Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CBRE România l-a recrutat pe Gijs Klomp pentru funcția de Head of Investment Properties

CBRE, liderul global și național al pieței de consultanță imobiliară, și-a extins echipa locală de management prin recrutarea lui Gijs Klomp ca Head of Investment Properties în cadrul CBRE România. Gijs are o experiență de peste 17 ani în domeniul imobiliar și a fost implicat în tranzacții de achiziții cu o valoare cumulată de peste două miliarde de euro în Europa Centrală și de Est.

 

„Piața de investiții din România trece printr-o perioadă intensă din punct de vedere al tranzacțiilor aflate în desfășurare, astfel  încât estimăm că volumul total de investiții va depăși un miliard de euro în acest an, un prag care nu mai fost atins din 2014. Într-o astfel de piață, valoarea adăugată pe care o companie de consultanță imobiliară o poate aduce este vitală, iar echipa CBRE are deja un istoric puternic în tranzacțiile majore cu proiecte de birouri, de retail și industriale. Cred cu tărie că experiența mea ca parte a unui fond de investiții, precum și a unei companii de consultanță, reprezintă mixul perfect de care clienții au nevoie”, a declarat Gijs Klomp, Head Investment Properties, CBRE România.

În calitate de cetățean olandez, Gijs Klomp a avut primul contact cu piața din România încă din anul 2000, în timpul stagiaturii sale la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. În 2006, a pus bazele companiei ING Real Estate Investment Management în România, fiind responsabil cu identificarea oportunităților de investiții în sectorul spațiilor de birouri și retail. ING Real Estate Investment Management (ING REIM) a fost achiziționată în 2011 de compania americană CBRE, devenind astfel CBRE Global Investors.

Începând cu mai 2013, Gijs Klomp s-a alăturat companiei de consultanță imobiliară JLL România în funcția de Managing Director, iar la începutul anului 2015 a revenit la CBRE pentru a conduce departamentul de Capital Markets din România și ulterior din Europa Centrală și de Est (ECE).

În rolul de consultant imobiliar în cadrul companiilor JLL și CBRE, Gijs a fost implicat în tranzacții importante, cu o valoare cumulată de aproape 0,5 miliarde de euro, inclusiv în vânzarea centrelor comerciale Promenada Mall (București) și Electroputere Parc (Craiova) și a clădirilor de birouri Green Court (București) și Metropolis Center (Bucureşti).

În iulie 2016, Gijs s-a alăturat New Europe Property Investments (NEPI), cel mai mare proprietar de spații de retail din România, pentru a face parte din echipa de investiții aflată în plin proces de extindere în Croația, Bulgaria, Ungaria și Lituania.

În perioada în care Gijs a făcut parte din echipele fondurilor de investiții NEPI Rockcastle și CBRE Global Investors, el a fost implicat în tranzacții de investiții de peste 1,5 miliarde de euro în Europa Centrală și de Est, printre care se numără achizițiile Arena Plaza și SC Mammut (Budapesta), Arena Center (Zagreb), Paradise Center și proiectul mixt (birouri și retail) Serdika (Sofia).

„Atunci când ești lider de piață, vrei să atragi în echipa ta cei mai buni oameni. Se știe că liderii au același succes ca și echipele pe care le dezvoltă, motiv pentru care ne concentrăm pe dinamica organizației, pe deciziile și personalitățile potrivite, astfel încât să oferim cele mai bune servicii clienților noștri. Personal, mă bucur foarte mult că Gijs face parte din nou din echipa CBRE iar acest lucru demonstrează încă o dată evoluția bună pe care compania a avut-o în ultimii ani. În ceea ce privește piața locală de investiții, aceasta devine tot mai matură și ne așteptăm să vedem noi investitori cu o strategie pe termen lung, încrezători în randamentele stabile pe care proprietățile din România le oferă”, a adăugat Răzvan Iorgu, Managing Director în cadrul CBRE România.

În primele șase luni ale anului 2019, tranzacțiile de investiții imobiliare din România au totalizat circa 340 de milioane de euro, un volum similar celui înregistrat în primul semestru al anului precedent. Cu aproape jumătate din volumul total al investițiilor, sectorul spațiilor de birouri și-a menținut poziția de lider, la fel ca și în prima jumătate a anului 2018.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cushman & Wakefield Echinox: Dublarea stocului de spații industriale și logistice în ultimii 5 ani

Articolul următor

Cum sprijinim antreprenoriatul inovativ în industria alimentară?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share