializată pe segmentul imobiliar industrial. Din echipa executivă a Dunwell fac parte Marian Orzu, unul dintre cei mai vechi specialiști ai pieței de industrial, cu peste 14 ani de experiență în domeniu, Daniel Cautiș, cu peste 7 ani vechime în industrie și Laurențiu Badea, cu aproape 16 ani de experiență în piața imobiliară din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

372 mii de participanţi la Untold

Articolul următor

AAGES, pregătită de majorarea capitalului social

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share