București Real Estate Ultimele stiri

CBRE România l-a recrutat pe Gijs Klomp pentru funcția de Head of Investment Properties

CBRE, liderul global și național al pieței de consultanță imobiliară, și-a extins echipa locală de management prin recrutarea lui Gijs Klomp ca Head of Investment Properties în cadrul CBRE România. Gijs are o experiență de peste 17 ani în domeniul imobiliar și a fost implicat în tranzacții de achiziții cu o valoare cumulată de peste două miliarde de euro în Europa Centrală și de Est.

 

„Piața de investiții din România trece printr-o perioadă intensă din punct de vedere al tranzacțiilor aflate în desfășurare, astfel  încât estimăm că volumul total de investiții va depăși un miliard de euro în acest an, un prag care nu mai fost atins din 2014. Într-o astfel de piață, valoarea adăugată pe care o companie de consultanță imobiliară o poate aduce este vitală, iar echipa CBRE are deja un istoric puternic în tranzacțiile majore cu proiecte de birouri, de retail și industriale. Cred cu tărie că experiența mea ca parte a unui fond de investiții, precum și a unei companii de consultanță, reprezintă mixul perfect de care clienții au nevoie”, a declarat Gijs Klomp, Head Investment Properties, CBRE România.

În calitate de cetățean olandez, Gijs Klomp a avut primul contact cu piața din România încă din anul 2000, în timpul stagiaturii sale la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. În 2006, a pus bazele companiei ING Real Estate Investment Management în România, fiind responsabil cu identificarea oportunităților de investiții în sectorul spațiilor de birouri și retail. ING Real Estate Investment Management (ING REIM) a fost achiziționată în 2011 de compania americană CBRE, devenind astfel CBRE Global Investors.

Începând cu mai 2013, Gijs Klomp s-a alăturat companiei de consultanță imobiliară JLL România în funcția de Managing Director, iar la începutul anului 2015 a revenit la CBRE pentru a conduce departamentul de Capital Markets din România și ulterior din Europa Centrală și de Est (ECE).

În rolul de consultant imobiliar în cadrul companiilor JLL și CBRE, Gijs a fost implicat în tranzacții importante, cu o valoare cumulată de aproape 0,5 miliarde de euro, inclusiv în vânzarea centrelor comerciale Promenada Mall (București) și Electroputere Parc (Craiova) și a clădirilor de birouri Green Court (București) și Metropolis Center (Bucureşti).

În iulie 2016, Gijs s-a alăturat New Europe Property Investments (NEPI), cel mai mare proprietar de spații de retail din România, pentru a face parte din echipa de investiții aflată în plin proces de extindere în Croația, Bulgaria, Ungaria și Lituania.

În perioada în care Gijs a făcut parte din echipele fondurilor de investiții NEPI Rockcastle și CBRE Global Investors, el a fost implicat în tranzacții de investiții de peste 1,5 miliarde de euro în Europa Centrală și de Est, printre care se numără achizițiile Arena Plaza și SC Mammut (Budapesta), Arena Center (Zagreb), Paradise Center și proiectul mixt (birouri și retail) Serdika (Sofia).

„Atunci când ești lider de piață, vrei să atragi în echipa ta cei mai buni oameni. Se știe că liderii au același succes ca și echipele pe care le dezvoltă, motiv pentru care ne concentrăm pe dinamica organizației, pe deciziile și personalitățile potrivite, astfel încât să oferim cele mai bune servicii clienților noștri. Personal, mă bucur foarte mult că Gijs face parte din nou din echipa CBRE iar acest lucru demonstrează încă o dată evoluția bună pe care compania a avut-o în ultimii ani. În ceea ce privește piața locală de investiții, aceasta devine tot mai matură și ne așteptăm să vedem noi investitori cu o strategie pe termen lung, încrezători în randamentele stabile pe care proprietățile din România le oferă”, a adăugat Răzvan Iorgu, Managing Director în cadrul CBRE România.

În primele șase luni ale anului 2019, tranzacțiile de investiții imobiliare din România au totalizat circa 340 de milioane de euro, un volum similar celui înregistrat în primul semestru al anului precedent. Cu aproape jumătate din volumul total al investițiilor, sectorul spațiilor de birouri și-a menținut poziția de lider, la fel ca și în prima jumătate a anului 2018.

Related posts

FOTO: Autobuze hibrid și străzi modernizate în Reghin prin proiecte cu finanțare europeană

Ligia Voro

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România: Taxa clawback diferențiată ar opri dispariția medicamentelor de pe piață

redactia

Zalău va avea pe mână un buget de 52 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Producătorul de cabluri IPROEB Bistrița, creștere cu 6,6 mil. lei a veniturilor și cu 1,9 mil. lei a profitului net

Stefana Muresan

Compania Modpack System, furnizor de servicii de ambalare industriala pentru export si relocare de obiective industriale – sediu la Liverpool

Stefana Muresan

Australienii de la ADX Energy cumpără licența de producție gaze Iecea Mare

redactia

S IMMO intends to sell part of its German residential portfolio

CEO Erste Group şi proprietarul BCR: Taxa pe active, neplăcută, dar nu un dezastru. BCR ar urma să plătească 170 mil. euro

redactia

Profitul Transelectrica a crescut de peste trei ori în 2018

redactia

CFR Călători va contracta servicii de reparații vagoane de 45 milioane euro

redactia

Ansamblu rezidențial în stil toscan, la Arad

Stefana Muresan

Uzina din Dragomirești va produce zilnic, în sistem automatizat, peste 350.000 de măști

Ion Surdu

Colegiul Tehnic „Ana Aslan”, reabilitat cu fonduri europene

Stefana Muresan

Cupru Min SA Abrud, investiții de 65 de milioane de lei, planificate pentru anul 2018

Stefana Muresan

Salariul mediu net în construcţii a crescut cu 43%

Stefana Muresan

Licitație pentru proiectarea și execuția Drumului Apusenilor, contract de 118 mil lei

Stefana Muresan

Maramureș: Compania americană Universal Alloy Corporation Europe investeşte peste 250 de milioane de euro într-un centru pentru producţia de componente pentru aeronave

redactia

În 2020 șoseaua rapidă din Ungaria va ajunge la granița cu România

redactia

Ratingul Transgaz este ‘BBB-‘ cu Perspectivă Stabilă, conform Fitch

Ligia Voro

Manufacturing and industrial excellence celebrated in Warsaw

Ionut Oprea

Hidroelectrica, dividende de peste un miliard de lei

Stefana Muresan

NRCC Economic Outlook 2017

Ionut Oprea

Antibiotice Iași donează 250.000 de lei Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”

Ion Surdu

CCIA Timiș, Climate-KIC Accelerator – program de finanțare de până la 45.000 de euro

Stefana Muresan

Leave a Comment