Brașov Energie Energy Mirror Of Romania Ultimele stiri

Cel mai mare accelerator de ecotehnologii din lume, InnoEnergy, are un nou hub de reprezentare în România

InnoEnergy, cel mai mare accelerator de ecotehnologii din lume, va fi reprezentat începând cu septembrie 2019 în România de un consorțiu condus de Iceberg, și completat de Green Energy Innovative Biomass Cluster, Repom și PATRES.

Selectarea noilor administratori ai hub-ului din România a fost realizată în urma unui apel de aplicații organizat de EIT InnoEnergy, desfășurat în două etape de evaluare: prezentarea aplicațiilor scrise și susținerea unui interviu de evaluare. Rolul noului hub este de a susține inovatori, cercetatori, startupuri și companii active în domeniile conexe energiei să dezvolte, îmbunătățească, scaleze și internaționalizeze produsele și serviciile lor. În paralel, hub-ul va căuta să contribuie la consolidarea ecosistemului național de inovare, prin serviciile, programele de finanțare, facilitățile de investiție și know-how-ul rețelei. Toate acestea vor contribui la consolidarea sectorului energiei din România și Europa.

,,Avem ambiția de a crea o comunitate națională de inovatori, start-up-uri și antreprenori ce dezvoltă produse în domenii relevante pentru domeniul energiei, pe care să-i susținem cu servicii, finanțare și investiții pentru a putea scala rapid business-urile lor la nivel național și european. Prin programele InnoEnergy, căutăm să aducem la un loc cele mai bune inovații din domenii precum smart city, mobilitate, energie regenerabilă, eficiență energetică, combustibili, gestionarea apei, eco-inovare, reciclare, dar și pe cele din domeniul IT cu impact asupra energiei și a mediului înconjurător.” – Ionuț Țața, CEO Iceberg și Hub Manager al InnoEnergy România.

InnoEnergy Hub România va face scouting de inovații, start-up-uri, servicii și produse. Rețeaua creată va oferi o serie de beneficii care constau în lansarea de apeluri de finanțare în cadrul rețelei, start-up-urile și inovatorii din sectorul energetic vor avea acces la granturi și vor putea atrage rețeaua ca investitor. Complementar, vor fi oferite servicii de intermediere comercială către partenerii din întreaga Europă.

Pe parcursul următorului an, hub-ul va organiza un program de pre-accelerare – InnoEnergy Primer – pentru a facilita intrarea în rețeaua InnoEnergy a startupurilor și inovațiilor aflate la început de drum, o conferință la nivel înalt – PowerUP – pentru a dezbate statusul și perspectivele domeniului energiei din România, pentru a prezenta startupurile ce au parcurs Primerul și pentru oferi un cadru pentru lansarea de noi proiecte din partea mediului academic, a autorităților, ONG-urilor, investitorilor și consultanți  din domeniu. Pe întreg parcursul anului, startup-uri și IMM-uri românești vor beneficia de sprijinul echipei hub-ului pentru a aplica la programele de grant sau investiții ale InnoEnergy, sau la programele de accelerare Highway și Boostway.

Pentru a beneficia de sprijinul rețelei startupurile și IMM-urile aplicante vor trebui să activeze în următoarele domenii: energia regenerabilă; smart cities; reciclarea deșeurilor agricole și industriale (utilizarea biomasei etc.); industria construcțiilor și construcții ecologice eficiente din punct de vedere energetic; planificarea și proiectarea urbană (oraș și sat) a energiei inteligente, eficientă din punct de vedere energetic; gestionarea apei și a deșeurilor (reciclare, curățare, apă geotermă etc.); eco-inovare și lanțuri de valoare eco-producție; zone conexe (de exemplu, servicii IT pentru zonele energetice și / sau de mediu).

