Cultural Sibiu Ultimele stiri

Astra Film Festival 2019 propune o selecție remarcabilă de filme

126 de filme din toată lumea își vor pune amprenta asupra ediției cu numărul 26 a Astra Film Festival, care va avea loc la Sibiu, între 14 și 20 octombrie 2019. Din selecția generoasă de filme, 46 vor concura în cele 4 secțiuni competiționale, iar 80 vor fi proiectate în cadrul a 12 programe tematice speciale și al festivalului Astra Film Junior. Mai bine de jumătate dintre documentarele selectate vor fi prezentate în premieră la Sibiu: peste 55 de filme vor avea premiera națională, internațională sau mondială la AFF 2019. Selecția oficială Astra Film Festival 2019 este disponibilă aici:  http://www.astrafilm.ro/selectia-oficiala-aff-2019/

 

Din Argentina până în Japonia, din Islanda până în Kenya, din Rusia până în Canada – în acest an, programul oficial al festivalului este un veritabil tur de forță care-și va purta publicul printre cele mai recente producții cinematografice, care reprezintă 45 de țări și 5 continente.

Reunind viziuni regizorale distincte, Astra Film Festival își propune să familiarizeze spectatorii cu povești diverse și profunde despre lumea în care trăim, transpuse pe marele ecran. Sibiul va deveni, din nou, un spațiu comun prietenos pentru regizorii de film și iubitorii de cinema, în care pasiunea pentru arta filmului va trece dincolo de granițe politice și diferențe culturale. Experiența vizionării de filme va fi completată cu discuții de tip Q&A și întâlniri cu profesioniști din industrie. Selecția de filme este cu atât mai remarcabilă cu cât reunește sub aceeași umbrelă documentare realizate de tineri autori și mari maeștri ai genului.

Selecția oficială a Astra Film Festival 2019 este compusă din 4 secțiuni competiționale (Internațional – 11 filme, Europa Centrală și de Est – 10 filme, România – 11 filme, DocSchool – 14 filme), 12 programe tematice speciale și 3 programe dedicate copiilor și adolescenților, adaptate categoriilor de vârstă în intervalul 6-18 ani. O serie de documentare imersive de ultimă oră, care împing toate granițele imaginabile, vor fi afișate sub formă de producții VR și full-dome în cinematograful-dom, care va fi instalat pentru al patrulea an consecutiv în Piața Mare din Sibiu.

Cele 126 filme care alcătuiesc programul din acest an al Astra Film Festival vor fi proiectate la Sibiu timp de 7 zile, în 9 spații de proiecții amenajate în centrul istoric al orașului. Ceremonia de deschidere a celei de a XXVI-a ediții a festivalului este programată luni, 14 octombrie, iar Gala de decernare a premiilor va avea loc sâmbătă, 19 octombrie. Programul festivalului va fi animat și de concerte, conferințe, discuții panel, masterclass-uri și evenimente dedicate profesioniștilor din industrie.

Și în 2019, am conceput un program care reunește diversitatea și complexitatea lumii în care trăim prin ochii regizorilor, care-și spun poveștile prin intermediul filmului apelând la abordări creative, emoții și viziuni care transcend cotidianul. Noi le oferim la Sibiu un spațiu de expunere, în cele mai bune condiții. Publicul este, însă, cel care pune în mișcare acest întreg mecanism la care noi muncim timp de un an de zile. Ceea ce putem garanta e că Astra Film Festival este o veritabilă experiență pe care oricine o trăiește o dată, cu siguranță, îi va prinde gustul. Și spun asta având în minte cei 26 de ani în care festivalul a devenit o destinație tot mai căutată pe harta turismului cultural de înaltă ținută”, a declarat Dumitru Budrala, director fondator Astra Film Sibiu.

Astra Film Festival 2019 este organizat de Astra Film, CNM Astra și Fundația Astra Film, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, al Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Centrului Național al Cinematografiei. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

 

Related posts

România, a doua țară din UE cu cea mai mare pondere de studente la IT și Comunicații

Papuc Irina

„Ambulanța pentru Monumente” a câștigat premiul publicului în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu

Ion Surdu

De ce să ai încredere în soluțiile ERP?

redactia

Produs de Cluj are finalul de sezon la Iași

Nora Dumitrescu

Bucharest – skyline transformation 2025: Romania and Bucharest in the top relocation options for global companies

Ionut Oprea

Tarom, transportator oficial pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021

redactia

Numărul de angajați din industria serviciilor de afaceri din Cluj va crește cu 10% în 2020

Papuc Irina

Electricienii din Maramureș au racordat un parc logistic din București

Nora Dumitrescu

Mihăiţă Fundeanu: Hidroconstrucţia – cifră de afaceri de peste 110 mil. lei, în primele 6 luni ale anului. Compania vizează penetrarea pe noi pieţe prin deschiderea de sucursale în Belgia, Germania, Irak, Iordania, Kazahstan

redactia

Noul test rapid Bosch pentru coronavirus oferă rezultate fiabile în 39 de minute. Cel mai rapid test PCR din lume pentru SARS-CoV-2

Papuc Irina

Paza automatizată reduce substanțial cheltuielile firmelor. Soluția oferită de Gombos Security

redactia

Trei Capitale Europene ale Culturii se reunesc în cadrul VINVEST 2019

redactia

Ian Worboys is the new TCC Managing Director, Head of European Logistics. Trammell Crow Company announces expansion of logistics development capabilities into Europe.

Nicolae Pop

Cinci constructori vor să facă „Parcul Științific și Tehnologic Oradea”

Traian Dan

Aplicația fondatorului Untold și-a dublat valoarea în patru luni

Nora Dumitrescu

ATP Trucks Automobile din Baia Mare anunță lansarea ATP Bus e-UpCity, primul autobuz electric românesc

Nicolae Pop

Lanţul de farmacii Ecofarmacia Braşov a ajuns la afaceri de 90 mil. lei în 2018

redactia

[Enjoy Transylvania!] Lechința, tărâmul viilor săsești readuse la viață

Transilvania Business

Blocaj înlăturat pe Autostrada Sebeș – Turda. Se mută stâlpii de tensiune

Nora Dumitrescu

Noul birou al AHK România

Papuc Irina

Investiţie de 7,6 mil. euro pentru reabilitarea termică a Spitalului Clinic de Urgenţă Oradea

Stefana Muresan

O firmă de curierat din Brașov va folosi pentru livrare pungi din plastic 100% reciclat

Papuc Irina

Studiu Valoria: Comportamentele de cumpărare în era consumatorilor digitali

redactia

Germanii de la Eckerle plusează la salarii: 4.000 de lei pentru operatori

Nora Dumitrescu

Leave a Comment