Cluj Eveniment

Daniel Loewa, Head of HR Mercedes Benz România, Trust the process: acțiunile mici fac schimbările sustenabile

Daniel Loewa este Head of HR în cadrul Mercedes Benz România, companie cu aproximativ 130 de ani de istorie la nivel mondial. Daniel și-a petrecut aproape întreaga carieră în domeniul marketingului și vânzărilor automobilelor. A făcut trecerea către zona de HR în cadrul Mercedes Benz, fiind responsabil de employeer branding, recrutare și partener HR Business.

Din poziția actuală, Daniel contribuie la transformarea structurală și culturală către viitorul mobilității.

“Organizația și oamenii care o construiesc traversează furtuna perfectă: comportamentele consumatorilor se schimbă rapid, așteptările față de angajați cresc mereu, modelele de business se digitalizează, iar competiția crește constant. Am inventat noi mașina, dar suntem conștienți că trebuie să ne reinventăm constant pentru a duce mai departe istoria de 130 de ani a companiei. 

Provocarea mea și totodată oportunitatea mea în cadrul companiei este să ajut managerii să fie sau să devină lideri. În cadrul HR Summit voi oferi o serie de insight-uri despre cum principiul “think global act local” ne ghidează constant și cum acțiunile mici fac schimbările sustenabile. ” 

În această toamnă, Daniel Loewa (Germania) este prezent în cadrul HR Summit care se desfășoară pe 24 octombrie la Cluj-Napoca.

Companiile pun tot mai mare accent pe dezvoltarea oamenilor și înțeleg că dincolo de rolurile funcționale clare, sunt importante rolurile psihologice pe care oamenii și le însușesc. În strânsă relație cu rolurile asumate este și angajamentul organizațional, puternic influențat de atitudinea managerilor față de angajați.

Echipele performante: între management cerebral și nevoia unui mediu de muncă stabil într-o lume digitală

Valorile împărtășite în echipă sunt cele care susțin performanța și creează un climat pozitiv. Cultura organizațională e mai mult decât lonzicile pe care le punem pe pereți – e felul în care oamenii își înțeleg scopul, e suma tuturor interacțiunilor, a relațiilor de muncă din cadrul unei companii.

Gordon Curphy şi Robert Hogan definesc în cartea lor – „The Rocket Model: Practical Advice for Building High Performing Teams” – rolurile în cadrul unei echipe, în funcție de o serie de orientări posibile. Și aici merită să menționăm orientarea spre rezultate, orientarea spre relații și orientare spre procese.  

Despre rolul pe care îl au managerii, psihologii și directorii de resurse umane în cadrul unei companii, felul în care își pot pune amprenta asupra angajaților și a climatului organizațional vorbim în 24 octombrie, la Cluj-Napoca, în  cadrul HR Summit – expo-conferința dedicată industriei de resurse umane. 

Management cerebral și uman, cu orientare spre rezultate 

Managerii sunt cei care coordonează eforturile angajaților, oferă direcție și suport pentru atingerea rezultatelor, dar în același timp conectează oamenii într-un scop comun. În peste 30 ani în management și 20 ani experiență în domeniul financiar, Sânziana Maioreanu, CEO Aegon Româania, a construit echipe de vânzări pe care le-a adus la performanță, a condus echipe multidisciplinare, a gestionat situații dificile alături de echipa ei, a structurat și restructurat organizații, a pornit companii de la zero și a  condus companii de top 10.

În prezent CEO Aegon România, Sînziana Maioreanu este speaker în cadrul HR Summit în această toamnă. Ea a urmat cursuri aprofundate de People Management, General Management, Marketing Strategic, Macroeconomie, Microeconomie, Afaceri Internaționale, Comportament Organizațional ale Canadian Romanian MBA Program.

 Orientarea spre echipă și construirea de relații coezive

Pentru organizațiile mari, conflictul la locul de muncă este o realitate obiectivă. E ușor de intuit că atunci când pui să muncească împreună oameni cu personalități, mentalități, educație, sisteme de valori și comportamente diferite este posibil ca ei să traverseze situații tensionate. Iar asta se poate traduce îm performanță scăzută, anxietate socială, situații evitative sau conflicte deschise. Abordarea neutră, din exterior, a unui psiholog, poate face diferența acolo unde departamentele interne sunt subiective.

