Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Depozitul urban neconform de deșeuri de la Dej, închis și ecologizat

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat ieri pe pagina de Facebook finalizarea lucrărilor de închidere și ecologizare a depozitului urban neconform de deșeuri de la Dej.

“Au fost amplasate mai multe straturi de etanșare: un strat-suport de pământ cu grosimea de 50 de cm, un strat de pietriș de 30 de cm pentru drenajul gazului de depozit, respectiv trei membrane din material geocompozit pentru drenarea biogazului și a apei pluviale. Peste toate acestea a fost aplicat un strat de acoperire de 100 de cm format din pământ și sol vegetal în care s-a sădit iarbă. De asemenea, au fost realizate un sistem de colectare și evacuare a apelor de precipitații prin construirea unui canal perimetral dar și mai multe puțuri pentru evacuarea gazului acumulat în corpul depozitului, respectiv pentru colectarea levigatului”, a precizat Alin Tișe.

Președintele autoritățiii publice județene a mai menționat că, până în prezent, Consiliul Județean Cluj a închis definitiv rampele neconforme de gunoi din Turda, Gherla, Huedin și Dej, lucrările la depozitele din Câmpia Turzii și Cluj-Napoca – Pata Rât aflându-se într-un stadiu extrem de avansat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Soluţii inovatoare de energie de la E.ON ca să te bucuri din plin de zona ta de confort

Articolul următor

FOTO: Investiții de peste 31 milioane lei la SCJ Mureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share