Alba Antreprenori Auto Industrie Slider Ultimele stiri

Școala profesională în sistem dual, alternativa educațională de succes

Școala Profesională Germană din Alba Iulia și-a deschis din nou porțile tinerilor absolvenți de gimnaziu care doresc să obțină o calificare profesională în timpul studiilor liceale!

 

Nevoia de flexibilitate într-o economie digitală în schimbare rapidă este tot mai mare, de aceea este important ca sistemul de învățământ să se adapteze acestor schimbări. Ocupațiile curente înseamnă mai mult decât exersarea unei profesii și necesită formarea de competențe mult mai largi.

Datorită parteneriatului strâns cu autoritățile din județul Alba, Star Transmission și Star Assembly sunt parteneri și susținători ai sistemului dual. Star Transmission și Star Assembly oferă un program de învățământ dual după modelul german, care își propune să ofere tinerilor din regiunea Alba o perspectivă bună a carierei și, în același timp, să asigure generația viitoare de talente ale celor două companii.

Tinerii sunt atrași de avantajele sistemului de învățământ dual oferit de Școala Profesională Germană de la Alba Iulia, pe care îl consideră o variantă sigură și rapidă de a se angaja la finalul studiilor în unele din cele mai importante companii din zonă. Printre acestea, Star Transmission și Star Assembly derulează constant programe strategice de susținere a educației în comunitățile județului Alba.

Programa școlară îmbină perfect cunoștințele și expertiza în domeniul tehnic, cum ar fi electromecanică pentru utilaje și instalații industriale și operator CNC, precum și cursuri de limba engleză și germană. În acest sens, administrăm cu succes un centru de formare profesională atât la Cugir, cât şi la Sebeş, unde elevii au posibilitatea să pună în practică aspectele teoretice pe care le învaţă în şcoală. Cei trei ani de studiu și practică la unul din sediile celor două subsidiare Daimler în România, se finalizează cu un examen de obținere a certificatului de calificare profesională, care permite angajarea, imediat după terminarea studiilor, în România sau în orice țară a Uniunii Europene. Cei mai mulți se alătură companiei în cadrul căreia au fost pregătiți.

Iată, pe scurt, avantajele acestui tip de program educațional:

 

  • certitudinea angajării imediat după absolvire, în cadrul uneia din companiile ce susțin programul;
  • bursă lunară în valoare de 400 de lei;
  • laboratoare dotate cu echipamente moderne;
  • spații de învățare renovate și dotate cu mijloace didactice moderne;
  • focus pe componenta practică a procesului de învățare (între 70% si 80% din timpul de predare);
  • asigurarea transportului pe perioada practicii;
  • opțiunea de continuare a studiilor în învățământul liceal începând cu clasa a XI-a, pentru obținerea diplomei de bacalaureat.

 

“La o lună după ce am terminat școala, am avut posibilitatea de angajare în cadrul companiei Star Assembly. Am terminat specializarea Electromecanic pentru că am considerat că  această  meserie îmi oferă multe oportunități pe viitor. În ultimul an de studiu, mi-am desfășurat activitatea de practică în cadrul departamentului de Mentenanță, unde ulterior m-am și angajat. Cel mai mult îmi place la jobul meu că  sunt într-un proces continuu de învățare”, ne-a spus Emil Lumînar, 19 ani.
Din partea Star Assembly & Star Transmission, Cosmin Georgiu, specialist Resurse Umane, ne-a spus: “Anul acesta ne-au devenit colegi 25 de absolvenți ai Școlii Profesionale Germane. Continuăm acest parteneriat și sprijinim sistemul dual. În sediile noastre din Sebeș și Cugir, absolvenții găsesc toate condițiile necesare dezvoltării, atât profesionale cât și personale.”

 

Despre Star Assembly și Star Transmission

Star Assembly și Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent 3.000 de angajați. În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcţie. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum şi un spaţiu de instruire. Subsidiara Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an. Producția cutiei de viteze automată nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în același spațiu. Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învățământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.

Related posts

Cursă regulată Cluj-Budapesta, de anul viitor

Stefana Muresan

Harta afacerilor cu profit din România

Stefana Muresan

Fondul american de investiții PHI Group vine în Transilvania să cultive cannabis medicinal

Stefana Muresan

Rezultate negative record pentru hotelurile din România. Pandemia și restricțiile au prăbușit cererea din partea turiștilor străini.

Papuc Irina

Subway va dona mii de sandvișuri bătrânilor și copiilor din Cluj

Nora Dumitrescu

Studiul metroului de Cluj va fi făcut de italieni și francezi

Nora Dumitrescu

VINVEST 2018, o ediţie dedicată Centenarului Marii Uniri

Stefana Muresan

Asociere între primărie şi CJ Alba, pentru construirea sălii polivalente din Blaj, investiţie de 32 milioane lei

Stefana Muresan

Faurecia Romania a avut un profit de 9 milioane lei în 2019 după 2 ani de pierderi

Ion Surdu

Două companii IT clujene, în top 10 România

Nora Dumitrescu

The 2018 Monaco Yacht Summit: Introducing new clientele to the superyacht world

redactia

Exemplu de succes: Blaj – au fost atrași investitori și s-a dezvoltat, după ce șomajul ajunsese la 25%

redactia

Donație a IT-iștilor clujeni către spitale: 59.000 de euro

Nora Dumitrescu

UBB, prima universitate din România și printre primele din lume

Stefana Muresan

Impact Hub lansează Creative Business Studio, programul de accelerare pentru industriile creative

redactia

Preşedintele CJ Sibiu l-a invitat pe Prinţul Charles în 2019, la Sibiu, în viitoarea Regiune Gastronomică Europeană

Stefana Muresan

Sistemul bancar acordă sprijin pentru contracararea efectelor negative ale pandemiei de COVID-19 în plan economic și social

Papuc Irina

Unifarm cumpără din Coreea de Sud 2 milioane de teste rapide pentru depistarea Covid-19

Papuc Irina

Designerii români de vestimentație expun la Londra

Ligia Voro

UMFST Târgu Mureş scoate la concurs 56 de locuri la specializarea Medicină militară

redactia

Tarom, din nou pe Aeroportul Arad după 15 ani

redactia

O delegaţie a Fondului suveran de investiţii din Qatar, la București

Ligia Voro

ContiTech Nădab are un nou director general

Stefana Muresan

La Timişoara, Primăria a amânat plata chiriilor la spaţiile comerciale, iar Consiliul Judeţean a suspendat contractele

Robert Bloancă

Leave a Comment