Acesta este motivul prezenței Ralucăi Anton, Managing partner PsyLife Clinic în cadrul HR Summit. Raluca are o experiență de peste 12 ani în munca cu oamenii, fie că este vorba de susținut cursuri, training-uri sau formări, fie că este vorba de activitatea pe care o desfășoară în procesul psihoterapeutic sau cel de coaching.

Dincolo de formarea profesională realizată în cadrul universității, Raluca are o formare de lungă durată în știința relațiilor. De-a lungul anilor de studiu și de muncă în domeniul cercetării a învățat să privească procesul terapeutic sau de training din perspectiva evidențelor și a validității științifice.

În cadrul HR Summit Raluca susține workshop-ul axat pe gestionarea conflictului în organizații și pe oferirea de soluții practice din care profesioniștii HR să poată învăța și aplica cu ușurință.

 

Biletele early bird pentru eveniment au fost deja puse în vânzare aici: www.hrsummit.ro/registration. Mai multe detalii pe site-ul official al evenimentului: www.hrsummit.ro

Cei care susțin industria de HR, înțeleg nevoile și provocările pieței și ajută la dezvoltarea ei: The Woman, Samdam Solutions, UndeLucrăm.ro, Conacul Archia, Allaboutjobs, Wwieland, Marketwatch, Learning network, PortalHR. Sanopass, Creative&Bright.

Related posts

Workshop-uri în țară în urma unui parteneriat între BVB-Ministerul pentru Mediul de Afaceri

redactia

Let IT Go: Outsource IT to See Your Business Growing Smoothly

Ionut Oprea

Bunele practici în agricultura românească aduse de certificarea GLOBALG.A.P.

Stefana Muresan

Capitala şi judeţele Braşov, Cluj şi Prahova, cei mai mulți turiști în primele 4 luni

Stefana Muresan

Impact Hub Bucharest aduce în București Finala Regională Central European Startup Awards 2019

redactia

Centru de pregătire a pompierilor din fonduri europene, inaugurat la Borș

Traian Dan

Hotelurile Clujului vor scutiri de taxe și impozite

Nora Dumitrescu

Studenții de la Universitatea Tehnică programează roboți în colaborare cu Accenture pentru a răspunde provocărilor industriei X.0

Stefana Muresan

Business Forum, France – Balkans 2018

Ionut Oprea

Lucrări de infrastructură în Turda, în valoare de 30 mil. euro, atribuite companiilor Diferit, Viarom Construct, Bema Prodserv și Tirenna Scavi

Stefana Muresan

CJ Cluj a publicat in SEAP anuntul de participare pentru atribuirea lucrarilor de modernizare a DJ 109 – Drumul Bistritei

Stefana Muresan

Operatorul Cento și-a restrâns programul de trasee regionale

Nora Dumitrescu

EnergoBit, cifră de afaceri bugetată pentru acest an de aproximativ 70 mil. euro, în creştere cu 27%

Stefana Muresan

BUSINESS CHALLENGE – FOR ENTREPRENEURS ONLY?

redactia

Clujenii de la Net Brinel şi-au majorat linia de credit de la ING de la 2,5 la 6,4 mil. euro

redactia

Investițiile în Hidrocentrala Tarnița, prioritate pentru Ministerului Energiei

Stefana Muresan

2017, cel mai bun an ca producţie pentru producătorul de prefabri­c­ate ASA CONS din Turda

Stefana Muresan

Președintele României, față în față cu mediul de afaceri: 5 mesaje transmise de IMM-uri

Ion Surdu

MAREA UNIRE A VINURILOR în anul Centenarului Marii Uniri, la cea de-a 15-a ediţie a Salonului VINVEST Timişoara 2018

Stefana Muresan

Din toamnă, pe autostradă de la Nădăşelu la Câmpia Turzii. Tirrena Scavi a instalat grinzile pe viaductul Gilău

Stefana Muresan

Renault oferă noi drumuri pentru mobilitate

A. I.

Investment Leaders Party & Networking prin platforma X Party & Networking în 27 februarie

A. I.

Herlitz România, Transylvania College și IȘJ Mureș lansează programul “Profesori fericiți pentru România”

Ligia Voro

Carbochim şi-a majorat profitul de aproape 40 de ori, în primul trimestru

Stefana Muresan

Leave a Comment