Agricultura Industrie Mureș Slider Ultimele stiri

Vânzări în creștere pentru Villa Vinèa

Villa Vinèa, producător român de vinuri din județul Mureș, a înregistrat, în primul semestru al anului, o cifră de afaceri de 1,3 milioane de lei, cu 45% mai mare decât în aceeași perioadă din 2018, a informat conducerea companiei, prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Potrivit sursei citate, rezultatul s-a datorat atât dezvoltării segmentului de HoReCa, unde, de câțiva ani, Villa Vinèa înregistrează o creștere susținută, și care este responsabil pentru aproximativ 50% din veniturile companiei, cât și activității de pe zona de retail. Aici, tendințele de creștere, în ceea ce privește magazinele de vinuri premium și hypermarketurile, s-au menținut constante.

“Pentru noi, anul acesta a demarat cu vânzarea unor volume mai mari în județele în care eram deja prezenți. În paralel, ne-am concentrat pe extinderea zonelor de distribuție, abordând strategic vestul țării și Bucureștiul, acolo unde am avut parte de deschidere și am reușit să încheiem parteneriate puternice. Un aspect care ne-a ajutat semnificativ a fost awarenessul în creștere al brandului și curiozitatea consumatorilor de a descoperi, în primă fază, vinurile premiate, titrate, ale cramei și, ulterior, odată convinși, întregul nostru portofoliu”, a declarat Mircea Matei, director general al Villa Vinèa.

 

Premii internaționale

Cu șase medalii de aur și una de argint, Villa Vinèa a fost, anul acesta, cea mai premiată cramă românească din ediția a XVI-a a International Wine Contest Bucharest – Vinarium, competiția internațională la care au fost înscrise peste 970 de etichete, jurizate de către specialiști din 15 țări. În plus, în 2018, ghidul de vinuri Gault&Millau Romania a premiat Diamant 2016, oferindu-i distincția de cel mai bun vin alb din soiuri locale.

“Cred că beneficiem de o serie de factori, care ne favorizează: întregul ansamblu dat de poziționarea geografică, sol și condițiile meteorologice, ce influențează, inevitabil, potențialul strugurilor și oferă vinurilor o mineralitate extrem de apreciată, mai ales în cazul albelor, dar și acest tandem al vinificatorilor. Celestino Lucin, italianul premiat de către Gambero Rosso, și Mihaly – Misi – Denes, directorul nostru de producție, fac, de 15 ani, o echipă excelentă, care reușește să scoată în evidență, într-un mod atrăgător, extrem de convigător, terroir-ul local. La toate acestea, se adaugă orientarea noastră către calitate și consecvența. Astfel, ne propunem ca, în următorii ani, să devenim crama românească recunoscută pentru vinurile sale albe, aromatice, excepționale”, a subliniat Mircea Matei.

Villa Vinèa preconizează că va închide anul 2019 cu o cifră de afaceri de 3,6 milioane de lei, cu un milion mai mult față de anul trecut. Un rol important în vânzările din următoarele luni va fi jucat de dezvoltarea distribuției în segmentul HoReCa și a relațiilor cu marile lanțuri de retail și cu magazinele specializate în comercializarea online si offline a vinurilor. De asemenea, reprezentanții companiei se așteaptă ca spumantul lansat la sfârșitului anului trecut, Cuvée Celest, să contribuie semnificativ la vânzările din perioada sărbătorilor de iarnă.

 

Despre Villa Vinèa

Crama Villa Vinèa a fost fondată în 2004, în Valea Târnavelor, de către Heiner Obberauch, proprietarul Salewa Group, care include branduri precum Oberalp, Salewa Sport, Pomoca, Wild Country etc. Cu o suprafață de 70 de hectare, pe care sunt cultivate 12 soiuri locale și internaționale de struguri, printre care se numără Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer, Pinot Noir, Merlot și Kerner, compania produce, în prezent, 20 de vinuri, grupate în 4 game: Classic, Premium, Selection și V2.

Sandu TUDOR

Related posts

Vulcan, cea mai mare comandă din istoria companiei

Stefana Muresan

Simona Bișboacă, cercetător și antreprenor bihorean: „Voiam să fac produse inovatoare, care nu se găseau pe piață”

Traian Dan

Zilele Inteligenței Artificiale Românești – Dezvoltarea comunității AI din România

Ligia Voro

România aşteaptă investiţii străine în valoare de 2,5 mld. euro care vor genera 24.000 de noi locuri de muncă

redactia

Oferte speciale și vacanțe la preț redus la „Oradea Turism Expo”

Traian Dan

CFR: Licitatie pentru servicii de consultanta pentru reabilitarea tronsonului Brasov-Simeria; se va circula cu 160 km/h

Stefana Muresan

“Autostrada Iernut – Chețani va fi funcțională în câteva zile”

Nora Dumitrescu

Elevii clujeni vor avea cursuri de educație financiară

redactia

Narcis Neaga revine la șefia CNAIR

Ligia Voro

Milionarul român care a lucrat cel mai mare pământ din Europa cumpără teren în vestul țării cu banii de pe Insula Mare a Brăilei

redactia

Premii de peste 4.500 de euro pentru studenți la Energy Challenge 2021

Traian Dan

Centrul comercial Satu Mare Shopping Plaza deținut de Radu Bud, scos la vânzare cu 12,5 milioane de euro

Stefana Muresan

Vladan Pekovic, numit CEO al Telekom Romania

Ligia Voro

Ungurii donează patru armăsari de rasă pentru hergheliile din Transilvania

Traian Dan

Apare prima brânză bio produsă în Sălaj

Nora Dumitrescu

Două drumuri din Sălaj, modernizate cu banii Europei

Nora Dumitrescu

Ziua fermierilor Holland Dairy House

Stefana Muresan

CNAIR va instala pe şosele garduri de protecție cu role, pentru amortizarea șocurilor în caz de accidente

Papuc Irina

Se caută restauratori pentru casa părintească a lui Alexandru Ioan Cuza

redactia

Programul „Noua Casă” va fi operațional din 15 august. „Dacă un român câştigă mai mult, de ce să nu-i dăm posibilitatea să aplice?”

Papuc Irina

CBRE lansează servicii omnichannel de retail și industrial

Transilvania Business

Tinerii, alături de companii și profesori, caută soluții pentru a re-Imagina lumea

Traian Dan

Restricțiile privind comerțul cu carne de porc în România, menținute din cauza ineficienței autorităților

Ligia Voro

Investiție Dito Group, de 5,2 milioane de euro, în Parcul Industrial Oradea

Traian Dan

Leave a Comment