București Energie Energy Mirror Of Romania Eveniment Ultimele stiri

CNR-CME, Electrica și ANRE, conferință despre energii din surse renegerabile

Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei – CNR-CME, împreună cu Societatea Energetică Electrica şi ANRE organizează în 1 octombrie 2019 conferința cu tema: “Energii din surse regenerabile. Generare dispersată. Proconsumatori”. Evenimentul se va desfăşura în ziua de 1 octombrie 2019 la sediul Electrica SA (Str. Grigore Alexandrescu nr. 9, sector 1, Bucureşti), Sala Radu Zane, începând cu ora 10.00 (înregistrare participanţi 9.30-10.00).

 

“Exigenţele privind decarbonarea sistemelor de energie impun dezvoltarea unor soluţii de generare a energiei electrice care, pe durata funcţionării, să nu conducă la emisii poluante sau să le reducă la minim şi să se bazeze pe utilizarea eficientă a surselor locale. Utilizarea surselor regenerabile de energie (instalaţii eoliene, instalaţii solare, microhidrocentarle), dezvoltarea micro şi minireţelelor în care proconsumatorii au o pondere importantă impun dezvoltarea unor structuri specifice, „inteligente” ale reţelelor de transport şi de distribuţie pentru a asigura o utilizare eficientă a acestor surse de energie”, este motivația organizatorilor pentru organizarea evenimentului.

 

Subiecte de interes

  • Conectarea în reţeaua electrică publică a surselor regenerabile de energie precum şi a surselor distribuite;
  • Utilizarea „inteligentă” a proconsumatorilor în cadrul unor micro sau minireţele electrice;
  • Managementul micro sau minireţelelor electrice;
  • Calitatea energiei electrice furnizată utilizatorilor;
  • Aspecte legislative privind accelerarea implementării noilor soluţii cu amprentă redusă de carbon pentru generarea energiei electrice;
  • Aspecte tehnico-economice privind dezvoltarea surselor „neutre CO2”.

În urma discuțiilor, organizatorii își doresc să colecteze propuneri de soluţii pentru promovarea unor soluţii eficiente pentru implementarea unor soluţii de generare a energiei electrice cu impact minim asupra mediului ambiant.

Participarea este gratuită, pe baza acestei invitaţii şi a înregistrării online, care se poate face prin completarea formularului de pe Pagina evenimentului.

Agenda evenimentului poate fi consultată mai jos: 

Agenda conferinta 1.10.2019

Related posts

CUM ÎȘI VINDE ROMÂNIA PRODUCȚIA DE CIREȘE – PRIMUL GHID AGROTRENDS DEDICAT SECTORULUI POMICOL

Stefana Muresan

Măsuri anunțate de Primăria Sibiu pentru a reduce impactul economic al crizei cauzate de epidemia de COVID-19

Papuc Irina

Noi administratori provizorii la Transgaz: Remus Lapusan si Nicolae Minea

Stefana Muresan

Leave a Comment