Alba Industrie Slider Ultimele stiri

Alexandra Danciu, Star Transmission & Star Assembly: “Work hard, play hard!”

Succesul Star Transmission și Star Assembly se datorează oamenilor pe care îi avem alături. Angajamentul față de munca depusă se vede în rezultatele obținute, iar o persoană ageră și dinamică care duce orice îndatorire la bun sfârșit este colega noastră, Alexandra Danciu, inginer planificare. Cine este Alexandra? Este persoana pe care oricine și-ar dori-o în echipă, mereu energică și voioasă, plină de idei inovatoare și dornică să-și ajute colegii în orice situație, orientată către succesul  oricărui proiect.

 

Cariera Alexandrei la Star Assembly a început acum 5 ani, în funcția de inginer planificare layout; poziția dobândită a fost o schimbare față de mediul universitar din care provenea și față de atmosfera academică atât de familiară pentru ea. A absolvit studiile Facultății de Ingineria Mediului, alăturându-se ulterior unui colectiv format exclusiv din bărbați.

Întrebată cum este să fii singura femeie inginer din echipă, a răspuns: „A fost plăcut să lucrez într-un astfel de mediu, m-am simțit protejată și toată lumea a încercat să ajute cu tot ce a fost posibil, mai ales fiind și nou venită, a fost important să am sprijinul colegilor.”

 

Să vezi în orice provocare o oportunitate de a învăța

Începutul nu a fost tocmai ușor, perioada respectivă a coincis cu punerea bazelor proiectului 9G-Tronic la Sebeș de asamblare a cutiilor automate în 9 trepte de viteză, echipa fiind una „tânără, faină și care a crescut repede.” Alexandra s-a adaptat rapid, iar fiecare provocare a fost o oportunitate de învățare și contribuția la dezvoltarea carierei sale.

Pe durata celor 4 luni de calificare petrecute în Germania și prin transferul acestor cunoștințe dobândite către situl românesc, în combinație abilitățile proprii, Alexandra s-a dovedit a fi un angajat remarcabil pe parcursul implementării proiectului 9G-Tronic, de la coordonarea procesului de instalare a utilajelor până la predarea liniei către producția de serie; și-a dezvoltat capacitatea de comunicare prin prisma atribuțiilor sale de membru al unei echipe internaționale; din dorința de cunoaștere și perfecționare, a urmat cursurile de limbă germană oferite de companie: „A putea vorbi cât mai multe limbi străine înseamnă a deține cheia spre o lume nouă care nu știi ce îți va oferi.” Ulterior, Alexandra a fost transferată către proiectul 8G-DCT, unde a avut posibilitatea să aplice eficient și cu succes experiența proiectul anterior. Acum, ajută alți colegi să urmeze aceeași cale.

 

Împreună suntem mai eficienți și mai puternici

În viziunea Alexandrei agilitatea, unitatea, colaborarea și aprecierea echipei sunt cruciale pentru realizarea scopurilor comune: “colegii sunt cei care te ridică, împreună suntem mai eficienți și mai puternici.” Feedback-ul este deopotrivă esențial, indiferent de domeniul în care lucrezi, „cu toții vrem să știm dacă drumul pe care ne aflăm este cel bun și ce anume necesită schimbat la munca pe care o facem.” Alexandra s-a alăturat inițiativei Daimler, Leadership 2020, deoarece crede cu tărie că numai împreună putem aduce schimbarea. Noi numim asta dedicare. Abilitățile sale profesionale, orientarea către oameni și dorința de a lucra într-un mediu bazat pe respect reciproc au îndrumat-o pe Alexandra să facă parte din ediția curentă a programului de dezvoltare a liderilor Star Academy, care îi va oferi șansa de a deveni un lider orientat către necesitățile angajaților, cât și ale companiei.