Consorțiul care administrează hub-ul InnoEnergy România este format din: Iceberg Consulting, Repom, Green Energy Innovative Biomass Cluster și PATRES. Iceberg este o companie de consultanță și tehnologie cu experiență în accelerare, finanțare, investiții, transfer de tehnologie și transformare digitală la nivelul Europei de Est. Repom este o societate specializată în asset management și investiții în domeniul energiilor regenerabile. Green Energy Innovative Biomass Cluster este o organizație ce reunește producători și consumatori de biomasă, producători de centrale energetice, administrații publice locale, universități și experți implicați în dezvoltarea sectorului bioenergiei din România. PATRES este organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România, cu rol activ în promovarea, susținerea, apărarea și reprezentarea intereselor acestora.

InnoEnergy este o inițiativă a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT), finanțat prin programul Horizon 2020. Până în momentul de față prin hub-urile rețelei InnoEnergy au fost atrase peste 3000 aplicații cu idei de business în programele retelei, au fost susținute peste 300 de produse și servicii prin servicii și finanțare, au fost făcute investiții într-un portofoliu de companii evaluate la 125 milioane EUR și au fost organizate programe de masterat și doctorat InnoEnergy pentru mai mult de 750 de specialiști.

Related posts

MHP – A Porsche Company își extinde prezența internațională cu ocazia inaugurării celui de-al doilea birou din România, la Timișoara

Ligia Voro

Apar stațiile de transport public ecologice la Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Produsele de Cluj vor fi livrate în toată România

Nora Dumitrescu

Al cincilea pod peste râul Someș, construit între Seini și Apa

Stefana Muresan

Universitarii clujeni vor organiza afacerile meșteșugărești din Maramureș

Nora Dumitrescu

ABSL Romania announces the 6th edition of the Annual Conference: Romania at the Forefront of Innovation. Entering the Gates of Tomorrow

redactia

Premieră în administrația publică: Angajații de la Fondurile Europene merg în spitalele Covid19 pentru a ajuta medicii să acceseze mai rapid finanțări: Suma disponibilă: 350 de milioane de Euro

Papuc Irina

Peste 22 mil. euro pentru reabilitarea lacului Colibița și a râului Bistrița

Stefana Muresan

Topul transportatorilor din Bistrița-Năsăud: BCVO Logistics, Aguaviva, Gazquez Transport și Filadelfia

Stefana Muresan

Cel mai mare retailer fashion alege Unirii View. H&M închiriază 1.000 mp pentru viitorul său sediu

Stefana Muresan

Programul zborurilor operate de pe Aeroportul Cluj în luna septembrie

Stefana Muresan

Corteva Agriscience, sponsor principal al Farming Simulator League

Ligia Voro

Marcel Boloş pregătește patru mari proiecte axate pe cercetare și tehnologii

Traian Dan

E.ON – investiţii record, de peste 450 milioane de lei, bugetate pentru acest an

Stefana Muresan

5 abilități esențiale pentru viitor dezbătute la ediția a III-a a Conferinței Arhitecții Educației!

redactia

Proiect european de 7,9 mil. lei pentru achiziţionarea de echipamente medicale la spitalul judeţean din Sfântu Gheorghe

Stefana Muresan

Premieră națională: Cercetători de la Timișoara au realizat prototipul unui dispozitiv care sterilizează aerul expirat de pacienții bolnavi. Se testează la OncoGen

Ion Surdu

Municipiul Aiud, proiecte pe fonduri europene în valoare de 61 mil. euro

redactia

Asociația Dental Office Managers: Plan de business în stomatologie? Da, motivează oamenii și facilitează accesul la cele mai noi tehnologii.

Stefana Muresan

Peste 900 milioane de euro pentru dotarea structurilor medicale de urgenţă, până în 2021

redactia

SIFI TM Agro anunță noi servicii de ultimă generație la Siloz Carani

redactia

Un nou aquapark în Oradea cu finanțare europeană – Grădina termală Ioșia

Traian Dan

În Brașov poate începe construirea Sălii Polivalente pe fostul Stadion Municipal cu o capacitate de peste 10.000 de locuri

Papuc Irina

3 milioane de pasageri pe Aeroportul din Cluj

Nora Dumitrescu

Leave a Comment