Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Magazinul București din centrul Capitalei va fi livrat integral la finalul lui 2019

Reconstrucția Magazinului București, fostul magazin universal amplasat la intersecția străzilor Lipscani și I.C. Brătianu din Capitală, va fi finalizată la finalul acestui an. Noua clădire va putea găzdui diverse concepte, de la spații de retail și servicii la spații de birouri, co-working și restaurante. Compania de consultanță imobiliară Colliers International Romania a fost desemnată ca agent exclusiv pentru închirierea proiectului.

 

Viitorul Magazin București va avea o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 3.150 mp, 6 etaje (6+P) și va dispune de peste 2.600 spații de parcare aflate în vecinătate, în zonele Universitate, Intercontinental, Cocor și Unirii. Clădirea este proiectată în așa fel încât să găzduiască o varietate de chiriași, atât din zona de retail și servicii, cât și din zona de birouri, co-working sau restaurante. Astfel, Magazinul București poate deveni cel mai important proiect mixt din centrul Capitalei.

Cu o istorie fascinantă, Magazinul București va fi mereu un punct de reper pentru piața imobiliară din Capitală. Astfel, reconsolidarea clădirii vine într-un moment oportun. Orașul are nevoie de clădiri speciale și de recondiționarea monumentelor și mă bucur că un astfel de proiect va fi disponibil potențialilor chiriași care își doresc un spațiu ultracentral, dar adaptat standardelor actuale”, a declarat Venera Maria Munjev, Senior Associate Retail Agency în cadrul Colliers.

Datorită localizării centrale (la intrare pe strada Lipscani), proiectul beneficiază atât de vizibilitate maximă din bulevardul I.C. Bratianu, cât și de o excelentă conectivitate la mijloacele de transport în comun (metrou – stațiile Piața Unirii și Universitate, autobuz și tramvai). Traficul pietonal intens este susținut de apropierea față de Centrul Vechi (al cărui număr de turiști depășește 2 milioane, anual), Universitate – aproximativ 25.000 de studenți frecventează zona anual –, precum și față de stațiile de metrou Unirii (1 și 2) și Universitate, care au înregistrat în 2018 în jur de 13,3, respectiv 6,5 milioane de călătorii.

Magazinul București este unul dintre cele mai importante monumente istorice din Capitală. Construit în două faze, magazinul datează din perioada interbelică (1929-1939). De asemenea, el a fost unul dintre cele mai mari centre comerciale din oraș. În prezent, clădirea este în proces de reconstrucție și doar fațada va păstra aspectul inițial, restul clădirii fiind adaptat unui proiect de clasă A.

 

Total
32
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Simpozion pe tema noilor tehnologii energetice

Articolul următor

Soluţii inovatoare de energie de la E.ON ca să te bucuri din plin de zona ta de confort

Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Total
32
Share