Antreprenori Cluj IT&C Slider Ultimele stiri

#TCIC2019 | 400 de participanți | 24 de țări

A 5-a ediție a Conferinței Internaționale a Clusterelor din Transilvania are loc în 19-20 septembrie la CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative. Tema din acest an pune în evidență capacitatea clusterelor de a crea ecosisteme de inovare și susținere a start-up-urilor. 

 

Peste 400 de participanți de pe trei continente s-au înscris la Transylvanian Clusters International Conference (TCIC), unde, timp de două zile, vor fi dezbătute cele mai noi tendințe din industriile cele mai active în regiunea Transilvaniei: IT, energie, agro-food, mobilier și industrii creative. Programul conferinței include prezentări susținute de peste 50 de invitați, precum și întâlniri bilaterale organizate prin intermediul platformei de match-making.

În cadrul sesiunii plenare ce deschide evenimentul vor lua cuvântul Marina Ranga, din partea Centrului de Cercetare din Sevilia al Comisiei Europene; Nigel Jones, specialist digital și în industrii creative, cu o experiență de peste 20 de ani în afaceri internaționale; Bianca Muntean, EU Cluster Manager of the Year pentru 2019, unul dintre cei mai activi promotori ai colaborării trans-sectoriale, manager al Transilvania IT Cluster și Paul Brie, programator autodidact, devenit celebru pentru proiectul său care va oferi oricui uneltele de a-și construi un site.

A doua sesiune plenară pune în discuție modalitățile prin care clusterele provoacă schimbare. Invitați să ia cuvântul sunt:  Lucia Seel, manager al platformei europene dedicată colaborării clusterelor, Alberto Pezzi, cu o experiență de 25 de ani în crearea și managementul clusterelor din Catalonia și Christian Rangen, care cercetează îndeaproape evoluția clusterelor din toată lumea și fenomenul apariției superclusterelor.

Participanții sunt invitați, în continuare, să se alăture uneia dintre secțiunile paralele care sunt dedicate fiecărei industrii reprezentate de clusterele organizatoare. Instrumentele practice care susțin în mod eficient colaborarea internațională vor fi discutate la secțiunea paralelă a Cluster Mobilier Transilvan, iar provocările comune tuturor industriilor creative din lume vor fi dezbătute alături de Rasmus Winstedt Tschering, fondatorul Creative Business Network, rețea internațională de susținere a antreprenorilor din industrii creative, la secțiunea Creative Transilvania Cluster. Energia regenerabilă e tema propusă de TREC, colaborarea trans-sectoriala pentru extinderea digitalizării va genera discuții la secțiunea Transilvania IT Cluster), iar transformarea agriculturii în industrie 4.o este tema susținută de Agro Transilavnia Cluster. Ziua de 20 septembrie este dedicată cooperării internaționale, fiind programate 600 de întâlniri bilaterale în cadrul sesiunii de  match – making. În continuarea zilei start-up-urile care sunt invitate să participe la Orange Fab Start -up Pitching Session unde Transilvania IT Cluster oferă prezentării câștigătoare suma de 1000 de euro și la atelierul Build Tech Great, organizat împreună cu UK Department of International Trade.

TCIC va fi găzduită la CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative, unde participanții vor putea descoperi și alte proiecte, produse și servicii realizate de clusterele transilvănene, în cadrul unor standuri ce pot fi vizitate pe parcursul evenimentului. Spre exemplu, la unul dintre standuri va putea fi testat prototipul primului scaun inteligent din România, care monitorizează postura persoanei care îl folosește, pentru a-i proteja sănătatea coloanei vertebrale. Scaunul My Tesla este un proiect inovator realizat de Cluster Mobilier Transilvan în parteneriat cu Antares România, firmă membră a clusterului, și a fost înregistrat de curând cu brevet de invenție. Un alt produs inovator prezentat în cadrul conferinței va fi un material compozit, care să înlocuiască lemnul în industria mobilei, și cu aplicații dintre cele mai diverse în alte industrii, dezvoltat de Taparo, firmă membră CMT din Târgu Lăpuș. În cadrul evenimentului conex Local Robot Day, reprezentanții IMM-urilor sau întreprinderilor cu capitalizare medie active în zona producție, se pot informa despre apelul pentru sprijinirea automatizării deschis până la 31 octombrie.

