Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Marele Premiu al Festivalului “Strugurele de Aur”, câștigat de un solist instrumentist  

Cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Național de Folclor „Strugurele de Aur” și-a desemnat câștigătorii în cadrul Galei Laureaților, care a avut loc vineri, 6 septembrie 2019. Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia au răsunat și anul acesta cântece pline de bucurie și sensibilitate. 36 de soliști vocali și instrumentiști amatori din întreaga țară, dar și de peste hotare, respectiv din Serbia și Republica Moldova, au concurat pentru trofeul festivalului.

 

După emoțiile concursului, ziua de sâmbătă, 7 septembrie, a fost dedicată activităților educative destinate tinerilor concurenți și a inclus în program vizitarea plantațiilor de viță-de-vie, a cramelor Jidvei și a Castelului Bethlen-Haller. Duminică, 8 septembrie, Gala laureaților și-a aflat ecoul la Jidvei, locul în care s-a făcut primul pas spre ceea ce avea să se transforme, în timp, într-unul dintre evenimentele folclorice emblematice din întreaga țară.

Marele Premiu și Trofeul Festivalului Național de Folclor „Strugurele de aur” 2019 a fost acordat solistului instrumentist Sorin Jivcu, din Serbia.

Premiul I la secțiunea soliști instrumentiști a fost câştigat de Ciprian Vîrciu, iar premiul I la secțiunea soliști vocali, de tânăra interpretă Cătălina Rotaru.

– Premiul II Soliști instrumentiști: Alexandru Ioan Călin

– Premiul II Soliști vocali: Silvia Timiș

– Premiul III Soliști instrumentiști: Silvija Adamovici, Serbia

– Premiul III Soliști vocali: Anișoara Popescu

– Premiul Cramei Jidvei: Bianca Șușman

– Premiul Radio Romania Regional: Silvia Timiș

– Premiul „Drumul Vinului, Țara Vinului”: Alexandru Pop

– Premiul Orchestrei Jidvei România: Cristina Todor

– Premiul Special al Juriului pentru tineri din afara țării: Damian Spinei, Republica Moldova

– Premiul de Popularitate: Ioana Puia

Concursul și Gala laureaților au fost transmise în direct pe TVR 1, în fiecare dintre zilele de 4, 5 și 6 septembrie 2019, începând cu ora 18.00, iar recitalurile au fost înregistrate și vor fi difuzate ulterior în cadrul îndrăgitei emisiuni de televiziune „Tezaur Folcloric”.  Festivalul s-a desfășurat în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și în coproducție cu Societatea Română de Televiziune. Parteneri media: Radio România Cluj, Ziarul Unirea și Alba 24.

Total
4
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

L.I.F.T. 2019, prima conferință a creatorilor de conținut online din România

Articolul următor

IEAS - ediție aniversară de 15 ani

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
4
Share