Antreprenori Ultimele stiri

S-au deschis înscrierile la Startarium PitchDay 2019

Startarium PitchDay, o inițiativă Startarium– cea mai complexă platformă online pentru antreprenori la început de drum, dezvoltată de Impact Hub și ING –  ajunge în 2019 la cea de-a patra ediție. Și în această toamnă, cele mai promițătoare startup-uri și întregul ecosistem antreprenorial local se reunesc pentru o experiență intensă de dezvoltare, construită în jurul celei mai mari competiții pentru startup-uri din România.

 

Finanțare nerambursabilă pentru afaceri gata să scaleze

Lansată în 2016, competiția anuală oferă instrumente de învățare accelerată, validare și, în final, de finanțare pentru cel mai bun pitch susținut pe scenă, în fața audienței și a juriului de profesioniști, în cadrul evenimentului Startarium PitchDay care va avea loc pe 5 noiembrie la București.

La competiție poate participa orice startup între 1 și 3 ani, cu un potențial de creștere confirmat, dornic să intre într-un proces accelerat de dezvoltare, să primească feedback de la un juriu de investitori și experți, să învețe cum să prezinte în fața unui public de peste 1000 posibili parteneri și să câștige premiile oferite ca finanțare pentru cele mai bune pitch-uri.

Pentru înscrieri gratuite, antreprenorii din toată țara pot aplica online pe platforma Startarium, până pe 11 octombrie, urmând pașii descriși pe www.startarium.ro/pitchday

 

Competiție națională, deschisă afacerilor cu potențial din orice industrie

Ca și platforma educațională Startarium, competiția PitchDay este construită pentru comunitatea de peste 33.000 de utilizatori existenți ai platformei dar și pentru ecosistemul antreprenorial larg, din orice industrie și oraș din România.

Pe podiumul primelor ediții au urcat: Jobful, Octavic, iTUX, Stația de Joacă, LifeBox, NALU, IndexAR, Clinica Pediatrică Anastasia, Re.Flex și TRACIA, iar cele 3 ediții au însemnat:

  • 400 de startup-uri participante în competiție
  • 260 de afaceri sprijinite
  • 23 de startup-uri câștigătoare
  • Premii totale de 330.000 de euro
  • Peste 2300 de participanți la evenimentul care găzduiește și finala competiției

 

Competiția de pitching cu premii totale în valoare de 120.000 de euro

După etapa de înscrieri online, o comisie de jurizare va alege cele mai bune 50 de aplicații eligibile care vor concura în semifinala care are loc pe 5 noiembrie, iar dintre acestea, 10 cele mai promițătoare afaceri în creștere vor urca pe scenă în aceeași zi, pentru marea finală Startarium PitchDay 2019.

Juriul format din investitori și profesioniști din business va alege câștigătorii finanțărilor de 120.000 de euro,  respectiv premiile de: 50.000 de euro (locul 1), 30.000 de euro (locul 2), 20.000 de euro (locul 3) sau mențiunile în valoare totală de 20.000 de euro.

Ediția de anul acesta va fi cu siguranță cea mai amplă de până acum și, pentru că marchează și aniversarea a trei ani de la lansarea platformei online Startarium, este un prilej bun să ne reamintim misiunea și intentiile cu care am pornit. Ne-am dorit ca premiile puse în joc și întreaga competiție să ofere un pretext și un context propice pentru o experiență de creștere sustenabilă și ne bucurăm să vedem asta ca efect și beneficiu pentru startup-urile câștigătoare. Dincolo de premiile primite, majoritatea startup-urilor au atras cel puțin o rundă suplimentară de finanțare, și-au crescut cifra de afaceri cu până la de 5 ori mai mult, și-au mărit considerabil echipele și rețeaua de clienți și parteneri, au diversificat portofoliul și piețele pe care sunt prezenți. Suntem mândri de ceea ce au reușit și recunoscători pentru ca exemplele lor îi inspiră și pe alții să dărâme miturile despre ce înseamnă să fii antreprenor în România”, a declarat Adina Crețu, Project Manager Startarium.

Dincolo de a fi o competiție pentru cei ce au avut curajul să facă pasul spre antreprenoriat și de a-i premia, Startarium PitchDay a devenit locul în care an de an ne bucurăm de evoluția Orașului Antreprenorilor, a resurselor educaționale, de mentorat și de crowdfunding din platforma startarium.ro.

PitchDay e un moment de învățare pentru fiecare dintre noi, în care vorbim asumat despre provocări, căutăm soluții pentru startup-urile participante și descoperim idei ce aduc o schimbare în bine societății românești.” a declarat Silvia Mihăilescu, Director of Marketing and Communications ING Bank România.

Related posts

Maramureșul vrea să își facă Asociație de Dezvoltare Comunitară

Nora Dumitrescu

ANRE: În primele 7 luni ale acestui an au crescut importurile de electricitate cu 45 la sută

Papuc Irina

Primăria Brașov a demarat procedurile pentru Spitalul Regional, investiție de 250 mil. euro

redactia

Năvală la produsele de Cluj în spațiul virtual

Nora Dumitrescu

Rețeta magiunului de prune Topoloveni, la o vârstă venerabilă

Ligia Voro

Rețeaua Cupio s-a extins în cinci orașe din zona Transilvaniei

Nora Dumitrescu

Județul Cluj – prezență inedită la primul târg internațional de turism al anului 2018

Stefana Muresan

90 de tineri vulnerabili vor lucra cu cele mai noi tehnologii la primul Solidarity FabLab din România

Transilvania Business

Programul Start-Up Nation demarează mâine

redactia

Clujul, cea mai dezvoltată piață de birouri din orașele regionale ale țării

Nora Dumitrescu

CEO Erste Group şi proprietarul BCR: Taxa pe active, neplăcută, dar nu un dezastru. BCR ar urma să plătească 170 mil. euro

redactia

Europarlamentarul Daniel Buda: In Romania, peste 45% din terenurile agricole se afla in mainile strainilor

Stefana Muresan

Austriecii de la Implenia Baugesellschaft au semnat contractul de proiectare și execuție a celui mai important tronson de drumuri județene din Maramureș pe fonduri europene: 70 km, 40 mil. euro

redactia

WESSLING România este evaluată de către Coface, ca fiind Excellent Small & Medium Enterprises

Ligia Voro

USA to connect the Amazon network in Poland to the port of Constanta?

Ionut Oprea

“Be an Innovator” 2018 – Lansăm o nouă ediție a concursului BearingPoint de idei inovatoare pentru studenți

Stefana Muresan

Împrumuturile făcute de primării reprezintă 4% din datoria publică. Topul județelor cu cele mai mari datorii

Papuc Irina

MADR: Contract pentru exportul a 200.000 de ovine spre Emiratele Arabe Unite. Primul transport, în martie

redactia

Euro a împlinit 20 de ani

redactia

Dr. Florin Ludușan, fondatorul Casei de avocatură Ludușan: „Avocatul nu doar rezolvă problemele, ci te ajută să le și eviți”

Ligia Voro

Centrul de management al deșeurilor Clujului este operațional

Nora Dumitrescu

Werk investește 2,5 mil. euro într-o parcare cu 400 de locuri pentru Vox Technology Park

Ionut Oprea

Cum arată Stadionul Arcul de Triumf, construit de ACI Cluj

Nora Dumitrescu

Farmacia Myriam Pharma din Cluj, deținută de familia Mureșan, afaceri de 2 mil. de euro

Stefana Muresan

Leave a Comment