 

Despre eveniment:

Transylvanian Clusters International Conference – TCIC2019 – este un eveniment anual realizat de Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord, din care fac parte Cluster Mobilier Transilvan, Transilvania IT Cluster, Agro Transilvania Cluster, Transylvania Energy Cluster – TREC și Clusterul de Industrii Creative Transilvania.

Program și invitați | https://transylvanianclusters.ro/program-2/

Facebook| https://www.facebook.com/clustersconference/

TCIC 2019 este un eveniment co-organizat de Clustero – Asociația Clusterelor din România și Romanian New Materials Cluster, sub patronajul Ministerului Economiei, Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și a Consiliului Județean Cluj, cu sprijinul Enterprise Europe Network, TCI, European Cluster Collaboration Platform, Cluj Innovation Park, Orange, Orange Fab, Liberty Technology Park Cluj, AMCOR România, Techcelerator, Cluj Startups, British Embassy Bucharest.

Parteneri media: Transilvania Business, MAGMOB, Revista Intarzia, Transilvania Reporter, Monitorul de Cluj, EBS Radio, Ziua de Cluj, Cât Costă Clujul, Făclia

Related posts

Consiliul Județean Cluj a achiziționat o euronavă fără pilot

Nora Dumitrescu

„Cloud-ul, interoperabilitatea și identitatea electronică a cetățeanului sunt piloni esențiali ai transformării digitale a României”. Interviu cu șeful ADR, Sabin Sărmaș

Ion Surdu

Dorel Goia, ales președinte al Consiliului de Administratie al TeraPlast

redactia

Cele mai profitabile afaceri mureşene: locurile 16-32

Ligia Voro

AMR reacționează, în mod ferm, în dosarul "fabricării de dosare penale"

Ligia Voro

Peste 6 miliarde de euro pentru digitalizarea României. Ce se va întâmpla cu ADR după trecerea sa în subordinea Ministerului Digitalizării

Ion Surdu

Cum va fi modernizată Piața Izvoare din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Univers T din Cluj Napoca, locul I în Topul Național al Firmelor

Stefana Muresan

Au fost desemnate start-up-urile participante la Internet & Mobile World 2018

redactia

Asociația Română pentru Smart City lansează Carta România 2030 în cadrul celui mai important eveniment Smart City al anului

Ligia Voro

Italienii de la Policlinico di Monza, clinică de de cardiologie în Cluj Napoca

Stefana Muresan

Complex de recuperare dedicat copiilor cu dizabilități, la Oradea

Traian Dan

Sibiu – adding flavour to Europe

Stefana Muresan

ADR Vest organizează evenimentul “Dezvoltarea de afaceri și gestionarea proprietății intelectuale în China”

Ligia Voro

Speedwell incepe Record Park, proiect mixt de 42 mil. euro in Cluj – Napoca

redactia

SuperTeach, un program care vrea să schimbe sistemul educațional

Traian Dan

Romania – the CEE region’s rising star will soon become its second largest economy

Ligia Voro

KUMA România – 20 ani

Ligia Voro

Oradea Festifall 2019, de azi în Piața Unirii și pe Pietonala Vasile Alecsandri.

Ligia Voro

Gedeon Richter România, investiții în viitorul cercetării

Stefana Muresan

ELITE ÎN BUSINESS Banat-Transilvania. Top 220 companii cu capital străin: locurile 76-100

Ion Surdu

Regiunea Turda – Câmpia Turzii primește 155 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată

Stefana Muresan

NEPI negociază exclusiv cu AFI Europe vânzarea a 4 clădiri de birouri

Ligia Voro

[Enjoy Transylvania!] Bran – Castelul inimii Reginei Maria

Transilvania Business

Leave a Comment