Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

#TCIC2019 | 400 de participanți | 24 de țări

A 5-a ediție a Conferinței Internaționale a Clusterelor din Transilvania are loc în 19-20 septembrie la CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative. Tema din acest an pune în evidență capacitatea clusterelor de a crea ecosisteme de inovare și susținere a start-up-urilor. 

 

Peste 400 de participanți de pe trei continente s-au înscris la Transylvanian Clusters International Conference (TCIC), unde, timp de două zile, vor fi dezbătute cele mai noi tendințe din industriile cele mai active în regiunea Transilvaniei: IT, energie, agro-food, mobilier și industrii creative. Programul conferinței include prezentări susținute de peste 50 de invitați, precum și întâlniri bilaterale organizate prin intermediul platformei de match-making.

În cadrul sesiunii plenare ce deschide evenimentul vor lua cuvântul Marina Ranga, din partea Centrului de Cercetare din Sevilia al Comisiei Europene; Nigel Jones, specialist digital și în industrii creative, cu o experiență de peste 20 de ani în afaceri internaționale; Bianca Muntean, EU Cluster Manager of the Year pentru 2019, unul dintre cei mai activi promotori ai colaborării trans-sectoriale, manager al Transilvania IT Cluster și Paul Brie, programator autodidact, devenit celebru pentru proiectul său care va oferi oricui uneltele de a-și construi un site.

A doua sesiune plenară pune în discuție modalitățile prin care clusterele provoacă schimbare. Invitați să ia cuvântul sunt:  Lucia Seel, manager al platformei europene dedicată colaborării clusterelor, Alberto Pezzi, cu o experiență de 25 de ani în crearea și managementul clusterelor din Catalonia și Christian Rangen, care cercetează îndeaproape evoluția clusterelor din toată lumea și fenomenul apariției superclusterelor.

Participanții sunt invitați, în continuare, să se alăture uneia dintre secțiunile paralele care sunt dedicate fiecărei industrii reprezentate de clusterele organizatoare. Instrumentele practice care susțin în mod eficient colaborarea internațională vor fi discutate la secțiunea paralelă a Cluster Mobilier Transilvan, iar provocările comune tuturor industriilor creative din lume vor fi dezbătute alături de Rasmus Winstedt Tschering, fondatorul Creative Business Network, rețea internațională de susținere a antreprenorilor din industrii creative, la secțiunea Creative Transilvania Cluster. Energia regenerabilă e tema propusă de TREC, colaborarea trans-sectoriala pentru extinderea digitalizării va genera discuții la secțiunea Transilvania IT Cluster), iar transformarea agriculturii în industrie 4.o este tema susținută de Agro Transilavnia Cluster. Ziua de 20 septembrie este dedicată cooperării internaționale, fiind programate 600 de întâlniri bilaterale în cadrul sesiunii de  match – making. În continuarea zilei start-up-urile care sunt invitate să participe la Orange Fab Start -up Pitching Session unde Transilvania IT Cluster oferă prezentării câștigătoare suma de 1000 de euro și la atelierul Build Tech Great, organizat împreună cu UK Department of International Trade.

TCIC va fi găzduită la CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative, unde participanții vor putea descoperi și alte proiecte, produse și servicii realizate de clusterele transilvănene, în cadrul unor standuri ce pot fi vizitate pe parcursul evenimentului. Spre exemplu, la unul dintre standuri va putea fi testat prototipul primului scaun inteligent din România, care monitorizează postura persoanei care îl folosește, pentru a-i proteja sănătatea coloanei vertebrale. Scaunul My Tesla este un proiect inovator realizat de Cluster Mobilier Transilvan în parteneriat cu Antares România, firmă membră a clusterului, și a fost înregistrat de curând cu brevet de invenție. Un alt produs inovator prezentat în cadrul conferinței va fi un material compozit, care să înlocuiască lemnul în industria mobilei, și cu aplicații dintre cele mai diverse în alte industrii, dezvoltat de Taparo, firmă membră CMT din Târgu Lăpuș. În cadrul evenimentului conex Local Robot Day, reprezentanții IMM-urilor sau întreprinderilor cu capitalizare medie active în zona producție, se pot informa despre apelul pentru sprijinirea automatizării deschis până la 31 octombrie.

 

Despre eveniment:

Transylvanian Clusters International Conference – TCIC2019 – este un eveniment anual realizat de Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord, din care fac parte Cluster Mobilier Transilvan, Transilvania IT Cluster, Agro Transilvania Cluster, Transylvania Energy Cluster – TREC și Clusterul de Industrii Creative Transilvania.

Program și invitați | https://transylvanianclusters.ro/program-2/

Facebook| https://www.facebook.com/clustersconference/

TCIC 2019 este un eveniment co-organizat de Clustero – Asociația Clusterelor din România și Romanian New Materials Cluster, sub patronajul Ministerului Economiei, Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și a Consiliului Județean Cluj, cu sprijinul Enterprise Europe Network, TCI, European Cluster Collaboration Platform, Cluj Innovation Park, Orange, Orange Fab, Liberty Technology Park Cluj, AMCOR România, Techcelerator, Cluj Startups, British Embassy Bucharest.

Parteneri media: Transilvania Business, MAGMOB, Revista Intarzia, Transilvania Reporter, Monitorul de Cluj, EBS Radio, Ziua de Cluj, Cât Costă Clujul, Făclia

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Speakerii L.I.F.T. 2019: Paula Rusu, expert în comunicare și relații publice

Articolul următor

BearingPoint sărbătorește 10 ani de succes cu #10DaysOfCaring

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share