Antreprenori Bistrița-Năsăud Harghita Mureș Slider Ultimele stiri

Laboratorul de prăjituri, componenta dulce Pansab Reghin

Povestea pâinii Sabău, produsă la Reghin, judeţul Mureş, nu putea fi completă fără componenta dulce, respectiv laboratorul de cofetărie, coordonat de Simona Culda, fiica administratorului Simion Sabău.

 

Brandul de panificaţie Pansab şi-a făcut simţită prezenţa nu doar în Reghin, ci şi în Topliţa şi Bistriţa, localităţi unde pâinea de Sabău, cum mai este ea cunoscută de reghineni, s-a impus prin calitate şi bun gust.

„Laboratorul de cofetărie produce o gamă diversificată de produse, începând cu prăjiturile de casă, clasicele prăjituri pe care le ştim de demult, până la prăjituri Mousse, torturi aniversare, de nuntă, botez. Lucrăm, de regulă, în funcţie de comenzi şi de cererea de la magazine. În laborator lucrează cinci persoane alături de mine. În magazinele proprii, partea de pâine este completată cu oferta de prăjituri, merg de minune împreună, mai ales că, în cadrul magazinelor există şi mese, unde poţi savura o cafea sau o prăjitură delicioasă. Contează foarte mult să avem o activitate cât mai diversificată, de la pâine la prăjituri. Câţi oameni sunt, atâtea gusturi şi atunci, prin tot ce facem, încercăm să acoperim o piaţă cât mai largă, să satisfacem cerinţele clienţilor”, ne-a povestit Simona Culda, coordonatorul laboratorului de cofetărie Pansab.

Aceasta a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative din cadrul Universităţii “Petru Maior” din Târgu Mureş, de unde avea să descopere continentul american graţie programului Work & Travel.

“În 2014 am ajuns în cele din urmă în America, mai exact la New York. Mai mult de atât, am ajuns la celebra Statuie a Libertăţii, Am trăit patru luni în New York, care a rămas de atunci oraşul meu de suflet. Am pomenit de Statuia Libertăţii, deoarece locul meu de muncă era chiar lângă acest obiectiv, la un fast food situat pe mica insulă Liberty Island, la sud-est de Manhattan. Ce m-a impresionat cel mai tare în ce priveşte experienţa americană a fost relaxarea oamenilor, felul lor de a fi, neinteresaţi de aparenţe, ceea ce la noi e foarte greu de conceput. Aş mai fi vrut să rămân, dar a contat foarte tare dorul de casă, de familie, dar asta nu m-a împiedicat ca un an mai târziu să mă reîntorc în America, de această dată în Jackson, statul Wyoming, lângă Parcul Național Yellowstone. Acolo am lucrat la o cafenea şi la un restaurant. Apoi am avut ocazia să vizitez toată America, inclusiv Las Vegas, Los Angeles, San Francisco”, povesteşte Simona.

Experienţa americană a fost una benefică pentru Simona, exigenţa muncii şi ideile managerilor americani folosindu-i din plin în dezvoltarea laboratorului de cofetărie Pansab pe care îl coordonează în prezent.

“La restaurantul la care am lucrat am văzut anumite reţete de prăjituri, am mai cerut anumite sfaturi, pe care am încercat să le implementez cât de cât acasă, în cadrul laboratorului de cofetărie Pansab. M-a ajutat foarte mult experienţa americană, am văzut altfel lucrurile. Am avut foarte multe de învăţat de la managerii pe care i-am avut în State, care mi-au dat o altă viziune, o altă perspectivă. Pot spune că a fost o lecţie americană pe care acum încerc să o pun în practică acasă, în Reghin, în ceea ce priveşte laboratorul de cofetărie”, spune Simona.

 

“Bucură-te de o binemeritată pauză în timp ce savurezi o prăjitură”

“Vrem să fim alături de clienţii noştri   în cele mai importante momente ale vieții. Maeștrii noștri cofetari îi ajută să  trăiască  în fiecare zi o experiență umitoare în domeniul cofetăriei. Cu multă pricepere, aceștia realizează combinații perfecte din cele mai bune ingrediente. Mereu spun clientului: Bucură-te de o binemeritată pauză în timp ce savurezi o prăjitură la bucată, îndulcește-te alături de familie cu ajutorul prăjiturilor de casă sau petrece câteva clipe de neuitat alături de prieteni în timp ce vă delectați cu prăjituri mousse. Tot noi îi ajutăm să-şi răsfețe invitații cu cele mai inedite prăjituri și torturi pentru botez uri, aniversări și nunți”, a precizat Simona Culda, coordonatorul laboratorului de cofetărie Pansab.

Pansab deține şase magazine proprii în: Reghin: Str. Republicii Nr. 15, Str. Iernuțeni Bl. 2-8, Str. Gurghiului Nr. 25A, Str. Pandurilor Nr. 14A, Bistriţa: Bd. Decebal nr. 40 şi Topliţa: Str. Nicolae Bălcescu.

de Alin ZAHARIE

Articol publicat în ediția print TB 87, iunie 2019

Related posts

IMM-urile vor primi 25.000 lei pentru prezenţa la târguri şi expoziţii

Stefana Muresan

EuropaProperty announces short-list for the 13th annual SEE Real Estate Awards

Ionut Oprea

Primul abonament de bere artizanală din România, lansat de The Beer Institute

Papuc Irina

Defileul Crişului Repede – Valea Iadului, un documentar de excepţie

Traian Dan

Oradea pregătește un proiect pentru 25 de autobuze electrice

redactia

Start-up Nation 2018: S-au publicat în consultare condițiile pentru acordarea finanțării

redactia

Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 18,5% în mai 2017, comparativ cu perioada similară din 2016

Stefana Muresan

Revista Transilvania Business va continua să fie o platformă activă de promovare a afacerilor

Ligia Voro

Ministrul Transporturilor: Anul acesta vor fi date în folosinţă trei segmente de autostradă

redactia

Transgaz, profit în creştere cu 21% în 9 luni

Stefana Muresan

Depozitele persoanelor fizice și juridice au crescut cu aproape 10% luna trecută, depășind 355 miliarde de lei

Papuc Irina

Guvernul a alocat 2 miliarde lei pentru Programului ”Prima casa” 2018

Stefana Muresan

Cristina Ienciu-Dragoș, primul Country Coordinator INSOL Europe în România

Ligia Voro

Zitec țintește afaceri în creştere cu până la 20% și angajează câteva zeci de persoane în Bucureşti şi Braşov

Stefana Muresan

Premier: Termenul de finalizare a autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov ar putea fi 2024

redactia

Familia Bîcu din Alba, afaceri de 5 mil. euro cu brandul de lactate De la Ferma

redactia

Se extinde rețeaua de gaz în nordul județului Bihor

Traian Dan

Recomandările unei reviste americane de turism: Transilvania, în primele ”19 destinații de văzut” din lume, în 2019

redactia

S-a lansat programul ”prima împădurire”. Buget de 16 milioane de euro

redactia

Piața berii în România, conform cifrelor anului 2019: investițiile au crescut cu 22 de milioane de euro

Ion Surdu

De la Sibiu la Cluj numai pe autostradă

redactia

Alfa Software anunță afaceri de 8,5 milioane lei, în creștere cu 50%

Ligia Voro

Finanțare europeană de peste 246 milioane de euro pentru secțiunea de autostradă Tîrgu Mureș – Câmpia Turzii

Stefana Muresan

Orange Fab anunță noi colaborări și mai multe domenii de activitate vizate

Ligia Voro

Leave a Comment