Bihor Infrastructura Ultimele stiri

Contract de proiectare pentru un coridor de mobilitate urbană durabilă, semnat

Primăria Oradea a semnat contractul de proiectare pentru lucrarea „Elaborare proiect autorizație construire, elaborare proiect tehnic și detalii de execuție, asistență achiziție execuție lucrări, asistență tehnică pe parcursul execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiții: LOT 1 – CORIDOR DE MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ ÎN PIAȚA EMANUIL GOJDU DIN ORADEA – ETAPA I și LOT 2 – CORIDOR DE MOBILITATE URBANĂ DURABILĂ ÎN PIAȚA EMANUIL GOJDU DIN ORADEA – ETAPA II” , Cod unic: 4230487/2019/5.”

 

Valoarea estimată a achiziției a fost de 2.281.120,53  lei fără TVA,  – 1.705.923,76 lei fără TVA pentru lotul 1, respectiv 575.196,77 lei fără TVA  pentru lotul 2. În cadrul licitației organizate au participat pentru lotul 1:

1. Asocierea formată din EGIS ROMANIA SA –  lider de asociere și EGIS INTERNATIONAL SAS – asociat, respectiv

2. Asocierea formată din IP&CORATZA INGINERIE.RO SRL –  lider de asociere și IP INGEGNERIA SRL  și SGAI SRL – STUDIO DI GEOLOGIA APPLICATA E INGEGNERIA DI E.FORLANI & C – asociați

Pentru lotul II:

1. Asocierea formată din EGIS ROMANIA SA –  lider de asociere și EGIS INTERNATIONAL SAS – asociat

2. Asocierea formată din IP&CORATZA INGINERIE.RO SRL –  lider de asociere și IP INGEGNERIA SRL și SGAI SRL – S TUDIO DI GEOLOGIA APPLICATA E INGEGNERIA DI E.FORLANI & C – asociați.

Criteriul de atribuire aplicat a fost cel mai bun raport calitate-preț, iar în urma evaluării ofertelor câștigătoare pentru ambele loturi este asocierea formată din EGIS ROMANIA SA –  lider de asociere și EGIS INTERNATIONAL SAS – asociat, cu o valoare de 1.422.442,80 lei pentru lotul I și  531.129,08 lei pentru lotul II.

Contractul semnat de către Primăria Oradea prevede pentru ambele loturi întocmirea proiectului tehnic de execuție, a proiectului pentru autorizarea lucrărilor de construire, asistență în procedura de atribuire pentru contractul de lucrări,  întocmirea listelor de cantități și estimare de cost, descrierea proiectului.

Durata contractului este pentru lotul I 6 luni, iar pentru lotul II 4 luni.

“După finalizarea lucrărilor de proiectare se va demara procedura de licitație, în așa fel încât în primăvara anului viitor să putem începe lucările propriu-zise la această investiție”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Implementarea acestui proiect va rezolva deficiențele de trafic care afectează semnificativ transportul public, Piața Emanuil Gojdu fiind punctul de întâlnire a peste 80% dintre traseele de tramvai și autobuz din municipiul Oradea și promovează transportul nemotorizat.

Prin implementarea proiectului se vizează reorganizarea traficului în zona Pieței E. Gojdu și a Parcului 1 Decembrie, prin separarea fluxului de circulație rutieră de cea pietonală și liniile de tramvai prin construirea de drumuri cu benzi dedicate transportului public de călători și prin redirecționarea în subteran a altor fluxuri de circulație rutieră existente. Se va asigura în acest fel separarea acestui tip de circulație de liniile de tramvai pe întreaga lungime a acestora în zona proiectului, prin subtraversare (drumuri cu bandă dedicată pentru autobuze) sau prin treceri la nivel cu liniile de tramvai și se va reamenaja infrastructura rutieră la care se intervine în acest scop prin bretele și benzi de încadrare.

 

Related posts

O nouă aplicație pentru clujeni: CTP Cluj

Stefana Muresan

900.000 de euro pentru drumul ce leagă Calea Aradului de Piața 100 (Obor)

Traian Dan

Implementarea Regio – Programul Operațional Regional 2014 – 2020 în Regiunea Vest la sfârșitul anului 2018

redactia

Tehnologia viitorului: oameni creativi, mașini inteligente, trafic ”verde”

Ion Surdu

Record al ultimilor 5 ani: Volumul tranzacțiilor imobiliare din România a depășit borna de 1 mld. euro în 2019

Papuc Irina

IOTA Access oferă control inteligent al accesului bazat pe open-source, pentru orice aplicație sau platformă

Papuc Irina

La Craiova s-a lansat prima locomotivă din lume ce functioneaza cu ulei de bucatarie

redactia

Startupul de la Sibiu care vrea să redefinească tranzacțiile la nivel global. „Blockchain-ul va avea un puternic efect asupra creșterii PIB-ului global”

Ion Surdu

Școală de 5 milioane de euro în fostele unități militare de la Giroc, cu bani europeni

redactia

Pistă de canotaj de 2 milioane de euro la Surduc

Stefana Muresan

Fabrica de prelucrare a lemnului Kastamonu din Reghin merge spre afaceri de 163 mil. euro

redactia

O nouă hartă a orașului și o hartă cu informații urbanistice, lansate la Sibiu

Ion Surdu

Acțiunile Tesla au depășit pragul de 1.000 de dolari după ce Elon Musk a confirmat începerea producției de masă a camioanelor comerciale Tesla Semi

Ion Surdu

Tehnologia produsă la Timișoara în cadrul companiei Continental va fi aplicată în managementul performant al porturilor din Hamburg și Koper

Robert Bloancă

NTT DATA Romania, parteneriat cu EVW Holding în implementarea soluţiei de industrie SAP DBM

Stefana Muresan

Preh, peste 1.000 de angajați la Ghimbav și continuă angajările

Stefana Muresan

Primul strat de asfalt pe șoseaua de mare viteză dintre Mureș și Cluj

Nora Dumitrescu

Compania de Investiții a reabilitat un pavilion de infecțioase în Sălaj

Nora Dumitrescu

Percepția și comportamentul populației cu privire la consumul responsabil de energie și eficiența energetică în clădiri – Partea I

Ligia Voro

Aberdeen Asset Management vinde cladirea de birouri Construdava

Ionut Oprea

Grupul TeraPlast a devenit acționarul unic al Wetterbest, unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme complete pentru acoperişuri

Papuc Irina

Japonezii, interesați să construiască un metrou la Cluj, pe linia Florești – aeroport sau Apahida

Stefana Muresan

Grupul Nutrientul din Bihor investeşte 10 mil. euro în noi ferme

Stefana Muresan

INCESA, hub modern de cercetare la Craiova realizat cu fonduri europene, investiție de 10 mil. euro

Stefana Muresan

Leave a Comment