București Real Estate Ultimele stiri

Zonă de retail de dimensiunea unui mall în cadrul One Cotroceni Park

Proiectul One Cotroceni Park, dezvoltat de One United Properties pe un teren de 5,8 hectare din București, va da o nouă dimensiune conceptului Work – Live – Shop de pe piața locală, oferind viitorilor angajați și rezidenți care vor locui în cadrul proiectului o zonă de retail cu o suprafață de aproape 15.000 de metri pătrați, comparabilă cu cea a unui centru comercial de dimensiuni medii.

 

Proiectul dezvoltat de One United Properties va cuprinde nouă blocuri cu circa 800 de apartamente și birouri cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 80.000 metri pătrați, spațiile de la parterul clădirilor fiind alocate într-o proporție semnificativă zonei de retail.

One United a desemnat firma de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox consultant strategic pentru definirea conceptului zonei de retail și implementarea strategiei de închiriere a spațiilor comerciale.

Bogdan Marcu, Partener Retail Agency, Cushman & Wakefield Echinox: „Împreună cu One United Properties, ne propunem să transformăm fosta platformă Ventilatorul într-un peisaj urban modern și să dăm o nouă dimensiune ansamblurilor mixte aflate într-o locație importantă din oraș. One Cotroceni Park va beneficia de o zonă de retail de 15.000 de metri pătrați, reprezentând peste 10% din suprafața dezvoltată, care va deservi atât cei aproximativ 10.000 de oameni care vor lucra și locui în proiect, cât și rezidenții din zona Cotroceni – 13 Septembrie, printr-o nouă serie de concepte și facilități special gândite pentru această locație.”

În medie, dezvoltatorii de birouri din București alocă suprafețe de 5-6% spațiilor de retail și servicii, pondere considerată insuficientă de către o bună parte din angajați. Conform studiului Working Habits & Commuting Patterns realizat recent de Cushman & Wakefield Echinox, doar 27% dintre angajații clădirilor de birouri moderne din București sunt mulțumiți de zona de retail și servicii din apropierea locului de muncă, aceștia considerând că este nevoie de mai multe restaurante și cafenele (37% dintre respondenți), centre de fitness și spații pentru practicarea sporturilor (26%) și supermarketuri (24%).

Situat pe strada Progresului, vizavi de viitoarea stație de metrou Academia Militară, One Cotroceni Park va revitaliza o fostă zonă industrială din mijlocul Capitalei, ținând cont că pe o rază de un kilometru se regăsesc obiective importante precum Palatul Cotroceni, Grădina Botanică, Academia Militară, Palatul Parlamentului sau hotelul JW Marriott.

Lucrările la prima fază a proiectului, ce va consta în dezvoltarea componentei de birouri și a spațiilor de retail aferente vor începe în următoarele săptămâni, în timp ce demararea construcției la componenta rezidențială a proiectului este planificată pentru toamna anului viitor.

Alexandra Grigoras, Leasing & Marketing Manager, One Office, divizia de birouri a One United Properties: „Ne dorim ca dezvoltarea de pe fosta platformă Ventilatorul să devină unul din punctele majore de interes din zona centrală a Bucureștiului. Componenta de retail este în acest sens extrem de importantă și lucrăm împreună cu echipa Cushman & Wakefield Echinox pentru a schița și implementa cel mai bun concept potrivit acestei zone.”

 

Related posts

Medicii români întorși din Italia au adus cinci ventilatoare pulmonare donate de Papa Francisc Spitalului din Suceava

Traian Dan

TAZ CYBERSEC, serviciu integrat de securitate IT, lansat la “GDPR Made Easy”

Stefana Muresan

Un an cu GDPR, 981 de investigații efectuate în România

Ligia Voro

Centrul de Inovare Digitală Futures of Innovation and Technology FIT – Digital Innovation Hub, lansat la Brașov

redactia

Conferința și expoziția RoBuild 2018 – CONCRETE EDITION

redactia

România, supremaţia în topul celor mai profitabile sisteme bancare din Europa

Stefana Muresan

Contract semnat pentru construcția primei secțiuni a Autostrăzii Pitești- Sibiu

Ligia Voro

PRIMER: Peste 95% din medicamentele care costa sub 25 lei, folosite de peste 8 milioane de pacienti, sunt fabricate in tara

redactia

Tot ce trebuie să știi despre iCEE.fest 2018, festivalul de digital & online care a transformat Bucureștiul, pentru două zile, în capitala europeană a Internetului

redactia

Grupul Delivery Hero anunță achiziția integrală a hipMenu

Ligia Voro

Proclamație a statului Ohio dedicată Centenarului României

Stefana Muresan

Olandezii de la Damen angajează oameni din toate categoriile profesionale pentru şantierul din Mangalia. Vor să ajungă la 3.000 de angajaţi

redactia

Night of the SMEs

Transilvania Business

Cinci avize pentru exploatarea aurului aluvionar în zona Munţilor Apuseni

Stefana Muresan

Deschiderea unui cont online la Banca Transilvania, cu livrarea cardului acasă. „Îți ia maxim 10 minute”

Ion Surdu

Țiriac Collection, la 5 ani: „Singura colecție care are prima mașină din 1899, iar ultima e venită, mai ieri, de la Porsche”

redactia

S-a lansat Magnet CV, cea mai nouă platformă de locuri de muncă din Mureș, Sibiu și Cluj

redactia

Brașov: 15 start-up-uri din domeniile Energie și Smart City au învățat cum să atragă investiții pentru a-și dezvolta afacerile. Primarul, în juriu

Papuc Irina

Dürkopp Adler investește în tehnică și în echipă

Stefana Muresan

Asociaţia Distribuitorilor de Medicamente cere ridicarea de urgenţă a restricţiei privind exportul

Papuc Irina

Tranzacția imobiliară a anului la Alba Iulia. Activele fostei fabrici INCOV au fost vândute unui investitor spaniol

Stefana Muresan

Încep lucrările la viitoarele Băi Sărate din Ocna Mureş, investiție de de 5,9 mil. euro

redactia

Crește numărul incubatoarelor de afaceri din Regiunea Centru

Ligia Voro

Fermierii campioni la rapiță cu hibrizii Pioneer

Stefana Muresan

Leave a Comment