Brașov Energie Energy Mirror Of Romania Ultimele stiri

Cel mai mare accelerator de ecotehnologii din lume, InnoEnergy, are un nou hub de reprezentare în România

InnoEnergy, cel mai mare accelerator de ecotehnologii din lume, va fi reprezentat începând cu septembrie 2019 în România de un consorțiu condus de Iceberg, și completat de Green Energy Innovative Biomass Cluster, Repom și PATRES.

Selectarea noilor administratori ai hub-ului din România a fost realizată în urma unui apel de aplicații organizat de EIT InnoEnergy, desfășurat în două etape de evaluare: prezentarea aplicațiilor scrise și susținerea unui interviu de evaluare. Rolul noului hub este de a susține inovatori, cercetatori, startupuri și companii active în domeniile conexe energiei să dezvolte, îmbunătățească, scaleze și internaționalizeze produsele și serviciile lor. În paralel, hub-ul va căuta să contribuie la consolidarea ecosistemului național de inovare, prin serviciile, programele de finanțare, facilitățile de investiție și know-how-ul rețelei. Toate acestea vor contribui la consolidarea sectorului energiei din România și Europa.

,,Avem ambiția de a crea o comunitate națională de inovatori, start-up-uri și antreprenori ce dezvoltă produse în domenii relevante pentru domeniul energiei, pe care să-i susținem cu servicii, finanțare și investiții pentru a putea scala rapid business-urile lor la nivel național și european. Prin programele InnoEnergy, căutăm să aducem la un loc cele mai bune inovații din domenii precum smart city, mobilitate, energie regenerabilă, eficiență energetică, combustibili, gestionarea apei, eco-inovare, reciclare, dar și pe cele din domeniul IT cu impact asupra energiei și a mediului înconjurător.” – Ionuț Țața, CEO Iceberg și Hub Manager al InnoEnergy România.

InnoEnergy Hub România va face scouting de inovații, start-up-uri, servicii și produse. Rețeaua creată va oferi o serie de beneficii care constau în lansarea de apeluri de finanțare în cadrul rețelei, start-up-urile și inovatorii din sectorul energetic vor avea acces la granturi și vor putea atrage rețeaua ca investitor. Complementar, vor fi oferite servicii de intermediere comercială către partenerii din întreaga Europă.

Pe parcursul următorului an, hub-ul va organiza un program de pre-accelerare – InnoEnergy Primer – pentru a facilita intrarea în rețeaua InnoEnergy a startupurilor și inovațiilor aflate la început de drum, o conferință la nivel înalt – PowerUP – pentru a dezbate statusul și perspectivele domeniului energiei din România, pentru a prezenta startupurile ce au parcurs Primerul și pentru oferi un cadru pentru lansarea de noi proiecte din partea mediului academic, a autorităților, ONG-urilor, investitorilor și consultanți  din domeniu. Pe întreg parcursul anului, startup-uri și IMM-uri românești vor beneficia de sprijinul echipei hub-ului pentru a aplica la programele de grant sau investiții ale InnoEnergy, sau la programele de accelerare Highway și Boostway.

Pentru a beneficia de sprijinul rețelei startupurile și IMM-urile aplicante vor trebui să activeze în următoarele domenii: energia regenerabilă; smart cities; reciclarea deșeurilor agricole și industriale (utilizarea biomasei etc.); industria construcțiilor și construcții ecologice eficiente din punct de vedere energetic; planificarea și proiectarea urbană (oraș și sat) a energiei inteligente, eficientă din punct de vedere energetic; gestionarea apei și a deșeurilor (reciclare, curățare, apă geotermă etc.); eco-inovare și lanțuri de valoare eco-producție; zone conexe (de exemplu, servicii IT pentru zonele energetice și / sau de mediu).