Plăcerea „vinovată” a Alexandrei este călătoria: “să ai posibilitatea să cunoști noi culturi, să întâlnești oameni cu mentalități diferite și să vizitezi locuri despre care citești doar în cărțile de istorie, este o adevărată binecuvântare!”, ne-a spus ea.

Poziția ocupată în prezent la Star Transmission & Star Assembly i-a oferit colegei noastre ocazia să își îndeplinească atât îndatoririle profesionale, cât și pasiunea personală și să facă din deplasările de serviciu un prilej de cunoaștere și dezvoltare. Responsabilă de layout în cadrul departamentului planificare HUB, Alexandra colaborează cu fabricile Powertrain Daimler din toată lumea, oferind suport în dezvoltarea și actualizarea layout-urilor și susținerea implementării de noi proiecte.

Pentru a fi o persoană de bază în orice companie sau domeniu, cheia este să îți păstrezi mereu calmul și să nu pierzi din vedere rezultatul. “Work hard, play hard!” este îndemnul ei către toți cei dispuși să asculte.

Motto: Keep making a difference! Continuă să faci diferența!

 

Despre Star Assembly și Star Transmission

Star Assembly și Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent 3.000 de angajați. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcţie. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum şi un spaţiu de instruire. Subsidiara Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an. Producția cutiei de viteze automată nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în același spațiu. Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învățământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.

 

Related posts

Proiect imobiliar de duplexuri pe unul dintre dealurile Clujului

Nora Dumitrescu

La Oradea s-au pus bazele primului cluster de geotermalism din România

Traian Dan

Cum sunt întreținute drumurile Ardealului

Nora Dumitrescu

Controlat de electronică: Continental a lansat primul vehicul fără șofer cu 50 de ani în urmă

redactia

Relația cu statul trece ușor în online: numărul conturilor pe platformele electronice a crescut de 6 ori, iar al operațiunilor – de 12 ori

Ion Surdu

Peste 201 milioane euro, fonduri europene, pentru modernizarea căii ferate dintre Sighişoara şi Coşlariu

Stefana Muresan

P3: Preocuparea pentru spațiile verzi, parte integrantă a dezvoltării industriale  

Ligia Voro

Cities of Tomorrow #6: reconversie & revitalizare, structura mese rotunde

Ionut Oprea

Universitatea de Vest din Timișoara: Au început înscrierile în grupul țintă al proiectului „Atelierul de antreprenori ”

Stefana Muresan

Sibiul va avea un sistem de camere inteligente, investiție de 12 milioane de euro

Stefana Muresan

E.ON România – Peste 80 de kilometri din reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din judeţul Mureş, modernizați în anul 2018

redactia

Interzicerea articolelor din plastic afectează lanţurile de magazine şi HORECA

Traian Dan

Fostul Centru Militar Zonal din Cluj Napoca se transformă în Centrul Cultural Transilvania

redactia

Floreștiul a dat undă verde spitalului de 500 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Fermierul Muscă din Arad face 40 mil. euro cu ambiţia de a nu intra în supermarket

Stefana Muresan

Alianța Transilvaniei de Nord: Asociere între Baia Mare, Zalău și Satu Mare

redactia

EXPO REAL: Hybrid Summit enables new start for the real estate industry

Papuc Irina

Continental – cu șapte unități de producție și patru centre de cercetare și de dezvoltare în România – vrea o parte din serviciul de navigație HERE, fosta divizie Nokia

Stefana Muresan

Târgul Produs de Cluj se duce în cartierele orașului

Nora Dumitrescu

Virtual Property Forum 2020 – the agenda for 9th of June

Ionut Oprea

SIF Banat-Crişana vrea să preia compania IMGB

Robert Bloancă

Producătorul de avioane IAR Braşov, profit de 20 mil. lei în T3

redactia

Traian Panait, desemnat Director General interimar al CNAB

redactia

Camera de Comerţ Timiş organizează un Forum Internaţional de Afaceri, în premieră, cu reprezentanţi din mai multe ţări

Robert Bloancă

Leave a Comment