Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

GastroArt continuă seria de conferințe dedicate Zilei Naționale a Gastronomiei și Vinului

În weekendul 21 și 22 septembrie 2019 continuă seria de conferințe pluridisciplinare, cu scopul de a contura, în baza opiniilor specialiștilor din mai multe domenii conexe, care e identitatea gastronomică națională (parte a brandului de țară) şi care ar trebui să fie strategia de promovare gastro-românească. Conferințele se vor desfășura în cadrul primei ediții a Festivalului Interetnic de Gusturi Culinare și Muzicale – Șofran.

 

Conferințele fac parte din seria de evenimente dedicate celebrării, pentru prima dată, a Zilei Naționale a Gastronomiei și Vinului (iniţiată de Cosmin Dragomir, Cezar Ioan și Nico Lontras). Proiectul este unic prin încercarea de corelare a informațiilor de la experți din diferite domenii: advertising, branding, oenologie, bucătărie, istorie, antropologie, sociologie, media generaliste și de profil, dar și autorități publice și centrale.

Șofran Fest face parte dintr-un program mai larg ce pune accentul pe regenerarea urbană, identitate locală, dar și conectare la contextul global și valorile europene prin amenajare, conținut și relația cu comunitatea locală. Evenimentul celebrează mixul dintre gusturile culinare și muzicale interetnice, prilej de a sărbători cele 20 de minorități naționale ale României.

Festivalul a avut deschiderea oficială pe data de 20 septembrie și va fi continuată de o petrecere Kebab Disco, marca nicecream.fm. La conferințele de pe 21 și 22 septembrie vor avea invitați chefi, istorici, antropologi, antreprenori HoReCa (lista este în curs de actualizare).

Timp de trei zile, reprezentanți ai fiecărei etnii vor prepara la foc continuu și vor servi publicului mâncărurile tradiționale prin conferințe (susținute de Cosmin Dragomir), ateliere și demonstrații live de gătit (oferite de Dan Bogatu, Nico Lontras, Ivan Pescar, Leontin, Mehrzad Moghazehi și Johnny Șușală), dar vor propune și concerte live, susținute de artiști consacrați: Mahala Rai Banda și Balkan Taksim.

Zilele de festival vor fi închinate gătitului, dar și atelierelor (dans, jocuri pentru copii, susținute de Funky Citizens și ALaNDaLa) și tururilor ghidate de cartier (Răzvan Voinea), iar serile dedicate muzicii, care se vor încheia cu petrecerea nicecream.fm.

Mai multe detalii privind programul festivalului vor fi disponibile pe ​www.sofranfest.ro​.

Proiectul este un eveniment finanţat din fonduri nerambursabile din bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”.

Seria de conferințe este organizată de Asociația Curaj Înainte în parteneriat cu GastroArt și vinul.ro, printr-un proiect finanţat din fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural şi de Tineret „Ştefan Iordache”. Proiectul este sprijinit și de către Grupul City Grill.

Intrarea la Șofran Fest și la conferințe este liberă.

 

Program ȘofranFest:

 

Vineri, 20 septembrie
19:00 , Vernisaj Expoziție ‘Bucuresci – București: 19-20’
19:30 – 22:00, Kebab Disco Party – nicecream.fm

Sâmbătă, 21 septembrie
10:00 – 12:00, Atelier de educație civică – Funky Citizens
11:30 – 12:00, Workshop&demo cooking: Chef Nico Lontras – bucătărie etnică de azi
11:00 – 13:00, Atelier copii: Arts&Crafts – A L a N D a L a
11:00 – 12:30, Tur ghidat prin cartierul Rahova alături de Andrei Răzvan Voinea
12:00 – 12:30, Conferință gastroart.ro – Cosmin Dragomir
16:00 – 18:00, Atelier de educație civică – Funky Citizens
16:00 – 20:00, Atelier copii: Arts&Crafts – A L a N D a L a
16:30 – 17:00, Workshop&demo cooking: Chef Johnny Şuşală – bucătărie etnică de azi
17:00 – 17:30, Workshop&demo cooking: Leontin – bucătărie romă
17:30 – 18:00, Demo cooking: Ivan Pescar – bucătărie lipovenească
17:30 – 19:00, Tur ghidat al cartierelor de locuințe tip alături de Andrei Răzvan Voinea
17:45 – 18:30, Live: Mahala Rai Banda
19:30 – 22:00, Kebab Disco Party – nicecream.fm

Duminică, 22 septembrie
10:00 – 12:00, Atelier de educație civică – Funky Citizens
11:00 – 12:30, Tur ghidat prin cartierul Rahova alături de Andrei Razvan Voinea
11:30 – 12:00, Workshop&demo cooking: Vasile Nicolae – bucătărie romă
11:00 – 13:00, Ateliere copii: Arts&Crafts – A L a N D a L a
12:00 – 13:30, Conferință gastroart.ro – Cosmin Dragomir
16:00 – 18:00, Atelier de educație civică – Funky Citizens
16:00 – 20:00, Atelier copii: Arts&Crafts – A L a N D a L a
17:00 – 17:30, Workshop&demo cooking: Mehrzad Moghazehi – bucătărie orientală
17:30 – 19:00, Tur ghidat al cartierelor de locuințe tip alături de Andrei Razvan Voinea
18:30 – 19:30, Live: Balkan Taksim
19:30 – 22:00, Kebab Disco Party – nicecream.fm

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Speakerii L.I.F.T. 2019: Adi Coco, fotograf

Articolul următor

Din decembrie, Vodafone va avea un nou director financiar - Marius Corcoman

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share