Consorțiul care administrează hub-ul InnoEnergy România este format din: Iceberg Consulting, Repom, Green Energy Innovative Biomass Cluster și PATRES. Iceberg este o companie de consultanță și tehnologie cu experiență în accelerare, finanțare, investiții, transfer de tehnologie și transformare digitală la nivelul Europei de Est. Repom este o societate specializată în asset management și investiții în domeniul energiilor regenerabile. Green Energy Innovative Biomass Cluster este o organizație ce reunește producători și consumatori de biomasă, producători de centrale energetice, administrații publice locale, universități și experți implicați în dezvoltarea sectorului bioenergiei din România. PATRES este organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România, cu rol activ în promovarea, susținerea, apărarea și reprezentarea intereselor acestora.

InnoEnergy este o inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), finanțat prin programul Horizon 2020. Până în momentul de față prin hub-urile rețelei InnoEnergy au fost atrase peste 3000 aplicații cu idei de business în programele retelei, au fost susținute peste 300 de produse și servicii prin servicii și finanțare, au fost făcute investiții într-un portofoliu de companii evaluate la 125 milioane EUR și au fost organizate programe de masterat și doctorat InnoEnergy pentru mai mult de 750 de specialiști.

Related posts

Copiii de NASA ai Sibiului au nevoie de sprijin să ajungă la competiția finală din SUA

redactia

Exporturi de peste 7 miliarde euro în Regiunea Centru, în primele opt luni din 2018. Topul județelor

redactia

Finanțări prin „Casa Verde Fotovoltaice” pentru 1.528 de locuitori din Nord Vest

Traian Dan

Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România: Suntem pregătiți să asigurăm necesarul de măști și materiale de protecție pentru populație după 15 mai

Papuc Irina

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 27: Lider în România, PARAT RO mizează pe seriozitate și calificarea forței de muncă

Ligia Voro

Comunitatea bihoreană și-a desemnat laureații

Traian Dan

Danezii de la Rockwool demarează construcţia celei mai mari fabrici de vată minerală din România. CON-A, antreprenor general

Stefana Muresan

Regulamentul european pentru protecţia datelor personale intră în vigoare în 25 mai. Eşti pregătit?

Stefana Muresan

Guvernul va introduce o taxă pe ambalaje pentru creşterea gradului de reciclare

Traian Dan

POZITIV TB: Elena Birtoc, CEO Carel Woodworks – „Virusul va fi și el, până la urmă, un profesor bun. Dacă nu vom reuși să învățam nimic de la el, ne-am oprit degeaba!”

Transilvania Business

Peste 3.000 de pachete cu alimente pentru masa de Paște, donate de Băncile Pentru Alimente

Traian Dan

„Telemea de Sibiu” devine produs protejat în UE. Comisia Europeană a informat când se va întâmpla

Papuc Irina

Munca într-o multinațională: 4 avantaje de neratat, pentru care merită să te angajezi la Luxoft

redactia

Medist Group se relocheaza in Novis Plaza

Stefana Muresan

Se pregătește amplasamentul noului spital de 30 de milioane de euro din Oradea

Traian Dan

Crișul Repede, curățat de aluviuni cu o draglină de ultimă generație

Traian Dan

Răzvan Vulcănescu, numit președinte interimar al CNAS

Stefana Muresan

NEPI Rockcastle amână deschiderea Shopping City Târgu Mureș

Ligia Voro

Absolvent al UMF Cluj, savantul din Alba caută leacul pentru autism la Stanford. Sergiu Paşca obține porțiuni de creier din simple celule de piele

redactia

Se reiau cursele TAROM pe ruta Tîrgu Mureș – București!

redactia

Amplasamentul pentru construcția Variantei Ocolitoare Satu Mare, predat antreprenorului; termen de finalizare – 18 luni

Stefana Muresan

Ce așteptări au românii de la o bancă: să fie sigură, serioasă și responsabilă. Digitalizarea, pe locul 5 – Studiu Reveal

Ion Surdu

Primăria Cluj Napoca alocă bani pentru introducerea metroului în oraș

Stefana Muresan

Sala Polivalentă din Oradea, încălzită cu energie geotermală din fonduri norvegiene

Traian Dan

Leave a Comment