Infrastructura Timiș Ultimele stiri

Peste 50 de milioane de euro pentru tramvaie noi și modernizarea străzii Calea Bogdăneștilor – Timișoara

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și Primăria Municipiului Timișoara au semnat astăzi, 1 octombrie 2019, două noi contracte de finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, în valoare totală de 51,82 milioane euro, cu o valoare a finanțării nerambursabile de 28,87 milioane euro.

 

Primul proiect prevede reabilitarea străzii Calea Bogdăneștilor de la intersecţia cu Bulevardul Cetăţii și până la bucla de întoarcere din cartierul Ronaț. Linia de tramvai va fi dublă, va fi amplasată pe mijlocul șoselei și încadrată de spaţii verzi cu arbori.  Prin proiect se vor reabilita 2,25 kilometri de linie dublă, plus 0,45 kilometri – zona buclei de întoarcere, rezultând astfel, în total, 4,95 kilometri cale de rulare modernizată.

Infrastructura rutieră va fi reconfigurată: partea carosabilă va fi lărgită la patru benzi de circulaţie, câte două pe sens. Totodată, pe Calea Bogdăneștilor se vor amenaja trotuare și piste pentru biciclete pe ambele sensuri.

De asemenea, proiectul prevede reabilitarea unui număr de 7 stații de transport public pe traseul respectiv. Aceste stații vor fi iluminate și adaptate nevoilor persoanelor cu handicap, vor fi dotate cu bănci și coșuri de gunoi, cu echipamente de supraveghere video, cu automate de bilete, panouri cu afişare LCD și alte facilități. În proximitate se vor amplasa rastele pentru biciclete în sistem integrat de închiriere.

Se vor amenaja peste 9.500 mp de spații verzi, din care aproximativ 8.500 mp spaţii verzi nou create, și se va implementa un nou sistem de alimentare cu energie electrică în zonă.

Valoarea totală a proiectului este de 148.851.248,45 lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 89.655.146,06 lei. Perioada de implementare este de 36 de luni.

Celălalt proiect semnat reprezintă cea de-a doua etapă a investiției privind înnoirea flotei de tramvaie din Timișoara. Prima etapă – achiziția altor 7 tramvaie noi a fost contractată în iulie 2019.

Proiectul prevede achiziția a 7 tramvaie cu o capacitate de minimum 170 de locuri fiecare, eficiente din punct de vedere energetic și adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități.  Noile vehicule vor fi echipate cu instalații de aer condiționat, încălzire prin conversie și încălzire prin conducție termică în scaune, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minimum 20 km în cazul unor incidente în circulație, sisteme de informare a călătorilor, sisteme audio-video pentru publicitate și de supraveghere video pentru siguranța călătorilor, precum și sisteme de monitorizare și de e-ticketing.

Investiția are ca obiectiv creșterea gradului de confort al călătorilor, a vitezei medii de deplasare și a accesibilității tramvaielor, astfel încât transportul public să devină mai atractiv în municipiul Timișoara.

Valoarea totală a noului proiect este de 96.378.403,45 lei, din care 46.971.966,32 lei finanțare nerambursabilă. Durata de implementare este de 43 de luni.

Semnatarii contractelor au fost Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara, și Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

Related posts

Forestierii vor să se dezvolte prin investiții asigurate din fonduri europene

Traian Dan

Banca Transilvania a intrat in top 500 cele mai valoroase branduri bancare din lume

redactia

Vin spumant cu particule de aur degustat în cadrul pre-evenimentului VINVEST 2019

Stefana Muresan

2.000 de companii cu capital românesc şi străin au lansat cea mai mare coaliţie a mediului de afaceri

Papuc Irina

WELCOME TO THE TRANSMISSION!

redactia

Platforma digitală de de servicii medicale Docbook atrage o investiţie de 600.000 Euro pentru dezvoltarea unei platfome de telemedicină

Papuc Irina

Investitor maghiar, apropiat al premierului Ungariei, a cumpărat hotelul Dacia din Satu Mare

Stefana Muresan

Grupul TeraPlast a devenit acționarul unic al Wetterbest, unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme complete pentru acoperişuri

Papuc Irina

Fabrica Sortilemn își suspendă activitatea temporar

Nora Dumitrescu

Clienții casnici se vor putea racorda gratuit la rețeaua de distribuție a gazelor

Traian Dan

Numărul utilizatorilor de Card TrenPlus, în creștere

Stefana Muresan

Conferință internațională la USAMV Cluj-Napoca

Ligia Voro

Arhitectul Mihail Cătălin Ştefan, noul director executiv al Asociaţiei Producătorilor de Polistiren Expandat din România

redactia

UPDATE. Mesajul FOREN 2018 va fi conturat în cadrul unui workshop

Ligia Voro

Grupul italian Fincantieri, printre cei mai mari constructori de nave din lume, ofertă pentru Şantierul naval din Mangalia

Stefana Muresan

„Smart Talks”, antreprenoriat pe bune la Oradea

Traian Dan

USAMV Cluj-Napoca, gazda celei de 15-a Conferințe Internaționale de Trichineloză

Ligia Voro

Încă un credit record, de 43.000 de CHF, șters cu ajutorul negocierii CSALB

Traian Dan

Eckerle angajează 200 de oameni pentru fabrica din Cluj-Napoca

Stefana Muresan

Retrasib Sibiu, cu un nou președinte al CA

Ligia Voro

POZITIV TB: Sorin Rotariu, Managing Director, Visma România Holding – „Industria IT este motorul economiei românești și vreau să ducem această parte a economiei la 15% din PIB”

Papuc Irina

Prima ediție a L.I.F.T. Social Media Training 2019. Despre social media, tool-ul fascinant care pune lucrurile în mișcare (I)

Ligia Voro

A fost semnat cel mai important contract de finanțare din istoria municipiului Turda, în valoare de peste 31 mil. euro

Stefana Muresan

Laboratorul de prăjituri, componenta dulce Pansab Reghin

Ligia Voro

Leave a Comment