Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Simpozion pe tema noilor tehnologii energetice

Asociaţia Internaţională de Energie şi Economie (IAEE), Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei – CNR-CME şi Asociaţia Română de Energie şi Economie (AREE), în calitate de organizatori, împreună cu SN Nuclearelectrica, în calitate de partener principal, organizează SIMPOZIONUL cu tema: “SISTEME DE ENERGIE ȘI IMPACTUL ECONOMIC AL PENETRĂRII NOILOR TEHNOLOGII ÎN CONTEXTUL UNIUNII ENERGETICE. SITUAŢIA LA ZI A DOMENIULUI NUCLEAR”.

 

Uniunea energetică a UE presupune, pe lângă reducerea de emisii, asigurarea securităţii alimentării cu energie, precum şi intensificarea acţiunilor de cercetare/inovare, pentru a face posibilă penetrarea rapidă a noilor tehnologii energetice, atât în domeniul generării cât şi în distribuţie. Elemente de stocare de energie, generare bazată pe hidrogen, reţele inteligente locale, securitate cibernetică etc. sunt din ce în ce mai mult parte din peisajul sistemelor energetice ale viitorului. De asemenea, tehnologiile nucleare de centrale cu putere instalată mare, precum şi reactorii mici modulari, contribuie la reducerea emisiilor de CO2, precum şi la asigurarea securităţii energetice. Este deci momentul să se facă o trecere în revistă a impactului economic al penetrării acestor tehnologii.

În contextul colaborării cu Asociaţia Internaţională de Energie şi Economie, CNR-CME urmăreşte aducerea în prim plan a noilor tehnologii energetice, precum şi discutarea impactului economic, inclusiv educaţional, al penetrării acestora în sistemul nostru energetic, corelat cu situaţia lor internaţională. În vederea susţinerii calităţii deciziilor în domeniu, se va discuta şi posibilitatea creării unei platforme de modelare a scenariilor energetice, bazată pe experienta CME-Londra precum şi a IAEA-Viena. Concluziile importante ale conferinţei vor fi diseminate în mediile de decizie şi operare din sistemul energetic.

Ca tehnologii aflate în cercetare în ţară menţionam celulele de combustibil, reactorul nuclear mic modular ALFRED, reţele inteligente locale, precum şi exploatarea optimală a reţelelor de distribuţie şi a centralelor hidroelectrice, precum şi introducerea de instrumente de tranzacţionare avansate în piaţa de energie electrică.

Conferinţa va produce rezultate legate de prezentarea concentrată a noilor tehnologii energetice, inclusiv cele nucleare, grupate pentru prima dată într-un singur eveniment. Deja prezentarea situaţiei domeniului nuclear este în al treilea an, iar extinderea la alte tehnologii energetice văzute şi prin prisma impactului lor economic vine în mod natural, inclusiv pentru a crea o platformă de modelare de scenarii cu scopul îmbunatăţirii calităţii deciziei în domeniul energetic, acum când Proiectul de Retehnologizare a Unității 1 de la Cernavodă se profilează cu prioritate maximă.

 

Agenda evenimentului poate fi consultată aici: 

[pdf-embedder url=”https://www.transilvaniabusiness.ro/wp-content/uploads/2019/08/Agenda_simpozion_5-6.09.2019.pdf”]

 

Participarea membrilor CNR-CME este gratuită până la data de 3 septembrie 2019. Evenimentul se va desfăşura în intervalul 5-6 septembrie 2019 la sediul ISPE SA (Bdul Lacul Tei nr. 1-3, sector 2, Bucureşti), Amfiteatrul Acad. Martin Bercovici (vezi harta).

Total
1
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fiscalizarea bacșișului – o nouă încercare

Articolul următor

Magazinul București din centrul Capitalei va fi livrat integral la finalul lui 2019

Citește și:
Total
1
Share