Eveniment IT&C Timiș Ultimele stiri

Universitatea de Vest din Timișoara se pregătește să găzduiască peste 100 de olimpici și pasionați de robotică

Universitatea de Vest din Timișoara va fi gazda celei de-a treia ediții a proiectului „Youth Elite @Timișoara”, respectiv ediția inaugurală a „Open Robotics Intelligent Grid”, eveniment organizat în colaborare cu echipa de robotică a Colegiului Național Pedagogic “Carmen Sylva” Timișoara, cu sprijinul rețelei de parteneri ai UVT din mediul economic local. Participanții, elevi și mentori implicați activ în comunitățile din care fac parte, vor contura un nou capitol al școlii de orientare în carieră, între 31 august – 7 septembrie.

Cu ajutorul platformei ytm.ro, dezvoltată de UVT și oferită în mod deschis tuturor universităților publice din centrul universitar timișorean, elevii vor avea ocazia să descopere locul de muncă preferat și cariera la care visează, prin intermediul diferitelor activități desfășurate în colaborare cu antreprenori și companii din diferite domenii precum medicină, artă, retail, business, finanțe și agronomie. Elevii vor avea contact cu directorii companiilor partenere: Hamilton, FLEX, APTIV, BOSCH, NOKIA, Fundația Autonom, Sustainalytics, KPMG, ATOS, HELLA, Iulius Town, Medicis, Continental Automotive, Vox Technology Park și TOLUNA, participând la o serie de întâlniri cu aceștia, timp în care vor afla provocările pe care le pot întâlni, cât și reușitele din sfera lor de activitate. Pentru tineri atât de valoroși, cu înclinații vizibile către performanță, UVT oferă cele mai noi tehnologii și formate de pregătire inovative, pentru un salt substanțial al orientării lor în carieră”, declară rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Olimpicii vor lua contact cu Timișoara, participând la un Treasure Hunt – ”Discover Timișoara”, unde vor fi provocați să interacționeze cu timișorenii și să găsească elemente cheie ale orașului, care le vor fi prezentate sub forma de ghicitori. În plus, tinerii vor contribui la creșterea comunității prin realizarea unor proiecte de impact pentru oraș.

Youth Elite oferă oportunitatea de a afla care este drumul potrivit în carieră pentru cei aflați la începutul acesteia, prin stagiile de practică, interacțiunea cu profesioniștii și aplicarea cunoștințelor învățate în timpul anilor de liceu. Prin sprijinul acordat de către organizatori și parteneri, elevii au șanse mai mari să aleagă ceea ce li se potrivește și ceea ce îi pasionează.

Cu sprijinul HAMILTON și FLEX, 15 echipe de robotică formate din 3 elevi + mentor vor participa la o serie de ateliere profesionale fiind totodată antrenate în provocări tehnologice. Scopul „Open Robotics Intelligent Grid” este de a face cunoscute participanților tehnologii noi și emergente, precum și de a transforma Timișoara într-un hub de abordări inovative în promovarea și dezvoltarea tehnologiilor.

”Youth Elite @Timișoara” este un proiect organizat de Universitatea de Vest din Timișoara, în cooperare cu Minds Hub și JCI Timișoara.

 

AGENDA „Open Robotics Intelligent Grid”: 

[pdf-embedder url=”https://www.transilvaniabusiness.ro/wp-content/uploads/2019/08/AGENDA_31.07-08.09-Open_Robotics.pdf” title=”AGENDA_31.07-08.09 (Open_Robotics)”]

 

AGENDA ”Youth Elite @Timișoara” 

[pdf-embedder url=”https://www.transilvaniabusiness.ro/wp-content/uploads/2019/08/AGENDA_31.07-08.09-Youth_Elite.pdf” title=”AGENDA_31.07-08.09 (Youth_Elite)”]

.

 

 

Related posts

Proiecte europene de peste 52 mil. euro pentru reabilitarea drumurilor judeţene din Sibiu

Stefana Muresan

Baumit, cu fabrică în Teiuș, profit dublu, înregistrat anul trecut

Stefana Muresan

SIFI TM Agro anunță noi servicii de ultimă generație la Siloz Carani

redactia

S-a deschis centrul universitar de industrii creative de pe Dealul Lomb

Nora Dumitrescu

Grupul Renault a demarat producţia motorului 1.0 IG-T100 la Mioveni, primul motor complet nou din ultimii 7 ani produs în România

redactia

Investiții de peste 2 mil. euro, fonduri europene, pentru cel mai nou loc de selfie al Clujului. Turnul Pompierilor, monument istoric din secolul XV

Stefana Muresan

Alev Interiors, confort și calitate durabilă

Stefana Muresan

Noii angajați de la Taparo vor primi salarii brute de 2.400 de lei

Nora Dumitrescu

Three jaw-dropping superyachts honored at the 2017 Monaco Yacht Show

Ionut Oprea

Ardealul, înțesat de mall-uri în 2020. Cum arată harta investițiilor

Nora Dumitrescu

Sălajul va aloca 3,6 milioane de lei pentru întreținerea drumurilor

Nora Dumitrescu

Alexandru Giboi a fost ales Secretar General al Alianței Europene a Agențiilor de Presă

redactia

S IMMO AG: Hat-trick at the SEE Real Estate Awards

Ionut Oprea

Trei fraţi din Cluj vând fructe de 2 mil. lei dintr-o livadă de 100 de hectare

Stefana Muresan

Fabrica Helcor de la Baia Mare a intrat pe profit

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania, primul brand bancar românesc care intră în top 500

Stefana Muresan

Bucureștenii de la Geostud vor face forajele pentru metroul Cluj – Florești

Nora Dumitrescu

TeCOMM 2016:„Cum să vinzi mai mult prin storytelling?”

Transilvania Business

Rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, noul preşedinte al Academiei Române

Stefana Muresan

Peste 20.000 de iubitori de motoare au fost prezenți la EXPO&BURN 2018, eveniment desfășurat la Aeroportul Iași

redactia

Instalații fotovoltaice în valoare de 20.000 de lei pentru persoanele fizice, decontate de stat

redactia

Cămara Moțului, o afacere din Alba, realizează produse tradiţionale după reţete transmise de la o generație la alta

redactia

Investițiile franceze în România : 3000 de societăți cu capital francez

Stefana Muresan

Orașele din Transilvania și Banat, reconectate aerian

Nora Dumitrescu

Leave a Comment