Agricultura Analize Ultimele stiri

Cele mai importante 8 tendințe tehnologice în agricultură, analiză INACO

Munca repetitivă care presupune atât efort fizic cât și timp este de domeniul trecutului. Tehnologia vine zi de zi cu forțe proaspete pentru a ne ușura viața și a ne învăța să fim mai pragmatici. Iată câteva dintre cele mai noi tehnologii apărute pe piață pe care orice agricultor le poate prelua și utiliza.

 

  1. Blockchain

Capacitatea Blockchain de a urmări înregistrările asupra proprietății și rezistența la modificări poate fi utilizată pentru a rezolva probleme urgente, precum frauda alimentară, ineficiența lanțului de aprovizionare și trasabilitatea alimentelor în sistemul alimentar actual. Structura unică descentralizată a Blockchain asigură produse și practici verificate pentru a crea o piață pentru produse premium cu transparență.

De asemenea, adaugă valoare pieței actuale prin crearea unui registru în rețea și echilibrarea prețurilor pieței. (Plung and play, 2019)

 

  1. Roboți agricoli cunoscuți și sub denumirea de Abbotts

Roții agricoli pot fi folosiți în activități precum întreținerea solului, plantarea, eliminarea buruienile, irigarea, culesul fructelor, recoltarea etc., putând  accelera toate aceste procese. Spre deosebire de oameni, acești roboți pot menține coerența în timp ce procesează, reducând riscurile și crescând productivitatea. (Indian Business Story, 2019)

 

  1. Drone agricole

Dronele în agricultură pot supraveghea, dar și ierbicida, stropi cu îngrășăminte etc. suprafețe uriașe de teren. Senzorii de sol, apă sau de culturi, aplicațiile digitale de predicții meteo sau imaginile prin satelit ajută. Ce va face fermierul? Va coordona mașinile și va da comenzi de pe un calculator dronei pentru lucrări agricole diverse, care se bazează pe datele strânse tot de drona care a analizat aerian terenul, pentru a calcula cât îngrășământ sau ierbicide îi trebuie fiecărui metru pătrat de teren. (Ghidul Meseriilor Viitorului, 2019)

 

  1. Agricultura pe verticală

Agricultura pe verticală înseamnă producția de alimente sau culturi în straturi vertical stivuite. Cel mai important avantaj al acestei tehnologii este posibilitatea de a crește culturi  într-un mediu urban, ducând la o creștere a productivității care poate face economia țării mai puternică. De asemenea, poate oferi mâncare proaspătă în mai puțin timp cu costuri mai mici. (Indian Business Story, 2019)

 

  1. Imagini prin satelit pentru agricultură

Această tehnologie este folosită pentru a supraveghea culturile, economisind o cantitate considerabilă de bani și timp. În plus, o putem integra folosind senzori de sol, apă și culturi, astfel încât, ori de câte ori apare pericolul sau cerința de resurse să primim o notificare. (Indian Business Story, 2019)

 

  1. Biotehnologie

Combinarea Biotehnologiei și AgTech pentru modificarea ADN-ului plantelor și creșterea producției alimentare

Software-ul  de monitorizare și optimizare al culturilor poate fi folosit alături de Biotech pentru a le monitoriza sănătatea, pentru a modifica ADN-ul plantelor și pentru a găsi o modalitate de a face culturile imune la bolile care distrug productivitatea generală. (Challange Advisory, 2019)

 

  1. IoT în agricultură

Agricultura inteligentă bazată pe IoT îmbunătățește întregul sistemul prin monitorizarea terenului în timp real. Cu ajutorul senzorilor și a interconectivității, Internetul lucrurilor în agricultură nu numai că economisește timpul fermierilor, dar și reduce utilizarea resurselor precum apa și electricitatea. Menține umiditatea, temperatura, solul etc. sub control și oferă o observație clară în timp real. (Biz4Intellia, 2019)

 

  1. Senzori agricoli de sol și apă

Senzorii de sol și apă pot detecta nivelul de azot și nivelul de umiditate. Aceste informații pot fi folosite pentru a decide când să furnizezi apă și să folosești îngrășămintele fără un program prestabilit. Acest lucru ajută la controlul utilizării resurselor, a substanțelor chimice din apa subterană și a costurilor resurselor. (Indian Business Story, 2019)

În concluzie, timpul este limitat, iar tehnologia nelimitată. Să învățăm să o folosim în beneficiul nostru poate reprezenta o provocare, dar odată ce vom reuși, meseria de agricultor nu va mai coincide niciodată cu cea din trecut.

Mai multe detalii despre agricultura viitorului găsiți în Ghidul Meseriilor Viitorului.

Autor: Ioana Enache, masterandă la facultatea de Relații Economice Internaționale, ASE, co-autor la Ghidul Meseriilor Viitorului (Ediția a II-a) și expert civic la INACO – Inițiativa pentru Competitivitate.

Related posts

Asistență tehnică de peste 10 mil. lei pentru modernizarea infrastructurii de apă din Valea Jiului, contract câștigat de o firmă clujeană

Stefana Muresan

Zilele Recoltei vor avea loc și în anul acesta la Cluj

Nora Dumitrescu

Tramvaiul românesc: Astra Vagoane ar putea livra 62 de garnituri Imperio şi Autentic în Cluj-Napoca, Arad, Oradea şi Galaţi

redactia

Urbano Parks – a strategic project for the local community

Ionut Oprea

Cosmin BOIANGIU, Reprezentant Permanent adjunct: „România trebuie să aibă întotdeauna încredere în sine”  

Ligia Voro

iTech Transilvania Cluster by ARIES T – Let’s work together! For the best IT community!

redactia

Încasări record pentru hoteluri și restaurante de 1 Decembrie la Alba Iulia

redactia

Les possibilités d’investissements pour les entreprises françaises sont loin d’être épuisées en Roumanie

Primăria Oradea, împrumut de 35 mil. euro de la BEI pentru investiţii

Stefana Muresan

Aplicația Programare online vă scurtează timpul petrecut la notar

redactia

Americanii de la Key Safety Systems, noii proprietari ai fabricilor de la Arad și Sibiu

Stefana Muresan

Coaliția pentru Dezvoltarea României, solicitare de reanalizare a măsurilor din Ordonanța de Urgență 114/2018

redactia

Brașov: Biroul de proiectare Dico&Țigănaș va crea conceptul pentru Sala polivalentă

Stefana Muresan

Banca Transilvania, profit net de 780 mil. lei la 9 luni, în creştere cu 18,7%

Stefana Muresan

CNAIR are un nou director general. Provizoriu

Ligia Voro

Cum se lucrează pe viitoarea autostradă Târgu-Mureș – Ungheni

Nora Dumitrescu

Autostrada Sebeş-Turda: Exproprieri suplimentare de 447.000 lei

Stefana Muresan

Lucrările la sectorul 2 al DN 76 Oradea – Deva, executate în proporție de 55%

Traian Dan

Sorin Gal, noul președinte al ANRM

Stefana Muresan

Primul contract de mobilitate urbană în Regiunea 7 Centru, la Cugir

Ligia Voro

FOTOREPORTAJ TB – Ziua în care Sibiul a primit Europa la el acasă

Stefana Muresan

Taxă pentru turiştii care vizitează Clujulul, pentru promovarea orașului

redactia

Ștefan Deaconu, reconfirmat la conducerea Curții de Arbitraj Comercial Internațional

redactia

Skanska sells office building in Warsaw, Poland, for EUR 98 M, about SEK 1.0 billion

Ion Surdu

Leave a Comment