Agricultura Industrie Mureș Slider Ultimele stiri

Vânzări în creștere pentru Villa Vinèa

Villa Vinèa, producător român de vinuri din județul Mureș, a înregistrat, în primul semestru al anului, o cifră de afaceri de 1,3 milioane de lei, cu 45% mai mare decât în aceeași perioadă din 2018, a informat conducerea companiei, prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Potrivit sursei citate, rezultatul s-a datorat atât dezvoltării segmentului de HoReCa, unde, de câțiva ani, Villa Vinèa înregistrează o creștere susținută, și care este responsabil pentru aproximativ 50% din veniturile companiei, cât și activității de pe zona de retail. Aici, tendințele de creștere, în ceea ce privește magazinele de vinuri premium și hypermarketurile, s-au menținut constante.

“Pentru noi, anul acesta a demarat cu vânzarea unor volume mai mari în județele în care eram deja prezenți. În paralel, ne-am concentrat pe extinderea zonelor de distribuție, abordând strategic vestul țării și Bucureștiul, acolo unde am avut parte de deschidere și am reușit să încheiem parteneriate puternice. Un aspect care ne-a ajutat semnificativ a fost awarenessul în creștere al brandului și curiozitatea consumatorilor de a descoperi, în primă fază, vinurile premiate, titrate, ale cramei și, ulterior, odată convinși, întregul nostru portofoliu”, a declarat Mircea Matei, director general al Villa Vinèa.

 

Premii internaționale

Cu șase medalii de aur și una de argint, Villa Vinèa a fost, anul acesta, cea mai premiată cramă românească din ediția a XVI-a a International Wine Contest Bucharest – Vinarium, competiția internațională la care au fost înscrise peste 970 de etichete, jurizate de către specialiști din 15 țări. În plus, în 2018, ghidul de vinuri Gault&Millau Romania a premiat Diamant 2016, oferindu-i distincția de cel mai bun vin alb din soiuri locale.

“Cred că beneficiem de o serie de factori, care ne favorizează: întregul ansamblu dat de poziționarea geografică, sol și condițiile meteorologice, ce influențează, inevitabil, potențialul strugurilor și oferă vinurilor o mineralitate extrem de apreciată, mai ales în cazul albelor, dar și acest tandem al vinificatorilor. Celestino Lucin, italianul premiat de către Gambero Rosso, și Mihaly – Misi – Denes, directorul nostru de producție, fac, de 15 ani, o echipă excelentă, care reușește să scoată în evidență, într-un mod atrăgător, extrem de convigător, terroir-ul local. La toate acestea, se adaugă orientarea noastră către calitate și consecvența. Astfel, ne propunem ca, în următorii ani, să devenim crama românească recunoscută pentru vinurile sale albe, aromatice, excepționale”, a subliniat Mircea Matei.

Villa Vinèa preconizează că va închide anul 2019 cu o cifră de afaceri de 3,6 milioane de lei, cu un milion mai mult față de anul trecut. Un rol important în vânzările din următoarele luni va fi jucat de dezvoltarea distribuției în segmentul HoReCa și a relațiilor cu marile lanțuri de retail și cu magazinele specializate în comercializarea online si offline a vinurilor. De asemenea, reprezentanții companiei se așteaptă ca spumantul lansat la sfârșitului anului trecut, Cuvée Celest, să contribuie semnificativ la vânzările din perioada sărbătorilor de iarnă.

 

Despre Villa Vinèa

Crama Villa Vinèa a fost fondată în 2004, în Valea Târnavelor, de către Heiner Obberauch, proprietarul Salewa Group, care include branduri precum Oberalp, Salewa Sport, Pomoca, Wild Country etc. Cu o suprafață de 70 de hectare, pe care sunt cultivate 12 soiuri locale și internaționale de struguri, printre care se numără Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer, Pinot Noir, Merlot și Kerner, compania produce, în prezent, 20 de vinuri, grupate în 4 game: Classic, Premium, Selection și V2.

Sandu TUDOR

Related posts

CFR, contracte de aproximativ 1 mld de euro pentru reabilitarea secțiunii de la km 614 Bârzava până la Ilteu

Stefana Muresan

Alege să fii STUDENT la USAMV Bucureşti! Iată de ce!

Stefana Muresan

Primul autobuz electric pe străzile Zalăului

Nora Dumitrescu

P3 announces top speaker line-up for its 2017 Conference

Ionut Oprea

Rottaprint a pus deoparte 4 milioane de euro pentru utilaje și software

Nora Dumitrescu

Cele mai mari tranzacții din al doilea trimestru al anului 2019

Ligia Voro

Lege promulgată: Primăriile vor putea încheia contracte cu crescătorii de animale pentru atribuirea de terenuri

Ion Surdu

CNAIR: 15 oferte pentru construirea secțiunii 3 din Autostrada Sibiu-Pitești. Contract de 5,3 miliarde de lei

Ion Surdu

Premierul dă startul construirii primei autostrăzi a Sălajului

Nora Dumitrescu

Astra Trans Carpatic introduce trenurile de la danezi şi pe ruta Bucureşti – Braşov

redactia

Cea mai mare investiție într-un parc industrial din Oradea – 12,2 milioane de euro

Stefana Muresan

BVB și OPCOM prezintă proiectul de colaborare dintre piața de capital și piața de energie în perspectiva înființării contrapărții centrale

redactia

Ministerul Agriculturii dispune de un buget de peste 440 mil. de euro în T1 2019 pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală

redactia

Schemă de ajutor pentru acciza la motorină în acvacultură – 5,5 mil. lei/an

redactia

Arad: 50 de fermieri își comercializează produsele sub brandul Zarand – Bun ca pe vremuri

Stefana Muresan

,,Produs de Cluj” ajunge în Timișoara

Stefana Muresan

Ford a investit aproximativ 1,3 miliarde de euro în 11 ani la Craiova. Compania va fabrica un nou vehicul

Stefana Muresan

Sibienii au cumpărat anul trecut peste 25.000 de autoturisme. Cele mai multe au fost reînmatriculări

Papuc Irina

P3 SE MUTĂ ÎN CHARLES DE GAULLE PLAZA

Stefana Muresan

Se lansează Programul Rabla pentru Electrocasnice

Traian Dan

„Ziua Grâului” de la Seuca, experiment reuşit marca DAFCOCHIM

Stefana Muresan

Două noi loturi din Autostrada Transilvania, scoase la licitație: 25 km, 240 mil. €

Stefana Muresan

Festivalul Industriilor Creative, ediția a IX-a

Ligia Voro

Fostul sediu al Bancpost din Șimleu, vândut la ofertă pe OLX

Nora Dumitrescu

Leave a Comment