Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prima sesiune a Școlii Internaționale de Programare și Robotică LOGISCOOL 

După o vacanță de vară plină de tabere urbane de tehnologie, în care peste 150 de copii au învățat să creeze primul lor joc, să programeze sau să folosească instrumente IT pentru a-și crea propriile videoclipuri, Logiscool Târgu Mureș revine cu primul semestru de cursuri de programare, robotică și producție video.

 

Povestea Școlii Internaționale Logiscool, prezentă și la Târgu Mureș

Logiscool este o școală internațională de programare și robotică, care și-a început activitatea în 2014 la Budapesta, iar astăzi numără peste 70 de locații în 11 țări.

Interesul pentru formarea competențelor digitale crește exponențial și în România, astfel că în mai puțin de 2 ani de când este prezentă pe piața românească, Logiscool România a dezvoltat o rețea de peste 25 de școli la nivel național, cea de la Târgu Mureș fiind deschisă în luna iunie a acestui an.

 

Cursuri de programare, robotică și producție video din septembrie

Logiscool Târgu Mureș începe primul semestru de cursuri în 16 septembrie. Curriculumul dezvoltat la nivel internațional și constant actualizat conform standardelor internaționale și preferințelor din rândul generației digitale include:

  • Cursuri de programare
  • Cursuri de robotică – LEGO
  • Cursuri de producție și editare video
  • Cursuri de introducere în IT

Cursurile sunt dedicate copiilor cu vârste de peste 7 ani până la 17 ani, care sunt pasionați de tehnologie și pot învăța despre programare și robotică într-un mod distractiv, prin lecții non-formale bazate pe jocuri.

Cursurile se țin în sesiuni de câte 90 de minute, o dată pe săptămână, pe toată durata anului școlar și sunt structurate pe module astfel încât să ofere posibilitatea de a avansa rapid și de a asimila cu succes noțiunile predate de către o echipă de instructori tineri și entuziaști, studenți la informatică.

 

Lecții demonstrative gratuite

Înainte de începerea cursurilor, Logiscool invită copiii și părinții să participe gratuit la o lecție demonstrativă unde pot afla mai multe despre programare și despre metodele interactive folosite. Astfel, copiii au ocazia să experimenteze programarea unui joc pe platforma educațională proprie – Scoolcode, pentru a vedea dacă le place domeniul și doresc să participe la cursuri. Pentru părinți lecția demonstrativă este un prilej pentru a afla detalii despre sistemul de predare al Logiscool și de a găsi răspunsuri la eventualele întrebări.

Înscrierile pentru cursuri sau lecții demonstrative se fac direct pe site-ul școlii, unde sunt disponibile mai multe detalii despre orar, prețuri și reduceri: https://www.logiscool.com/ro/school/mures

 

Să ne pregătim pentru meseriile viitorului!

”Prezența Logiscool în comunitatea mureșeană aduce plus valoare în sectorul educației, oferind copiilor oportunitatea de a învăța de mici programare, dar și de a-și dezvolta gândirea structurată, creativitatea sau spiritul de echipă – competențe pentru meseriile viitorului. Toate acestea le oferă atuuri în plus pentru dezvoltarea lor ca viitori profesioniști, indiferent de cariera pe care o vor alege. Ca părinți, chiar dacă uneori suntem sceptici față de activitățile care presupun și mai multe ore în fața calculatorului, e important să conștientizăm că putem transforma pasiunea lor în ceva util, încurajându-i să devină creatori de programe, jocuri sau roboți, nu doar consumatori. Viitorul aparține celor care îl anticipează, se pregătesc pentru el și sunt gata să-l cucerească.” (Mihaela Kardos, Coordonator Logiscool Târgu Mureș)
Total
3
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Statistică RAR: peste 1.700 de vehicule cu risc iminent de accidente

Articolul următor

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest și-a ales noua conducere

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
3
Share