Transilvania Business
Analize Finante-banci Ultimele stiri

ASF a publicat primul raport privind stabilitatea piețelor financiare nebancare

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a elaborat primul raport privind stabilitatea financiară a piețelor pe care le reglementează și supraveghează (piața asigurărilor, piața de capital și piața pensiilor private).

 

Documentul prezintă, în capitole distincte, situația actuală a celor trei piețe, din perspectiva stabilității financiare, așa cum aceasta reiese din interpretarea și analiza indicatorilor raportați de entitățile supravegheate de ASF, aferenți datei de referință de 31 martie 2019, și a celor mai recente date și informații disponibile cu privire la evoluția piețelor financiare.

Imaginea de ansamblu, ce rezultă din informațiile și analizele prezentate în raport, evidențiază o situație pozitivă și evoluții staționare din perspectiva stabilității financiare a piețelor supravegheate de ASF. La finele trimestrului I al anului 2019, stabilitatea sistemului financiar nebancar se menține robustă, fără riscuri sistemice semnificative.

“Raportul, elaborat de specialiștii din cadrul ASF și aprobat de Consiliul Autorității, este primul nostru demers de acest fel și reprezintă o lucrare de anvergură, o radiografie amplă a unei părți fundamentale din activitatea Autorității de Supraveghere Financiară”, a declarat Președintele ASF, Leonardo Badea.

Analiza stabilității sectoarelor financiare reglementate și supravegheate de către ASF este necesară nu doar prin prisma modului în care sunt transpuse și respectate reglementările europene specifice, ci și datorită faptului că aceste sectoare pot reprezenta canale de transmisie ale șocurilor externe către alte componente ale sistemului financiar.

Piețele financiare în general și mai ales cele trei sectoare supravegheate de ASF (datorită complexității și diversității ridicate) fac în permanență obiectul unor modificări legislative și al unor acțiuni la nivel local, dar și armonizat, la nivel european, orientate către consolidarea stabilității și îmbunătățirea mecanismelor de funcționare a acestora în beneficiul participanților și consumatorilor.

Raportul privind stabilitatea piețelor financiare nebancare poate fi consultat AICI.

Sursa foto: ASF

Comentarii

Comentarii

Related posts

Cooperativa agricolă „Arome Transilvane” – prima asociație de producători de fructe de pădure din Cluj

redactia

Dan Niculae, Director General Transilvania Broker: Țintim o cotă de piață de minim 10% în următorii doi ani

Stefana Muresan

ROMSILVA oferă spre vânzare peste 65000 de pomi autohtoni de Crăciun

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More