București Real Estate Ultimele stiri

Zonă de retail de dimensiunea unui mall în cadrul One Cotroceni Park

Proiectul One Cotroceni Park, dezvoltat de One United Properties pe un teren de 5,8 hectare din București, va da o nouă dimensiune conceptului Work – Live – Shop de pe piața locală, oferind viitorilor angajați și rezidenți care vor locui în cadrul proiectului o zonă de retail cu o suprafață de aproape 15.000 de metri pătrați, comparabilă cu cea a unui centru comercial de dimensiuni medii.

 

Proiectul dezvoltat de One United Properties va cuprinde nouă blocuri cu circa 800 de apartamente și birouri cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 80.000 metri pătrați, spațiile de la parterul clădirilor fiind alocate într-o proporție semnificativă zonei de retail.

One United a desemnat firma de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox consultant strategic pentru definirea conceptului zonei de retail și implementarea strategiei de închiriere a spațiilor comerciale.

Bogdan Marcu, Partener Retail Agency, Cushman & Wakefield Echinox: „Împreună cu One United Properties, ne propunem să transformăm fosta platformă Ventilatorul într-un peisaj urban modern și să dăm o nouă dimensiune ansamblurilor mixte aflate într-o locație importantă din oraș. One Cotroceni Park va beneficia de o zonă de retail de 15.000 de metri pătrați, reprezentând peste 10% din suprafața dezvoltată, care va deservi atât cei aproximativ 10.000 de oameni care vor lucra și locui în proiect, cât și rezidenții din zona Cotroceni – 13 Septembrie, printr-o nouă serie de concepte și facilități special gândite pentru această locație.”

În medie, dezvoltatorii de birouri din București alocă suprafețe de 5-6% spațiilor de retail și servicii, pondere considerată insuficientă de către o bună parte din angajați. Conform studiului Working Habits & Commuting Patterns realizat recent de Cushman & Wakefield Echinox, doar 27% dintre angajații clădirilor de birouri moderne din București sunt mulțumiți de zona de retail și servicii din apropierea locului de muncă, aceștia considerând că este nevoie de mai multe restaurante și cafenele (37% dintre respondenți), centre de fitness și spații pentru practicarea sporturilor (26%) și supermarketuri (24%).

Situat pe strada Progresului, vizavi de viitoarea stație de metrou Academia Militară, One Cotroceni Park va revitaliza o fostă zonă industrială din mijlocul Capitalei, ținând cont că pe o rază de un kilometru se regăsesc obiective importante precum Palatul Cotroceni, Grădina Botanică, Academia Militară, Palatul Parlamentului sau hotelul JW Marriott.

Lucrările la prima fază a proiectului, ce va consta în dezvoltarea componentei de birouri și a spațiilor de retail aferente vor începe în următoarele săptămâni, în timp ce demararea construcției la componenta rezidențială a proiectului este planificată pentru toamna anului viitor.

Alexandra Grigoras, Leasing & Marketing Manager, One Office, divizia de birouri a One United Properties: „Ne dorim ca dezvoltarea de pe fosta platformă Ventilatorul să devină unul din punctele majore de interes din zona centrală a Bucureștiului. Componenta de retail este în acest sens extrem de importantă și lucrăm împreună cu echipa Cushman & Wakefield Echinox pentru a schița și implementa cel mai bun concept potrivit acestei zone.”

 

Related posts

Schemă de ajutor guvernamental de aproape 40 mil. euro pentru Universal Alloy Corporation în Maramureș. Investiție totală – 130 mil. euro

redactia

Noi promisiuni din partea Primăriei Satu Mare

Gruita Ienasoiu

Se deschide sesiunea de proiecte pentru construirea de grădinițe cu profil sportiv

Stefana Muresan

Proiect pentru extinderea pistei de aterizare-decolare a Aeroportului Transilvania Târgu Mureș

Ligia Voro

Grupul maramureşean Taparo vrea să trimită peste 13.000 de tiruri încărcate cu mobilă în Europa, Orientul Mijlociu şi SUA în 2018

redactia

Firma românească FintechOS primeşte o investiţie de 14 milioane dolari

Papuc Irina

ALISIA ENCO, colecție unicat de accesorii pentru cămăși

Ionut Oprea

Timișoara și Clujul, în topul comerțului cu produse organice

Nora Dumitrescu

The 5th annual CEE Manufacturing Excellence Awards and Strategy Summit

Ionut Oprea

Evenimentele, cea mai eficientă modalitate de promovare B2B

Ionut Oprea

Șimleu Silvaniei are proiecte europene de 10 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Panel central Cities of Tomorrow #6

Ionut Oprea

UBB, proiecte in valoare de 3 milioane de lei pentru prevenirea abandonului scolar

Stefana Muresan

Utilizarea glifosatului – un rău necesar ?

Stefana Muresan

EuropaProperty announces short-list for the 14th annual SEE Real Estate Awards

Stefana Muresan

Mobila pictată în Transilvania a ajuns în toată lumea: transformă o casă banală într-un muzeu

Stefana Muresan

Banca Transilvania, avans de aproape 50% al profitului net în primele nouă luni, până la 1,24 miliarde de lei

redactia

Charter Sibiu – Antalya – Sibiu în sezonul de vară 2018

Stefana Muresan

Municipalitatea recurge la o firmă de profil pentru stabilirea brandului de destinație Oradea. Sprijin și din partea reprezentanților businessurilor locale

redactia

Autostrada Sebeş – Turda: Segmentele 3 şi 4, deschise circulaţiei în luna mai

Stefana Muresan

Tinerii din Baia Mare, inițiați în securitatea cibernetică

Nora Dumitrescu

Pol regional de business la Timisoara

Stefana Muresan

Mega Image, primul chirias in Plaza Romania Offices

Transilvania Business

Incidentele cibernetice, în topul riscurilor de care companiile se tem, arată studiul anual Allianz Risk Barometer

Papuc Irina

Leave a Comment