Energie Energy Mirror Of Romania Ultimele stiri

Studiu CEZ: Din ce în ce mai mulți români sunt interesați să #SchimbePeVerde

În mai puțin de o lună de la lansarea produsului CEZ Verde, 720 de clienți rezidențiali și 30 de companii au optat pentru înlocuirea contractului de furnizare a energiei electrice din surse convenționale cu cel care garantează furnizarea de energie verde. Acești clienți sunt atât persoane fizice, cât și persoane juridice, companii sustenabile, interesate de reducerea impactului business-ului lor asupra mediului.

Încurajată de acest trend, Școală Gimnazială Mușătești a trecut pe energie verde, pentru a oferi copiilor un exemplu de grijă pentru mediu și de a-i educa în același spirit. Acest proiect special a fost primul pas făcut de CEZ Vânzare în #SchimbareaPeVerde: instalarea și inaugurarea unui sistem de panouri fotovoltaice pe acoperișul școlii. Implementarea proiectului aici s-a realizat în urmă unui concurs între 12 biblioteci (Aninoasa, Merișani, Mușătești, Vlădești, Bărbătești, Tetoiu, Țicleni, Turburea, Vladimir, Pietrari, Tomsani, Bradu), biblioteci din regiunea Olteniei (județele Argeș, Gorj și Vâlcea), elevii ghidați de bibliotecarii locali și de conducerea școlilor au trimis un set de cerințe tehnice și și-au susținut motivația de a #SchimbaPeVerde. În etapă finală, patru școli au transmis un filmuleț care promovează energia regenerabilă.
Investiția a fost realizată la inițiativa și cu finanțarea companiei CEZ Vânzare, cu facilitarea Fundației Progress, în parteneriat cu Primăria Mușătești, Biblioteca Publică Mușătești și Edusa Green Energy.

Proiectul reprezintă o alternativă ecologică pentru producerea energiei electrice, la o capacitate de 15 kWh, cu mai multe avantaje: reducerea costurilor la factură de energie electrică, fiabilitatea panourilor solare, protejarea mediului înconjurător prin reducerea gradului de poluare la zero și promovarea energiei inepuizabile. Mai multe detalii puteți află urmărind filmul proiectului, aici.

„Producem energie regenerabilă și lucrăm la construirea unor comunități prietenoase cu mediul – acesta este angajamentul pe care ni l-am asumat că parteneri pe termen lung. Pentru o schimbare majoră, este nevoie însă că fiecare dintre noi, cei care facem parte din această generație atentă la viitor, să «schimbăm pe verde»”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.

Demersul de promovare a energiei verzi a început odată cu parteneriatul Neversea de anul acesta, unde spațiul de activare CEZ a fost prima zona 100% verde din cadrul festivalului, alimentată cu energie nepoluanta din cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, deținut de Grupul CEZ în România.

Conform declarației Corneliei Szabo, Președintele Directoratului CEZ Vânzare, „compania va continuă acțiunile de promovare a unui viitor sustenabil și îi va încuraja pe cei deschiși să se implice în protejarea planetei să transmită această inițiativa și celor din jurul lor, să îi inspire să devină un exemplu în acest sens”.

Ce cred românii despre un viitor verde
Conform studiului „Percepția românilor despre un viitor «verde»[1]”, inițiat de Grupul CEZ în România, 96,78% dintre respondenți declară că sunt deschiși să facă o schimbare în obiceiurile de consum sau de cumpărare a unor produse pentru a-și reduce impactul asupra mediului. Peste jumătate dintre aceștia (62,72%) încearcă să aibă un impact pozitiv asupra mediului prin acțiunile lor de zi cu zi, iar dintre românii care sunt responsabili față de mediu, 7 din 10 au grijă să nu arunce gunoaie în spații nepermise, 6 din 10 reciclează selectiv gunoiul, iar peste 2 din 10 încearcă să reducă consumul de apă și energie.

Pentru această generație verde, interesată de protejarea mediului înconjurător, CEZ Vânzare a lansat pe 15 august CEZ Verde, un produs de energie 100% regenerabilă. Destinat atât clienților rezidențiali, cât și companiilor, acesta a debutat cu un îndemn pentru un mediu mai puțîn poluat, acela de a #SchimbaPeVerde, dar și cu o oferta specială, care să stimuleze consumatorii români: primii 100 de clienți care contractează online produsul primesc gratuit energia în prima luna de contract.

Mai multe detalii despre produsul CEZ Verde și beneficiile acestuia puteți află:

[1] Studiul a fost derulat în perioada 2-6 mai 2019 pe platforma ivox.ro, pe un eșantion de 1368 respondenți din mediul urban, reprezentativi din punct de vedere statistic.

 

Related posts

Electrogrup Cluj-Napoca face o parcare de 395 de locuri la Oradea

Traian Dan

UNTOLD 2019 va avea cea mai impresionantă producție de festival

Ligia Voro

Karpaten Meat pregătește un abator și o fabrică în Sibiu

Stefana Muresan

O comună din Bihor, Sânmartin, prima din ţară care licitează distribuţia de gaz

Traian Dan

”Oscar” în zona medicală, din Cluj în Transilvania

Stefana Muresan

Studiu de fezabilitate pentru varianta de ocolire Sf. Gheorghe. Valoarea totală a proiectului – 1,5 mil. lei, 75% contributia UE

Stefana Muresan

Activitatea Consiliului Județean Brașov va fi digitalizată de o firmă din Pitești cu 1,8 milioane lei

Ion Surdu

Recomandările unei reviste americane de turism: Transilvania, în primele ”19 destinații de văzut” din lume, în 2019

redactia

Alianţa Vestului (AVE) începe să intre în legalitate

Traian Dan

Peste 25 de magazine se deschid în Sun Plaza după finalizarea etapei a doua de remodelare

Ionut Oprea

Sibiul, viitoarea Regiune Gastronomică Europeană, va beneficia de o finanţare europeană de 160.000 de euro

redactia

Timișorenii de la Casa Rusu deschid la Cluj cel mai mare magazin al reţelei, investiție de 1 mil. euro

redactia

Oferta turistica a Clujului, promovata in Dubai, metropola din mijlocul desertului

Stefana Muresan

Fonduri de peste 17 mil. lei pentru o parcare supraetajată în Oradea

redactia

Un miliard de euro de la UE pentru restartul IMM-urilor din România

Traian Dan

“Industria feroviară din România poate crește sustenabil”

Nora Dumitrescu

Fundația Noi Orizonturi și Rotary Club Satu Mare lansează proiectul „Școala care ne unește” pentru dezvoltarea și promovarea școlilor comunitare

redactia

Harta afacerilor cu profit din România

Stefana Muresan

Cinci contracte de finanțare de peste 100 de milioane de lei, semnate de Primăria Brașov: planuri de mobilitate urbană

Papuc Irina

Etichetele de Cluj, suprasolicitate în pandemie

Nora Dumitrescu

Întâlnire de lucru româno-maghiară cu privire la interconecatrea M4 cu A3

Traian Dan

Mihai Daraban: Agricultura trebuie monitorizată prin prisma PIB-ului și mai puțin prin producția la hectar

redactia

FANUC la EMO 2019 – Sisteme automatizate şi integrate în cel mai mare stand expoziţional

Ionel Albu

Medisprof din Cluj Napoca se extinde si deschide un nou spital privat destinat tratamentelor oncologice, investiție de peste 12 milioane euro

Stefana Muresan

Leave a Comment