Alba Industrie Slider Ultimele stiri

Alexandra Danciu, Star Transmission & Star Assembly: “Work hard, play hard!”

Succesul Star Transmission și Star Assembly se datorează oamenilor pe care îi avem alături. Angajamentul față de munca depusă se vede în rezultatele obținute, iar o persoană ageră și dinamică care duce orice îndatorire la bun sfârșit este colega noastră, Alexandra Danciu, inginer planificare. Cine este Alexandra? Este persoana pe care oricine și-ar dori-o în echipă, mereu energică și voioasă, plină de idei inovatoare și dornică să-și ajute colegii în orice situație, orientată către succesul  oricărui proiect.

 

Cariera Alexandrei la Star Assembly a început acum 5 ani, în funcția de inginer planificare layout; poziția dobândită a fost o schimbare față de mediul universitar din care provenea și față de atmosfera academică atât de familiară pentru ea. A absolvit studiile Facultății de Ingineria Mediului, alăturându-se ulterior unui colectiv format exclusiv din bărbați.

Întrebată cum este să fii singura femeie inginer din echipă, a răspuns: „A fost plăcut să lucrez într-un astfel de mediu, m-am simțit protejată și toată lumea a încercat să ajute cu tot ce a fost posibil, mai ales fiind și nou venită, a fost important să am sprijinul colegilor.”

 

Să vezi în orice provocare o oportunitate de a învăța

Începutul nu a fost tocmai ușor, perioada respectivă a coincis cu punerea bazelor proiectului 9G-Tronic la Sebeș de asamblare a cutiilor automate în 9 trepte de viteză, echipa fiind una „tânără, faină și care a crescut repede.” Alexandra s-a adaptat rapid, iar fiecare provocare a fost o oportunitate de învățare și contribuția la dezvoltarea carierei sale.

Pe durata celor 4 luni de calificare petrecute în Germania și prin transferul acestor cunoștințe dobândite către situl românesc, în combinație abilitățile proprii, Alexandra s-a dovedit a fi un angajat remarcabil pe parcursul implementării proiectului 9G-Tronic, de la coordonarea procesului de instalare a utilajelor până la predarea liniei către producția de serie; și-a dezvoltat capacitatea de comunicare prin prisma atribuțiilor sale de membru al unei echipe internaționale; din dorința de cunoaștere și perfecționare, a urmat cursurile de limbă germană oferite de companie: „A putea vorbi cât mai multe limbi străine înseamnă a deține cheia spre o lume nouă care nu știi ce îți va oferi.” Ulterior, Alexandra a fost transferată către proiectul 8G-DCT, unde a avut posibilitatea să aplice eficient și cu succes experiența proiectul anterior. Acum, ajută alți colegi să urmeze aceeași cale.

 

Împreună suntem mai eficienți și mai puternici

În viziunea Alexandrei agilitatea, unitatea, colaborarea și aprecierea echipei sunt cruciale pentru realizarea scopurilor comune: “colegii sunt cei care te ridică, împreună suntem mai eficienți și mai puternici.” Feedback-ul este deopotrivă esențial, indiferent de domeniul în care lucrezi, „cu toții vrem să știm dacă drumul pe care ne aflăm este cel bun și ce anume necesită schimbat la munca pe care o facem.” Alexandra s-a alăturat inițiativei Daimler, Leadership 2020, deoarece crede cu tărie că numai împreună putem aduce schimbarea. Noi numim asta dedicare. Abilitățile sale profesionale, orientarea către oameni și dorința de a lucra într-un mediu bazat pe respect reciproc au îndrumat-o pe Alexandra să facă parte din ediția curentă a programului de dezvoltare a liderilor Star Academy, care îi va oferi șansa de a deveni un lider orientat către necesitățile angajaților, cât și ale companiei.

Plăcerea „vinovată” a Alexandrei este călătoria: “să ai posibilitatea să cunoști noi culturi, să întâlnești oameni cu mentalități diferite și să vizitezi locuri despre care citești doar în cărțile de istorie, este o adevărată binecuvântare!”, ne-a spus ea.

