Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lotul 4 Lugoj – Deva a fost recepționat, dar nu poate fi deschis circulației

Cei 22 de km noi recepționați astăzi pe Autostrada 1 (A1), între localitățile Șoimuș și Ilia din județul Hunedoara (Lotul 4 Lugoj- Deva), nu au putut fi deschiși circulației din cauză că nu poate fi descărcat traficul rutier de pe acest sector, se arată într-un comunicat de presă al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

 

Conform comunicatului Biroului de Presă al CNAIR, lotul 4 al autostrăzii Lugoj- Deva este parte integrantă a coridorului 4 pan european (Rin-Dunăre), iar pe traseul acestuia se află Dealul Soimuș unde a fost pusă în operă una dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură din România.

Antreprenorul acestui contract în valoare de peste 419 mil. lei fără TVA este Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L.

Bretelele rutiere, care ar fi permis descărcarea traficului auto de pe lotul 4, se află pe lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, pe care nu a putut fi începută recepția din cauză că nu au fost îndeplinite condițiile tehnice necesare.

Recomandarea ca recepția să nu fie demarată pe lotul 3 a venit chiar din partea consultantului, care a monitorizat șantierul.

În această situație, Antreprenorul spaniol (Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L. -COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A.- Arcadis Eurometudes S.A.) a refuzat propunerea CNAIR de a recepționa ca obiect separat un sector care asigură accesul la bretelele rutiere de la Nodul Ilia, ceea ce ar fi permis deschiderea circulației între Nodurile Șoimuș și Ilia.

“De altfel nu este pentru prima oară când Antreprenorul de pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj- Deva creează probleme din cauza calității slabe a lucrărilor. Asocierea S.C. Teloxim Con S.R.L.-COMSA S.A. – Aldesa Construcciones S.A.- Arcadis Eurometudes S.A a fost la un pas de rezilierea contractului în anul 2017 tocmai din cauza faptului că a folosit materiale de slabă calitate și nu a respectat metodologiile de lucru, situație care a dus printre altele la prăbușirea, încă din faza de șantier a unui segment de drum, pe o lungime de 70 m și o lățime de 11 m”, se mai arată în comunicat.

 

 

 

Total
13
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

AAGES, pregătită de majorarea capitalului social

Articolul următor

Rețeaua REGINA MARIA, achiziție finalizată la Baia Mare

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
13
Share