Alba Antreprenori Auto Industrie Slider Ultimele stiri

Școala profesională în sistem dual, alternativa educațională de succes

Școala Profesională Germană din Alba Iulia și-a deschis din nou porțile tinerilor absolvenți de gimnaziu care doresc să obțină o calificare profesională în timpul studiilor liceale!

 

Nevoia de flexibilitate într-o economie digitală în schimbare rapidă este tot mai mare, de aceea este important ca sistemul de învățământ să se adapteze acestor schimbări. Ocupațiile curente înseamnă mai mult decât exersarea unei profesii și necesită formarea de competențe mult mai largi.

Datorită parteneriatului strâns cu autoritățile din județul Alba, Star Transmission și Star Assembly sunt parteneri și susținători ai sistemului dual. Star Transmission și Star Assembly oferă un program de învățământ dual după modelul german, care își propune să ofere tinerilor din regiunea Alba o perspectivă bună a carierei și, în același timp, să asigure generația viitoare de talente ale celor două companii.

Tinerii sunt atrași de avantajele sistemului de învățământ dual oferit de Școala Profesională Germană de la Alba Iulia, pe care îl consideră o variantă sigură și rapidă de a se angaja la finalul studiilor în unele din cele mai importante companii din zonă. Printre acestea, Star Transmission și Star Assembly derulează constant programe strategice de susținere a educației în comunitățile județului Alba.

Programa școlară îmbină perfect cunoștințele și expertiza în domeniul tehnic, cum ar fi electromecanică pentru utilaje și instalații industriale și operator CNC, precum și cursuri de limba engleză și germană. În acest sens, administrăm cu succes un centru de formare profesională atât la Cugir, cât şi la Sebeş, unde elevii au posibilitatea să pună în practică aspectele teoretice pe care le învaţă în şcoală. Cei trei ani de studiu și practică la unul din sediile celor două subsidiare Daimler în România, se finalizează cu un examen de obținere a certificatului de calificare profesională, care permite angajarea, imediat după terminarea studiilor, în România sau în orice țară a Uniunii Europene. Cei mai mulți se alătură companiei în cadrul căreia au fost pregătiți.

Iată, pe scurt, avantajele acestui tip de program educațional:

 

  • certitudinea angajării imediat după absolvire, în cadrul uneia din companiile ce susțin programul;
  • bursă lunară în valoare de 400 de lei;
  • laboratoare dotate cu echipamente moderne;
  • spații de învățare renovate și dotate cu mijloace didactice moderne;
  • focus pe componenta practică a procesului de învățare (între 70% si 80% din timpul de predare);
  • asigurarea transportului pe perioada practicii;
  • opțiunea de continuare a studiilor în învățământul liceal începând cu clasa a XI-a, pentru obținerea diplomei de bacalaureat.

 

“La o lună după ce am terminat școala, am avut posibilitatea de angajare în cadrul companiei Star Assembly. Am terminat specializarea Electromecanic pentru că am considerat că  această  meserie îmi oferă multe oportunități pe viitor. În ultimul an de studiu, mi-am desfășurat activitatea de practică în cadrul departamentului de Mentenanță, unde ulterior m-am și angajat. Cel mai mult îmi place la jobul meu că  sunt într-un proces continuu de învățare”, ne-a spus Emil Lumînar, 19 ani.
Din partea Star Assembly & Star Transmission, Cosmin Georgiu, specialist Resurse Umane, ne-a spus: “Anul acesta ne-au devenit colegi 25 de absolvenți ai Școlii Profesionale Germane. Continuăm acest parteneriat și sprijinim sistemul dual. În sediile noastre din Sebeș și Cugir, absolvenții găsesc toate condițiile necesare dezvoltării, atât profesionale cât și personale.”

 

Despre Star Assembly și Star Transmission

Star Assembly și Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent 3.000 de angajați. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcţie. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum şi un spaţiu de instruire. Subsidiara Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an. Producția cutiei de viteze automată nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în același spațiu. Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învățământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.

Related posts

VIN LA EXPO! IUBESC VINUL ROMÂNESC – Salonul VINTEST București, editia a VIII-a

redactia

Fără la cozi la ANCPI. Extrasul de plan cadastral se poate obţine online

Traian Dan

Cluj-Napoca: Prima administrație publică locală din România care dotează Poliția locală cu mașini electrice

redactia

Sibianul Vasile Bulboacă (CON-A), inițiatorul unui program de învăţământ profesional dual: Cei mai mulți absolvenți au preferat șomajul

Stefana Muresan

Compania bistrițeană Tub Integral, jucător important în Transilvania și Moldova pe distribuția de materiale electrice

Stefana Muresan

Orădenii sunt invitați să-și achite impozitele şi taxele online

Traian Dan

POZITIV TB: Cristian Gabriel Pavel, Director General Alfa Software – “Furtuna va trece și cei care vor supraviețui sunt cei care au comunicat eficient în această perioadă”

Ligia Voro

Clujul menține taxele și amenzile la județ, dar scumpește parcarea la stadion

Nora Dumitrescu

Coldwell Banker Romania o numeste pe Georgia Cailean in pozitia de CEO

redactia

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, s-a întâlnit vineri cu fermierii bihoreni

Traian Dan

ROMBAT prezintă la Bistrița prima Dacia LOGAN 100% electrică

Stefana Muresan

MedLife a finalizat achiziţia Ghencea Medical Center

Stefana Muresan

Platformă virtuală de reclamații pentru Zalău

Nora Dumitrescu

Campanie de imunizare la cea mai mare fabrică de ciorapi din Europa

Nora Dumitrescu

Orădenii care își plătesc impozitele online pot câștiga o zi de distracție la Aquapark Nymphaea

Traian Dan

Universitatea 'Lucian Blaga' din Sibiu, parteneriat cu Manhattan College – School of Business din New York

Stefana Muresan

SIXT Group Romania, partener de mobilitate pentru Banca pentru alimente

Stefana Muresan

Străinii cumpără tot mai mult pământ în Arad

Stefana Muresan

Ministrul transporturilor: “Execuția Tunelului Meseș va dura trei ani”

Nora Dumitrescu

Sibienii de la DAbo își extind franciza în Europa

Nora Dumitrescu

Nou operator de termie în București – Termoenergetica

Papuc Irina

Groupama Asigurări a decis să acopere, în mod excepțional, riscurile asociate virusului COVID-19

Ion Surdu

Colliers: Trei efecte ale pandemiei pe piața închirierilor de locuințe din București

Transilvania Business

Commercial real estate must do more than merely adapt to coronavirus

Papuc Irina

Leave a Comment