Poziția ocupată în prezent la Star Transmission & Star Assembly i-a oferit colegei noastre ocazia să își îndeplinească atât îndatoririle profesionale, cât și pasiunea personală și să facă din deplasările de serviciu un prilej de cunoaștere și dezvoltare. Responsabilă de layout în cadrul departamentului planificare HUB, Alexandra colaborează cu fabricile Powertrain Daimler din toată lumea, oferind suport în dezvoltarea și actualizarea layout-urilor și susținerea implementării de noi proiecte.

Pentru a fi o persoană de bază în orice companie sau domeniu, cheia este să îți păstrezi mereu calmul și să nu pierzi din vedere rezultatul. “Work hard, play hard!” este îndemnul ei către toți cei dispuși să asculte.

Motto: Keep making a difference! Continuă să faci diferența!

 

Despre Star Assembly și Star Transmission

Star Assembly și Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent 3.000 de angajați. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcţie. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum şi un spaţiu de instruire. Subsidiara Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an. Producția cutiei de viteze automată nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în același spațiu. Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învățământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.

 

Related posts

Univers T a deschis Casa Călățele în Apuseni

Stefana Muresan

Consiliul Judeţean Arad atarge 10 milioane de euro pentru drumurile transfrontaliere

redactia

[Enjoy Transylvania!] Sovata – pearl of the medical spas. The resort with nine lakes and a plant-covered salt mountain

Ionel Albu

Sondaj IRES: Românii și banii lor. Precepții, comportamente și proiecții financiare

redactia

Compania aeronautică IAR Braşov, profit net de 6 mil. euro, plus 19%, în 2018

Stefana Muresan

În 2020, fermierii campioni pariază tot pe hibrizii de porumb Pioneer®

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Sovata – o identitate turistică de peste 140 de ani

Transilvania Business

Mesajul unui elev după ce a fost acceptat la Universitatea Oxford: În mod cert, acolo se învață diferit

redactia

Clujenii de la Life is Hard câștigă trofeul “Soluția anului 2019” în cadrul European IT & Software Excellence Awards – Londra

Stefana Muresan

Fond de premiere de 60.000 euro pentru programul Bursele ANIS 2019. Încă 4 zile de înscriere

Ligia Voro

Grupul TeraPlast donează 85.000 de lei spitalelor din Bistrița și Băicoi 

Ligia Voro

Enzo Bertini și-a deschis primul magazin de pantofi de lux din Transilvania

Nora Dumitrescu

După preluarea Bancpost, Banca Transilvania, la un pas de prima poziție

Stefana Muresan

Transilvania poate arăta României cum se poate transforma cu investiții de 2 miliarde de euro

Stefana Muresan

A fost scoasă la licitație Supervizarea Secțiunii 1 și 5 ale Autostrăzii Sibiu Pitești

Ligia Voro

Vox Technology Park Timisoara inchiriaza 1.000 mp catre Recensio Nobilis

Ionut Oprea

Defileul Crişului Repede – Valea Iadului, un documentar de excepţie

Traian Dan

Conferință internațională la USAMV Cluj-Napoca

Ligia Voro

Microîntreprinderile și IMM-urile vor putea accesa 25 de milioane de euro pentru inovare și dezvoltare de clustere

Stefana Muresan

Mihai Daraban (CCIR): Creștere economică cu efecte imediate

redactia

AWAKE lansează AWAKE Spotlight și invită trupe și DJ să fie parte din line-up

Ligia Voro

Noi proiecte Smart City Alba Iulia: Fotografii pentru turişti, monitorizarea radonului, servicii de sănătate, robotică

Stefana Muresan

Fonduri europene pentru infrastructura rutieră din Transilvania

Stefana Muresan

Dunwell, atuuri și repere în piața de industrial

Stefana Muresan

Leave a Comment