Antreprenori Cluj Eveniment Ultimele stiri

CONAF și Federația de Petrol și Gaze aduc conferința Pactul de Muncă la Cluj-Napoca

Miniștri, antreprenori, manageri de top ai marilor companii, autorităţi locale, specialişti în domeniu, în premieră, împreună în susţinerea angajatorilor şi angajaţilor. 

 

Peste 5000 de locuri de muncă disponibile doar în Cluj-Napoca. Capitala Transilvaniei este unul dintre oraşele României care duce o acută lipsă de forţă de muncă. Domeniile sunt diverse, dar cea mai căutată profesie este cea de programator. Cum facem să atragem personal calificat, care este tendinţa pieţei muncii, cum îi convingem pe cei din conducerea marilor companii să nu îşi mute producţia în alte ţări sunt doar câteva dintre temele care vor fi abordate în cadrul primei întâlniri din seria conferinţelor Pactul pentru Muncă, care va avea loc pe 11 septembrie, la Cluj- Napoca.

Ministrul Fondurilor Europene, antreprenori de top, manageri de succes, reprezentanţi ai administraţiei locale dar şi specialişti în fiscalitate şi științe juridice vor dezbate problemele cu care se confruntă antreprenorii și angajații deopotivă pentru rezolvarea deficitului de forţă de muncă îndeosebi specializată.

Totodată, în cadrul conferinţei va fi prezentat şi lansat un ,,Studiu privind ocuparea forței de muncă din România în contextul UE. Analiza celor mai recente date”, realizat de Asociația de Analiză Decizională și Strategică.

Printre cei care vor aborda subiectele legate de criza forţei de muncă şi impactul acesteia asupra activităţii companiilor se numară Roxana Mînzatu – Ministrul Fondurilor Europene, profesorii Mircea Coşea şi Mihaela Luțaș, dar şi Bogdan Badea – CEO Hidroelectrica, Corina Popescu – CEO Electrica, Adrian Volintiru – CEO Romgaz, Franck Neel – membru al Directoratului responsabil pentru activitatea Downstream Gas OMV Petrom, Ramona Jurubiţă – country managing partner KPNG, Carmen Neagu – director EnergoBIT, Dragoș Anastasiu – președinte Eurolines România Group, Luisiana Dobrinescu – specialist în fiscalitate şi antreprenorul Camelia Şucu. Conferinţa va fi moderat[ de Adrian Maniuţiu – fondator EM360.

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca este, de asemenea, aşteptat să deschidă seria conferinţelor.

La începutul conferinţei vor susţine prezentări reprezentanţii organizatorilor, Cristina Chiriac- preşedinte CONAF și Franck Neel – președinte FPPG

“La ora actuală putem vorbi de o criză serioasă a forței de muncă care afectează atât antreprenorii români, cât și  investitorii străini, indiferent de domeniul de activitate. Studiile recente privind ocuparea forței de muncă demonstrează că România se confruntă cu diferențe considerabile în funcție de sex, vârstă și nivelul de studii atins. Dacă coroborăm toate acestea cu rata natalității și migrația forței de muncă rezultă o perspectivă sumbră pentru următorii ani și tocmai de aceea CONAF susține necesitatea adoptării unor măsuri care să conducă la stoparea declinului demografic și reducerea deficitului de forță de muncă”, spune Cristina Chiriac, preşedinte CONAF. 
“Fără forța de muncă adecvată, totul devine incredibil de dificil, nuanțele de eficiență și întreprinderile sunt mai puțin relevante. Actuala criză de resurse umane din România este rezultatul a peste 20 de ani de schimbări structurale profunde. FPPG se angajează să rămână un partener puternic și să contribuie în mod hotărât la găsirea de soluțiilor astăzi pentru a răspunde nevoilor de mâine’, spune Franck Neel, presedinte FPPG.

Concluziile acestor discuţii se vor concretiza într-un Memorandum of Understanding, agreat şi susţinut de toti participanţii la dezbateri.

Conferinţa Pactul Pentru Muncă va avea loc miercuri, 11 septembrie 2019, ora 09:30, la Cluj-Napoca, Hotel Opera Plaza, sala Cristal.

Participarea le conferinţă este gratuită, iar înscrierile se pot face accesând pagina de internet www.conaf.ro sau pe adresa de mail: conferinte@conaf.ro.

Related posts

Festivalul Italian la București, ediția 2016 „Aducem Italia aproape de tine”

Romsilva a demarat a doua campanie de împăduriri din acest an

redactia

Program integrat de stimulare a antreprenoriatului în mediul urban din Regiunea Nord-Vest

Stefana Muresan

Desant german în Transilvania. “Aici se face adevăratul business”

redactia

Maramureș: Turiştii preferă pensiunile din satele cu biserici vechi, de Paște

Stefana Muresan

Renault oferă noi drumuri pentru mobilitate

Ionel Albu

Producător de mobilier din Brașov spune că poate să producă halate de unică folosință, dar nu și să le sterilizeze

Ion Surdu

Rondocarton – investiție de 20 mil. euro în modernizarea fabricilor

Stefana Muresan

70 de muzicieni din 12 țări pe scena Sibiu Jazz Festival: peste 1.000 de minute de muzică bună

Stefana Muresan

Nou constructor de drumuri la Cluj, după despărțirea de Kiat

Nora Dumitrescu

Consorțiu al politehniștilor europeni, creat la Cluj

Nora Dumitrescu

Ministerul Economiei: Proiectul de OUG privind plafonarea preţului la gaze, asumat de Guvern pentru protecţia populaţiei

redactia

Hidroelectrica şi BCR , contract pentru o linie de credit de 85 de milioane de lei

Stefana Muresan

Residential neighbourhoods and transportation – Sibiu: the city of investors and mobility

Stefana Muresan

Calitate, responsabilitate și integritate în Rotary 2241

Ligia Voro

Primele autobuze electrice ale Zalăului, puse în funcțiune din martie

Nora Dumitrescu

“Am simțit în mandatul meu de Guvernator sprijin, implicare, devotament și dăruire”

Ligia Voro

Schimbare istorică în clasament: Banca Transilvania a devenit cea mai mare bancă din România

Stefana Muresan

Olandezii de la Damen angajează oameni din toate categoriile profesionale pentru şantierul din Mangalia. Vor să ajungă la 3.000 de angajaţi

redactia

Cum intră banii UE în cea mai micuță comună a Regiunii Nord-Vest

Stefana Muresan

Banca Transilvania, câştig net de 1,2 mld. lei

Stefana Muresan

BVB a implementat măsuri pentru ca activitatea să nu fie afectată de extinderea COVID-19

Ligia Voro

Romsilva – certificare după un audit marca Marea Britanie

Stefana Muresan

Baia Mare va avea prima fabrică de textile medicale din România

Nora Dumitrescu

Leave a Comment