Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Laboratorul de prăjituri, componenta dulce Pansab Reghin

Povestea pâinii Sabău, produsă la Reghin, judeţul Mureş, nu putea fi completă fără componenta dulce, respectiv laboratorul de cofetărie, coordonat de Simona Culda, fiica administratorului Simion Sabău.

 

Brandul de panificaţie Pansab şi-a făcut simţită prezenţa nu doar în Reghin, ci şi în Topliţa şi Bistriţa, localităţi unde pâinea de Sabău, cum mai este ea cunoscută de reghineni, s-a impus prin calitate şi bun gust.

„Laboratorul de cofetărie produce o gamă diversificată de produse, începând cu prăjiturile de casă, clasicele prăjituri pe care le ştim de demult, până la prăjituri Mousse, torturi aniversare, de nuntă, botez. Lucrăm, de regulă, în funcţie de comenzi şi de cererea de la magazine. În laborator lucrează cinci persoane alături de mine. În magazinele proprii, partea de pâine este completată cu oferta de prăjituri, merg de minune împreună, mai ales că, în cadrul magazinelor există şi mese, unde poţi savura o cafea sau o prăjitură delicioasă. Contează foarte mult să avem o activitate cât mai diversificată, de la pâine la prăjituri. Câţi oameni sunt, atâtea gusturi şi atunci, prin tot ce facem, încercăm să acoperim o piaţă cât mai largă, să satisfacem cerinţele clienţilor”, ne-a povestit Simona Culda, coordonatorul laboratorului de cofetărie Pansab.

Aceasta a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative din cadrul Universităţii “Petru Maior” din Târgu Mureş, de unde avea să descopere continentul american graţie programului Work & Travel.

“În 2014 am ajuns în cele din urmă în America, mai exact la New York. Mai mult de atât, am ajuns la celebra Statuie a Libertăţii, Am trăit patru luni în New York, care a rămas de atunci oraşul meu de suflet. Am pomenit de Statuia Libertăţii, deoarece locul meu de muncă era chiar lângă acest obiectiv, la un fast food situat pe mica insulă Liberty Island, la sud-est de Manhattan. Ce m-a impresionat cel mai tare în ce priveşte experienţa americană a fost relaxarea oamenilor, felul lor de a fi, neinteresaţi de aparenţe, ceea ce la noi e foarte greu de conceput. Aş mai fi vrut să rămân, dar a contat foarte tare dorul de casă, de familie, dar asta nu m-a împiedicat ca un an mai târziu să mă reîntorc în America, de această dată în Jackson, statul Wyoming, lângă Parcul Național Yellowstone. Acolo am lucrat la o cafenea şi la un restaurant. Apoi am avut ocazia să vizitez toată America, inclusiv Las Vegas, Los Angeles, San Francisco”, povesteşte Simona.

Experienţa americană a fost una benefică pentru Simona, exigenţa muncii şi ideile managerilor americani folosindu-i din plin în dezvoltarea laboratorului de cofetărie Pansab pe care îl coordonează în prezent.

“La restaurantul la care am lucrat am văzut anumite reţete de prăjituri, am mai cerut anumite sfaturi, pe care am încercat să le implementez cât de cât acasă, în cadrul laboratorului de cofetărie Pansab. M-a ajutat foarte mult experienţa americană, am văzut altfel lucrurile. Am avut foarte multe de învăţat de la managerii pe care i-am avut în State, care mi-au dat o altă viziune, o altă perspectivă. Pot spune că a fost o lecţie americană pe care acum încerc să o pun în practică acasă, în Reghin, în ceea ce priveşte laboratorul de cofetărie”, spune Simona.

 

“Bucură-te de o binemeritată pauză în timp ce savurezi o prăjitură”

“Vrem să fim alături de clienţii noştri   în cele mai importante momente ale vieții. Maeștrii noștri cofetari îi ajută să  trăiască  în fiecare zi o experiență umitoare în domeniul cofetăriei. Cu multă pricepere, aceștia realizează combinații perfecte din cele mai bune ingrediente. Mereu spun clientului: Bucură-te de o binemeritată pauză în timp ce savurezi o prăjitură la bucată, îndulcește-te alături de familie cu ajutorul prăjiturilor de casă sau petrece câteva clipe de neuitat alături de prieteni în timp ce vă delectați cu prăjituri mousse. Tot noi îi ajutăm să-şi răsfețe invitații cu cele mai inedite prăjituri și torturi pentru botez uri, aniversări și nunți”, a precizat Simona Culda, coordonatorul laboratorului de cofetărie Pansab.

Pansab deține şase magazine proprii în: Reghin: Str. Republicii Nr. 15, Str. Iernuțeni Bl. 2-8, Str. Gurghiului Nr. 25A, Str. Pandurilor Nr. 14A, Bistriţa: Bd. Decebal nr. 40 şi Topliţa: Str. Nicolae Bălcescu.

de Alin ZAHARIE

Articol publicat în ediția print TB 87, iunie 2019

Total
18
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Nestle, MHP, Tech Mahindra - noi chiriași în Vox Technology Park

Articolul următor

Studiu E.ON: Mai bine de o treime dintre români ar cumpăra o maşină electrică

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
18
Share