Energie Energy Mirror Of Romania Ultimele stiri

Studiu CEZ: Din ce în ce mai mulți români sunt interesați să #SchimbePeVerde

În mai puțin de o lună de la lansarea produsului CEZ Verde, 720 de clienți rezidențiali și 30 de companii au optat pentru înlocuirea contractului de furnizare a energiei electrice din surse convenționale cu cel care garantează furnizarea de energie verde. Acești clienți sunt atât persoane fizice, cât și persoane juridice, companii sustenabile, interesate de reducerea impactului business-ului lor asupra mediului.

Încurajată de acest trend, Școală Gimnazială Mușătești a trecut pe energie verde, pentru a oferi copiilor un exemplu de grijă pentru mediu și de a-i educa în același spirit. Acest proiect special a fost primul pas făcut de CEZ Vânzare în #SchimbareaPeVerde: instalarea și inaugurarea unui sistem de panouri fotovoltaice pe acoperișul școlii. Implementarea proiectului aici s-a realizat în urmă unui concurs între 12 biblioteci (Aninoasa, Merișani, Mușătești, Vlădești, Bărbătești, Tetoiu, Țicleni, Turburea, Vladimir, Pietrari, Tomsani, Bradu), biblioteci din regiunea Olteniei (județele Argeș, Gorj și Vâlcea), elevii ghidați de bibliotecarii locali și de conducerea școlilor au trimis un set de cerințe tehnice și și-au susținut motivația de a #SchimbaPeVerde. În etapă finală, patru școli au transmis un filmuleț care promovează energia regenerabilă.
Investiția a fost realizată la inițiativa și cu finanțarea companiei CEZ Vânzare, cu facilitarea Fundației Progress, în parteneriat cu Primăria Mușătești, Biblioteca Publică Mușătești și Edusa Green Energy.

Proiectul reprezintă o alternativă ecologică pentru producerea energiei electrice, la o capacitate de 15 kWh, cu mai multe avantaje: reducerea costurilor la factură de energie electrică, fiabilitatea panourilor solare, protejarea mediului înconjurător prin reducerea gradului de poluare la zero și promovarea energiei inepuizabile. Mai multe detalii puteți află urmărind filmul proiectului, aici.

„Producem energie regenerabilă și lucrăm la construirea unor comunități prietenoase cu mediul – acesta este angajamentul pe care ni l-am asumat că parteneri pe termen lung. Pentru o schimbare majoră, este nevoie însă că fiecare dintre noi, cei care facem parte din această generație atentă la viitor, să «schimbăm pe verde»”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Demersul de promovare a energiei verzi a început odată cu parteneriatul Neversea de anul acesta, unde spațiul de activare CEZ a fost prima zona 100% verde din cadrul festivalului, alimentată cu energie nepoluanta din cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, deținut de Grupul CEZ în România.

Conform declarației Corneliei Szabo, Președintele Directoratului CEZ Vânzare, „compania va continuă acțiunile de promovare a unui viitor sustenabil și îi va încuraja pe cei deschiși să se implice în protejarea planetei să transmită această inițiativa și celor din jurul lor, să îi inspire să devină un exemplu în acest sens”.

Ce cred românii despre un viitor verde
Conform studiului „Percepția românilor despre un viitor «verde»[1]”, inițiat de Grupul CEZ în România, 96,78% dintre respondenți declară că sunt deschiși să facă o schimbare în obiceiurile de consum sau de cumpărare a unor produse pentru a-și reduce impactul asupra mediului. Peste jumătate dintre aceștia (62,72%) încearcă să aibă un impact pozitiv asupra mediului prin acțiunile lor de zi cu zi, iar dintre românii care sunt responsabili față de mediu, 7 din 10 au grijă să nu arunce gunoaie în spații nepermise, 6 din 10 reciclează selectiv gunoiul, iar peste 2 din 10 încearcă să reducă consumul de apă și energie.

Pentru această generație verde, interesată de protejarea mediului înconjurător, CEZ Vânzare a lansat pe 15 august CEZ Verde, un produs de energie 100% regenerabilă. Destinat atât clienților rezidențiali, cât și companiilor, acesta a debutat cu un îndemn pentru un mediu mai puțîn poluat, acela de a #SchimbaPeVerde, dar și cu o oferta specială, care să stimuleze consumatorii români: primii 100 de clienți care contractează online produsul primesc gratuit energia în prima luna de contract.

Mai multe detalii despre produsul CEZ Verde și beneficiile acestuia puteți află:

[1] Studiul a fost derulat în perioada 2-6 mai 2019 pe platforma ivox.ro, pe un eșantion de 1368 respondenți din mediul urban, reprezentativi din punct de vedere statistic.

 

Related posts

Artmark propune un refugiu pe timp de criză

Nicolae Pop

Secția de Neonatologie a Spitalului Universitar București, dotată de Salvați Copiii

Ligia Voro

Revista Transilvania Business, un cadou special pentru Europa și pentru România

Ligia Voro

Primul strat de asfalt de pe lotul Râşnov-Cristian ar putea fi aşternut până vine iarna

Papuc Irina

Fonduri europene de aproape 846 de mil. euro pentru beneficiarii PNDR 2020

Stefana Muresan

Fermierii campioni la porumb din județele Alba și Sibiu

redactia

Inginerii de la Continental Iași dezvoltă unitatea de control a portierei autovehiculului

Stefana Muresan

LEVI9, planuri de creștere și un sediu nou la Iași

Ionut Oprea

CJ Braşov şi ROMATSA – protocol de colaborare pentru Aeroportul Braşov-Ghimbav

Stefana Muresan

Restaurantul Hotelului Privo din Târgu Mureş, cel mai bun din Europa

Stefana Muresan

Raport Colliers privind evoluția pieței imobiliare în 2019: dezvoltare în creștere față de așteptările inițiale pe mai multe segmente

Papuc Irina

Enel deschide la Timișoara prima stație de încărcare a mașinilor electrice situată într-un aeroport

Stefana Muresan

PATZAIKIN, o reconstituire a drumului cânepii în România

Papuc Irina

Petroliștii de la MOL finanțează Universitatea Babeș-Bolyai

Nora Dumitrescu

Clujul va racola tinerii pasionați de tehnologie din Bihor și Alba

Nora Dumitrescu

Nuclearelectrica vrea să cumpere Compania Nationala a Uraniului pentru a salva uzina de procesare a uraniului de la Feldioara

Stefana Muresan

E.ON vine la Sports Festival cu “E.ON Energy Lab” şi multe premii!

Ligia Voro

ELECTRICA SA, membru al ARIR

Ligia Voro

BNR: Rezervele valutare administrate în noiembrie s-au situat la nivelul de 33.817 milioane euro

Papuc Irina

Antreprenorii din Maramureș, incluși în negocierile cu Comisia Europeană

Nora Dumitrescu

Hagag Development Europe finalizează structura primelor trei imobile din proiectul H Pipera Lake

Papuc Irina

Piața asigurărilor din România, a 5-a din Europa Centrală și de Est. „Când vine vorba de densitatea asigurărilor, România are de recuperat”

Papuc Irina

Vin spumant cu particule de aur degustat în cadrul pre-evenimentului VINVEST 2019

Stefana Muresan

Top zece companii care au contribuit la bugetul local al municipiului Alba Iulia în 2018

redactia

Leave a Comment