Energie Energy Mirror Of Romania Eveniment Ultimele stiri

Simpozion pe tema noilor tehnologii energetice

Asociaţia Internaţională de Energie şi Economie (IAEE), Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei – CNR-CME şi Asociaţia Română de Energie şi Economie (AREE), în calitate de organizatori, împreună cu SN Nuclearelectrica, în calitate de partener principal, organizează SIMPOZIONUL cu tema: “SISTEME DE ENERGIE ȘI IMPACTUL ECONOMIC AL PENETRĂRII NOILOR TEHNOLOGII ÎN CONTEXTUL UNIUNII ENERGETICE. SITUAŢIA LA ZI A DOMENIULUI NUCLEAR”.

 

Uniunea energetică a UE presupune, pe lângă reducerea de emisii, asigurarea securităţii alimentării cu energie, precum şi intensificarea acţiunilor de cercetare/inovare, pentru a face posibilă penetrarea rapidă a noilor tehnologii energetice, atât în domeniul generării cât şi în distribuţie. Elemente de stocare de energie, generare bazată pe hidrogen, reţele inteligente locale, securitate cibernetică etc. sunt din ce în ce mai mult parte din peisajul sistemelor energetice ale viitorului. De asemenea, tehnologiile nucleare de centrale cu putere instalată mare, precum şi reactorii mici modulari, contribuie la reducerea emisiilor de CO2, precum şi la asigurarea securităţii energetice. Este deci momentul să se facă o trecere în revistă a impactului economic al penetrării acestor tehnologii.

În contextul colaborării cu Asociaţia Internaţională de Energie şi Economie, CNR-CME urmăreşte aducerea în prim plan a noilor tehnologii energetice, precum şi discutarea impactului economic, inclusiv educaţional, al penetrării acestora în sistemul nostru energetic, corelat cu situaţia lor internaţională. În vederea susţinerii calităţii deciziilor în domeniu, se va discuta şi posibilitatea creării unei platforme de modelare a scenariilor energetice, bazată pe experienta CME-Londra precum şi a IAEA-Viena. Concluziile importante ale conferinţei vor fi diseminate în mediile de decizie şi operare din sistemul energetic.

Ca tehnologii aflate în cercetare în ţară menţionam celulele de combustibil, reactorul nuclear mic modular ALFRED, reţele inteligente locale, precum şi exploatarea optimală a reţelelor de distribuţie şi a centralelor hidroelectrice, precum şi introducerea de instrumente de tranzacţionare avansate în piaţa de energie electrică.

Conferinţa va produce rezultate legate de prezentarea concentrată a noilor tehnologii energetice, inclusiv cele nucleare, grupate pentru prima dată într-un singur eveniment. Deja prezentarea situaţiei domeniului nuclear este în al treilea an, iar extinderea la alte tehnologii energetice văzute şi prin prisma impactului lor economic vine în mod natural, inclusiv pentru a crea o platformă de modelare de scenarii cu scopul îmbunatăţirii calităţii deciziei în domeniul energetic, acum când Proiectul de Retehnologizare a Unității 1 de la Cernavodă se profilează cu prioritate maximă.

 

Agenda evenimentului poate fi consultată aici: 

[pdf-embedder url=”https://www.transilvaniabusiness.ro/wp-content/uploads/2019/08/Agenda_simpozion_5-6.09.2019.pdf”]

 

Participarea membrilor CNR-CME este gratuită până la data de 3 septembrie 2019. Evenimentul se va desfăşura în intervalul 5-6 septembrie 2019 la sediul ISPE SA (Bdul Lacul Tei nr. 1-3, sector 2, Bucureşti), Amfiteatrul Acad. Martin Bercovici (vezi harta).

Related posts

Producătorul de vin Cramele Recaş trimite zece milioane de litri de vin la export

Stefana Muresan

A început a 12-a ediție a IEAS

Transilvania Business

Carbochim, profit net de 400.792 lei în primul semestru

Stefana Muresan

Asociația Jidvei – Viitor prin Educație a devenit partener al COSR

Ligia Voro

Neil McGregor, noul președinte al Camerei de Comerț Româno – Britanice

redactia

Audi și E.ON au pus în funcțiune cel mai mare sistem fotovoltaic de pe acoperiș din Europa

Traian Dan

Studenții de la Universitatea Tehnică programează roboți în colaborare cu Accenture pentru a răspunde provocărilor industriei X.0

Stefana Muresan

Principalele economii ale românilor se duc spre cumpărarea unei case

Traian Dan

Primăria Oradea, investiție de 7,7 mil. euro într-un pasaj suprateran pe şoseaua de centură

Stefana Muresan

Arad: Cea mai tânără femeie edil din România, fostă vedetă MTV, oferă spaţiu gratuit firmelor care doresc să creeze locuri de muncă

Stefana Muresan

Alte investiţii în aparatură medicală performantă la SCJU Târgu Mureş

Ligia Voro

Centrul de Oncologie OncoHelp va deveni cel mai mare Centru de Radioterapie din România

Nicolae Pop

David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional “Avram Iancu”: Zboruri zilnice spre Istanbul, reluarea și suplimentarea unor curse interne, parteneriat cu universitățile clujene și noi proiecte de infrastructură

redactia

Romsilva a publicat harta parcurilor naționale și naturale

Ligia Voro

Baby Boom Show ajunge la Brasov, 3 – 5 noiembrie 2017, Brasov Business Park

Stefana Muresan

IAR Ghimbav reia producţia de elicoptere

Stefana Muresan

Grupul Taparo va produce 10 milioane de măști pe lună

Nora Dumitrescu

Povestea unei chimiste din Timișoara și a unui sociolog din Oradea care au livrat cu bicicleta săpun de 20.000 de euro, în 2018

redactia

Salina Turda, promovată la Madrid

Nora Dumitrescu

World Credit Congress & Exhibition, ediția a V-a

Transilvania Business

Un start-up românesc din domeniul turismului are rezultate pe timp de criză

Traian Dan

„Brașovul pregătit”: Fundația Comunitară colectează donații pentru aprovizionarea Spitalului de Boli Infecțioase

Ion Surdu

Hotelul de cinci stele Platinia, inaugurat oficial in urma unei investitii de peste 19 mil. euro

Stefana Muresan

FOTO: Spectacol ecvestru de top pentru 12.000 de spectatori la Karpatia Horse Show

Ligia Voro

Leave a Comment